Wenen & Salzburg - 8 dagen

Aanbod reizen > Wenen & Salzburg - 8 dagen >
Vanaf1059
06/07/2019

GRATIS
Grand Tour Schloss Schönbrunn
Zilverkamer, Sissi museum en koninklijke appartementen Hofburg
Schloss Hellbrunn

 
Dag 1 | Brussel - Deggendorf
We vertrekken vroeg in de morgen naar Deggendorf met onderweg de gebruikelijke stops. Diner en logies.


Dag 2 | Deggendorf - Wenen
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Wenen met onderweg de lunch. Bij aankomst bezoeken we het Zentralfriedhof ten zuiden van het centrum. Op dit grootste kerkhof van Oostenrijk rusten ondermeer de componisten Beethoven, Strauss en Mozart. De blikvanger op de begraafplaats is de mooie Dr. Karl Lueger Gedächtniskirche. Nadien rijden we naar het Hundertwasserhaus. De bonte verzameling van vormen en kleuren, en bomen op het dak maken van dit sociaal appartementsgebouw een mooi schilderij. Vervolgens rijden we naar ons hotel. Vrij diner en logies.


Dag 3 | Wenen
Deze voormiddag bezoeken we Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Wat dit paleis zo bijzonder maakt, is zijn kleur, het ‘Schönbrunner Gelb’, en de symmetrisch aangelegde tuinen, met in de verte de neoclassicistische Gloriette. We nemen de lunch op de Naschmarkt en bezoeken nadien het Kunsthistorisches Museum met werken van de beroemde Vlaamse meesters Rubens, Breughel en Van Dyck. Een wandeling door de Volksgarten brengt ons naar Café Central uit 1876 waar u een lekkere kop koffie kunt drinken met Sachertorte. Vrij diner en logies.


Dag 4 | Wenen
We nemen de metro naar Karlplatz en wandelen vandaar naar de Hofburg voor een bezoek aan het Sissi museum en de zilverkamer. Nadien lopen we langs de Heldenplatz naar de Maria-Theresien-Platz. Na de lunch bezoeken we de keizerlijke grafkelder onder de Kapuzinerkirche. Vervolgens trekken we naar de Schwedenplatz voor een wandeling over de Fleischmarkt met bezoek aan de beroemde herberg Griechenbeisl en de Grieks-orthodoxe kerk. We ronden onze dag af in het grote recreatiepark Prater ten oosten van het historische centrum. Na een heerlijke Eiscafé of Weissbier keren we terug naar ons hotel. Vrij diner en logies.


Dag 5 | Wenen
Na het ontbijt nemen we de metro naar Karlplatz dat wordt gedomineerd door de prachtige barokke Karlskirche en andere belangrijke gebouwen zoals het Secessiongebaüde met werken van Gustav Klimt, het Historisches Museum, het Musikverein en het Künstlerhaus. Twee andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Karlsplatz-paviljoens. Deze zijn aan het eind van de 19e eeuw ontworpen door Otto Wagner en vertegenwoordigen de jugendstilarchitectuur. We wandelen verder langs de Staatsoper en de Albertina naar de bekende winkelstraat Kärntner Straße voor de lunch. In de namiddag bezoeken we de gotische Stephansdom en het Mozarthaus. Nadien wandelen we via de verkeersvrije Graben tot de barokke Peterskirche voor bezoek. We sluiten onze dag af met een metrorit naar het stadspark voor een fotoshoot aan het Johann Strauss-monument. Voor we terugrijden naar ons hotel, houden we nog een pauze in de Biergart’l. Vrij diner en logies.


Dag 6 | Wenen - Salzburg
Voor we Wenen verlaten, maken we een wandeling door de formele Franse tuinen van het barokke paleizencomplex Belvédère. Op weg naar Salzburg nemen we de lunch. Bij aankomst bezoeken we het barokke Schloss Hellbrunn met zijn wereldberoemde ‘Wasserspiele’, mooie beeldhouwwerken, een openluchttheater, een dierentuin en het paviljoen van The Sound of Music. Daarna rijden we naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 7 | Salzburg
We rijden naar het centrum en bezoeken de kathedraal met de doopvont van Mozart. Vervolgens nemen we de tandradbaan naar Festung Hohensalzburg, een van de grootste middeleeuwse burchten in Europa. We bewonderen het interieur en museum en genieten op de Festungberg van een panoramisch uitzicht over de stad. Terug beneden wandelen we door de smalle straten met fraaie gebouwen van de ene attractie naar de andere: de Franziskanerkirche, het nieuwe en oude Festspielhaus, de Stiftskerk St. Peter, de Alter Markt, de paardenbronnen en de Getreidegasse met het geboortehuis van Mozart, dat u na de lunch kunt bezoeken. We steken de Salzach rivier over voor een bezoek aan het kerkhof waar diverse beroemdheden liggen. We besluiten deze mooie dag in de tuinen van Schloss Mirabell, de oude zomerresidentie van de aartsbisschoppen. Diner en logies.


Dag 8 | Salzburg - Brussel
Na het ontbijtbuffet volgt de terugrit naar België, met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt in Wenen
Verblijf op basis van halfpension in Deggendorf en Salzburg

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 65

Austria Trend Hotel Ananas Wenen

www.austria-trend.at
Het viersterrenhotel ligt op ca. 200 m van het metrostation Pilgramgasse en op ca. 10 minuten lopen van de Mariahilfer Straße, de langste winkelstraat van Wenen. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, souvenirshop, terras, solarium, sauna, jacuzzi en wifi. Kamerinformatie: flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, kluis, airco en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn.


Austria Trend Hotel Ananas Wenen
Hotel Arena City Salzburg
www.arenasalzburg.at
Dit hotel ligt vlak bij het beursterrein van de Messe Salzburg en biedt goede openbare vervoersverbindingen met het centrum. Faciliteiten: 24/24 receptie, restaurant, bar, lift, sauna, fietsverhuur, fitness, schoenpoetsen, cadeauwinkel, verwarming en wifi. Kamerinformatie: rustige kamers met flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, wifi, kluis en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.

Hotel Arena City Salzburg