Wonderful Wales - 8 dagen (gegarandeerde afreis)

Aanbod reizen > Wonderful Wales - 8 dagen (gegarandeerde afreis) >
Vanaf1135
18/06/2020

GRATIS
Toegangsprijs Bodnant Garden

Bezoek Caernarfon Castle

 

Dag 1 | Calais - Dover - Swindon - Cardiff

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we richting Zuid-Wales. Onderweg bezoeken we het Lydiard Park en nemen er de lunch. Tegen valavond bereiken we ons hotel in Cardiff. Diner en logies.


Dag 2 | Cardiff - Llandaff - Cardiff
We verkennen de bruisende hoofdstad van Wales. Tijdens ons bezoek aan het 1900 jaar oude Cardiff Castle worden we aangenaam verrast door het flegma en het sappige accent van een Welshwoman. In het nabijgelegen Civic Centre (Cathays Park) wandelen we langs de universiteit, het oude stadhuis met de indrukwekkende klokkentoren, de bekende Alexandra Gardens en het National Museum. Na de lunch rijden we tot Cardiff Bay voor een wandeling langs de Docks, de Noorse kerk, het Millennium Centre en de National Assembly of Wales. Vervolgens bezoeken we de zeer mooie kathedraal in het groene voorstadje Llandaff. Terugrit naar Cardiff voor diner en logies.


Dag 3 | Cardiff - Tintern - Monmouth - Hay-on-Wye - Brecon Beacons NP - Carmarthen
Onderweg naar Monmouth, houden we een fotostop aan de kloosterruïne Tintern Abbey, een inspiratiebron voor tal van kunstenaars. In de geboorteplaats van Hendrik V bezichtigen we Monnow Bridge, een versterkte middeleeuwse poort uit de 13e eeuw. We lunchen in het charmante boekendorp Hay-on-Wye en rijden naar Brecon voor een bezoek aan de interessante kathedraal. Aan het mooi gelegen Visitor Centre genieten we van een uitzicht op de twee hoogste toppen van het Brecon Beacons National Park enerzijds en de Wye vallei anderzijds. Naast de vele meren en watervallen bezit het park een immense flora en fauna. Diner en logies in Carmarthen, de geboorteplaats van Merlijn de tovenaar.


Dag 4 | Carmarthen - Laugharne - Tenby - Pembrokeshire Coast NP - Llandrindod Wells
Na het ontbijt rijden we naar het badplaatsje Laugharne waar de dichter Dylan Thomas vele jaren doorbracht. Dylan’s Boathouse is nu een museum over zijn leven en werk. Verder naar Tenby met zijn schitterend strand, prachtige 18e-eeuwse architectuur en middeleeuwse stadswallen. Na de lunch ontdekken we het Pembrokeshire Coast National Park. Dit ‘land van magie en toverkracht’ is een van de mooiste stukken kustlijn in Europa. Na ons bezoek aan Pembroke Castle volgen we de kustroute via Cardigan naar Aberystwyth. Hier rijden we landinwaarts via Devil’s Bridge naar ons hotel in Llandrindod Wells. Diner en logies.


Dag 5 | Llandrindod Wells - Snowdonia NP - Betws-y-Coed - Tal-y-Cafn - Abergele
Het wordt een fantastische dag! Via het gezellige marktstadje Machynlleth rijden we het 330 km2 grote Snowdonia National Park in. Met 100 meren, 60 km ongerepte kust en 90 bergtoppen valt er enorm veel te beleven. Van Blaenau Ffestiniog voert een treintje ons over het 22 km lange en oudste smalspoor van Wales naar Porthmadog. Geniet van de oogverblindende vergezichten. Vervolgens volgen we een panoramische route via Nant Gwynant naar Betws-y-Coed, prachtig gelegen op het trefpunt van drie valleien. We maken er een korte wandeling naar de watervallen. We besluiten de dag in de beroemde Bodnant Garden. De mooie ligging, spectaculaire vormgeving en rijke plantenverzameling maken deze tuin tot een van de belangrijkste tuinen van de wereld en is een lust voor het oog. Diner en logies in Abergele.


Dag 6 | Abergele - Llandudno - Conwy - Isle of Anglesey - Caernarfon - Abergele
We starten de ochtend in de Victoriaanse badplaats Llandudno. Na onze wandeling over de zeepromenade naar de pier die 700 m in de zee steekt, kunt u met de kabelbaan naar de heuvel waar de stad is tegenaan gebouwd. Op de top ontvouwt zich een geweldig uitzicht op Llandudno, de Little Orme en het Conwy estuarium. In het vestingstadje Conwy houden we een fotostop aan het imposante kasteel en het kleinste huis van Groot-Brittannië. Verder langs de kust naar het heuvelachtige eiland Anglesey dat wordt gekenmerkt door lange uitgestrekte kustlijnen met het merkteken Area of Outstanding Natural Beauty. Tijdens een panoramische rondrit houden we een fotostop in het dorp met de langste naam van Europa. Ook een bezoek aan het zoutbedrijf Halen Mon Saltcote, het kleine getijdeneiland Llanddwyn en de ruïnes van Llys Rhosyr, staan op het programma. In Caernarfon bezoeken we tenslotte het 13e-eeuwse kasteel waar Charles gekroond werd tot prins en dat aanzien wordt als het mooiste kasteel van Wales. Vanaf de Eagle Tower hebben we een mooi uitzicht op de omgeving en de Snowdon. Terugrit naar Abergele voor diner en logies.


Dag 7 | Abergele - Ruthin - Llangollen - Gloucester
Voor we Noord-Wales verlaten, bezoeken we het historische marktstadje Ruthin. Naast enkele mooie huizen, waaronder het monumentale vakwerkhuis Nantclwyd in Castle Street, gaan we op zoek naar de ‘ogen van Ruthin’ in het pannendak van de 17e-eeuwse Myddleton Arms. In het romantische Llangollen aan de Dee rivier, houden we een fotostop aan het Pontcysyllte-aquaduct, verkennen we de elegante smalle straatjes en nemen we de lunch. Daarna rijden we naar de omgeving van Gloucester. Diner en logies.


Dag 8 | Gloucester - Dover - Calais
Gloucester verlaten zonder de mooie kathedraal met haar prachtige architectuur, glas-in-loodramen en kloostergangen met magnifieke waaiergewelven te bezoeken, zou zonde zijn. Nadien rijden we naar Dover voor de ferrytocht naar Calais.


TIPS!
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk is 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug 

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 70

Hotels***/****
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu.
Hotels***/****