Zeeuwse steden, klein van formaat groot in beleving - 3 dagen 2021

Aanbod reizen > Zeeuwse steden, klein van formaat groot in beleving - 3 dagen 2021 >
Vanaf599
11/05/2021 - 13/07/2021 - 05/10/2021

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies in Middelburg en Yerseke
Twee rondvaarten
Uitgebreide Hollandse lunch in Middelburg
Mosseldiner in Yerseke

 

Dag 1 | Brussel - Middelburg - Burgh-Haamstede
We rijden naar Middelburg met onderweg een koffiestop. Met zo een 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen, mag de hoofdstad van Zeeland met recht een monumentenstad genoemd worden. Vooral de machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten je dit verleden proeven. Op de middag genieten we van een heerlijke Hollandse lunch in Middelburg. Nadien volgt een rondvaart door de oude grachten van de stad waarbij we kennismaken van de rijke geschiedenis. Vervolgens worden we verwacht in het proeflokaal van een lokale bierbrouwerij. Naast de geschiedenis van bier in Middelburg proeven we van enkele koude biertjes. Nadien rijden we naar ons hotel in Schouwen-Duiveland. Na de check in en het diner, maken we met de liefhebbers nog een wandeling in de omgeving van het hotel. Logies.


Dag 2 | Burgh-Haamstede - Veere - Yerseke - Burgh-Haamstede
Deze voormiddag ligt het gezellige stadje Veere aan het Veerse Meer op het eiland Walcheren op ons te wachten. Prachtige historische panden getuigen van het rijke verleden, typische Schotse woningen herinneren aan de wolhandel destijds, de Campveerse Toren is een lust voor het oog en de oudste herberg van Nederland, de grote kerk uit 1348 die een bezienswaardigheid op zich is… de bloeiende handelsstad van weleer zal je zeker bekoren. In de namiddag maken we kennis met de mossel- en oestercultuur in Yerseke. Na een ontvangst met koffie of thee en een Zeeuwse bolus terwijl we een filmvertoning over de mosselvisserij zien, neemt een lokale gids ons mee voor een wandeling over de nostalgische oesterputten en een bezoek aan de haven met de vele visserskotters. Tijdens een rondvaart over de Oosterschelde vernemen we verder meer over wat zich op het water afspeelt voordat de mosselen aan wal komen en verwerkt worden. ’s Avonds worden we in een gezellig restaurant uitgenodigd voor een heerlijke mosselmaaltijd (alternatief op aanvraag voor de niet mosselliefhebbers). Terugrit naar ons hotel voor logies.


Dag 3 | Burgh-Haamstede - Ouwerkerk - Zierikzee - Brussel
Na het ontbijt rijden we naar Ouwerkerk voor een bezoek aan het interessante watersnoodmuseum, gevestigd in 4 caissons. Binnenin worden we meegezogen in de ramp van ’53, de wederopbouw en de deltawerken: steeds verteld door de mensen die het hebben meegemaakt. Daarnaast speelt het museum een waardevolle rol bij de bewustwording over waterveiligheid en verzamelt het wereldwijd kennis over overstromingen. We lunchen in Zierikzee, een van de gezelligste stadjes van Zeeland op het eiland Schouwen-Duiveland. Het middeleeuwse Zierikzee boeit en dat merken we algauw tijdens onze stadswandeling. Historische gebouwen, middeleeuwse stadspoorten, het oude stadhuis, de Dikke Toren, 16e-eeuwse pakhuizen, gezellige steegjes, de authentieke havenbuurt… Zierikzee telt bijna 600 Rijksmonumenten en verrast elke bezoeker. Nadien geniet u van vrije tijd om een terrasje te doen, alvorens we de terugreis aanvatten.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar
Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
Lunch onder buffetvorm op dag 1
Mosseldiner in restaurant in Yerseke op dag 2
Nederlandstalige reisleiding
Lokale gidsen in Middelburg en Yerseke

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale gidsen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Toeristenbelasting

Grand hotel ter Duin
www.sheetz.nl
Het statige hotel in het charmante dorpje Burgh-Haamstede, op 17 minuten lopen van het strand, zal je weten te verleiden met zijn Normandische look. In het restaurant wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dagverse producten. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, airco, verwarming, wifi, binnenzwembad, 2 sauna’s, jacuzzi, hamam, fitness, fietsverhuur, cadeauwinkel, was- en strijkservice. Kamerfaciliteiten: modern ingerichte kamers met airco, verwarming, wifi, telefoon, bureau, flatscreen-tv, safe en comfortabele badkamer met inloopdouche en föhn.
Grand hotel ter Duin