Wonderful Wales - 9 dagen

Aanbod reizen > Wonderful Wales - 9 dagen >
Vanaf1219
25/09/2019

GRATIS
Toegangsprijs Bodnant Garden

 
Dag 1 | Calais - Dover - Swindon - Cardiff
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we richting Zuid-Wales. Onderweg bezoeken we het Lydiard House and Park en nemen er de lunch. Tegen valavond bereiken we ons hotel in Cardiff. Diner en logies.

Dag 2 | Cardiff - Llandaff - Cardiff
We verkennen de bruisende hoofdstad van Wales. Tijdens ons bezoek aan het 1900 jaar oude Cardiff Castle worden we aangenaam verrast door het flegma en het sappige accent van een Welshwoman. Daarna ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden in het nabijgelegen Civic Centre: de universiteit, het oude stadhuis met de indrukwekkende klokkentoren, de bekende Alexandra Gardens en het National Museum. Na de lunch rijden we tot Cardiff Bay voor een wandeling langs de Docks, de Noorse kerk, het Millennium Centre en de National Assembly of Wales. Vervolgens bezoeken we de zeer mooie kathedraal in het groene voorstadje Llandaff. Terugrit naar Cardiff voor diner en logies.

Dag 3 | Cardiff - Tintern - Monmouth - Hay-on-Wye - Brecon Beacons - Carmarthen
Onderweg naar Monmouth, houden we een fotostop aan de kloosterruïne Tintern Abbey, een inspiratiebron voor tal van kunstenaars. In de geboorteplaats van Hendrik V bezichtigen we Monnow Bridge, een versterkte middeleeuwse poort uit de 13e eeuw. We lunchen in het charmante boekendorp Hay-on-Wye en rijden naar Brecon voor een bezoek aan de interessante kathedraal. Verder naar het mooi gelegen Brecon Beacons Mountain Visitor Centre, met uitzicht op de twee hoogste toppen van de Beacons enerzijds en de Wye vallei anderzijds. Het National Park met zijn vele meren en watervallen bezit een immense flora en fauna. Diner en logies in Carmarthen, de geboorteplaats van Merlijn de tovenaar.

Dag 4 | Carmarthen - Laugharne - Tenby - Pembrokeshire - Aberystwyth
Na het ontbijt rijden we naar het badplaatsje Laugharne waar de dichter Dylan Thomas vele jaren doorbracht. Dylan’s Boathouse is nu een museum over zijn leven en werk. Verder naar Tenby met zijn schitterend strand, prachtige 18e-eeuwse architectuur en middeleeuwse stadswallen. ‘s Namiddags ontdekken we Pembrokeshire Coast National Park, het ‘land van magie en toverkracht’ en een van de mooiste stukken kustlijn in Europa. Ten slotte bezoeken we Pembroke Castle, de geboorteplaats van koning Hendrik VI van Engeland. Diner en logies in Aberystwyth.

Dag 5 | Aberystwyth - Machynlleth - Snowdonia National Park - Caernarfon
Na het ontbijt tuffen we met een treintje door de Rheidol Valley naar Devil’s Bridge. Hier overspannen drie bruggen boven elkaar het woeste dal met de Mynach rivier. Na de lunch in het gezellige marktstadje Machynlleth, rijden we het Snowdonia National Park in. Een schitterende route met spectaculaire panorama’s, voert ons naar Betws-y-Coed, prachtig gelegen op het trefpunt van drie valleien. Tegen de avond komen we aan in Caernarfon. Diner en logies.

Dag 6 | Caernarfon
We bezoeken het 13e-eeuws Caernarfon Castle, het mooiste kasteel van Wales en de meest imposante middeleeuwse vesting in Europa. Hier werd prins Charles gekroond tot prins van Wales. Vanaf de Eagle Tower hebben we een mooi uitzicht op de omgeving die volledig wordt gedomineerd door de Snowdon. De rest van de dag kunt u vrij invullen. Diner en logies.

Dag 7 | Caernarfon - Llandudno - Tal-y-Cafn - Caernarfon
Na het ontbijt ontdekken we de mondaine badplaats Llandudno, gelegen aan de noordkust van Wales, in een wondermooie baai. We wandelen er over de zeepromenade naar de pier die 700 m in de zee steekt. Nadien kunt u met de kabelbaan naar de heuvel waar de stad is tegenaan gebouwd. Op de top ontvouwt zich een geweldig uitzicht op Llandudno, de Little Orme en het Conwy estuarium. Na de lunch bezoeken we de beroemde Bodnant Garden. Dit tuinencomplex is door haar mooie ligging, haar spectaculaire vormgeving en haar rijke plantenverzameling een van de belangrijkste tuinen van de wereld en een lust voor het oog. Terugrit naar Caernarfon door de beroemde Llanberis Pass. Diner en logies.

Dag 8 | Caernarfon - Ruthin - Llangollen - Gloucester
Via de kustroute rijden we naar het toeristische stationnetje in Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Llanfair PG), het dorp met de langste naam van Europa. Na een korte fotostop vervolgen we onze rit naar het historische marktstadje Ruthin, waar we op zoek gaan naar de ‘ogen van Ruthin’ in het pannendak van de 17e-eeuwse Myddleton Arms. In het romantische Llangollen, houden we een fotostop aan het Pontcysyllte-aquaduct, verkennen we de elegante smalle straatjes en nemen we de lunch. Daarna verlaten we het magische Wales en rijden naar Gloucester. Diner en logies.

Dag 9 | Gloucester - Dover - Calais
We bezoeken Gloucester Cathedral voor we de schilderachtige Cotswolds achter ons laten en naar Dover rijden voor de ferrytocht naar Calais.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).
Voorzie een adapter voor Engels stopcontact.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug 

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 75

Hotels***/****
Alle hotels zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Hotels***/****