Wenen - 5 dagen

Aanbod reizen > Wenen - 5 dagen >
Vanaf629
23/06/2019 - 27/10/2019

GRATIS
Grand Tour Schloss Schönbrunn
Zilverkamer, Sissi museum en koninklijke appartementen Hofburg

 
Dag 1 | Zaventem - Wenen
Bij aankomst in Wenen worden we met een lokale autocar naar ons hotel gebracht. Na de kamerverdeling nemen we de metro naar Karlplatz dat wordt gedomineerd door de prachtige barokke Karlskirche en andere belangrijke gebouwen zoals het Secessiongebaüde met werken van Gustav Klimt, het Historisches Museum, het Musikverein en het Künstlerhaus. Twee andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de Karlsplatz-paviljoens. Deze zijn aan het eind van de 19e eeuw ontworpen door Otto Wagner en vertegenwoordigen de jugendstilarchitectuur. We wandelen verder langs de Staatsoper en de Albertina naar de bekende winkelstraat Kärntner Straße voor de lunch. In de namiddag bezoeken we de gotische Stephansdom en het Mozarthaus. Nadien wandelen we via de verkeersvrije Graben tot de barokke Peterskirche voor een bezoek. We sluiten onze dag af met een metrorit naar het stadspark voor een fotoshoot aan het Johann Strauss-monument. Voor we terugrijden naar ons hotel, houden we nog een pauze in de Biergart’l. Vrij diner en logies.

Dag 2 | Wenen
Deze voormiddag bezoeken we Schloss Schönbrunn, de voormalige zomerresidentie van de Habsburgers. Wat dit paleis zo bijzonder maakt, is zijn kleur, het ‘Schönbrunner Gelb’, en de symmetrisch aangelegde tuinen, met in de verte de neoclassicistische Gloriette. We nemen de vrije lunch op de Naschmarkt en bezoeken nadien het Kunsthistorisches Museum met werken van de beroemde Vlaamse meesters Rubens, Breughel en Van Dyck. Een wandeling door de Volksgarten brengt ons naar Café Central uit 1876 waar u een lekkere kop koffie kunt drinken met Sachertorte. Vrij diner en logies.

Dag 3 | Wenen
We nemen de metro naar Stephansplatz en wandelen vandaar naar de Hofburg voor een bezoek aan de zilverkamer, het Sissi museum en de koninklijke appartementen. Nadien lopen we langs de Heldenplatz naar de Maria-Theresien-Platz. Na de lunch bezoeken we de keizerlijke grafkelder onder de Kapuzinerkirche. Vervolgens trekken we naar de Schwedenplatz voor een wandeling over de Fleischmarkt met bezoek aan de beroemde herberg Griechenbeisl en de Grieks-orthodoxe kerk. We ronden onze dag af in het grote recreatiepark Prater ten oosten van het historische centrum. Na een heerlijke Eiscafé of Weissbier keren we terug naar ons hotel. Vrij diner en logies.

 

Dag 4 | Wenen
Deze voormiddag bezoeken we het Zentralfriedhof ten zuiden van de binnenstad. De monumentale architectuur en eregraven gewijd aan de componisten Beethoven, Schubert, Strauss, Brahms en Mozart, trekken onze aandacht. De blikvanger op de begraafplaats is de mooie Dr. Karl Lueger Gedächtniskirche. Na de lunch maken we een wandeling door de formele Franse tuinen van het bevallige Schloss Belvedere. In de onmiddellijke omgeving van de Schwarzenbergplatz nemen we de tram naar het befaamde Hundertwasserhaus, een kleurrijk complex van sociale appartementen dat ontworpen werd door de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser. Op de terugrit naar ons hotel houden we halt aan de Votivkirche, een belangrijk voorbeeld van de neogotiek. Het weelderige interieur is overladen met fresco’s en kandelaren. Ook de aparte glas-in-loodramen zijn zeker de moeite waard. Via de universiteit en het Wiener Rathaus met bijhorend park wandelen we tot het Burgtheater met zijn rijk versierde gevel. Na een pauze in een van de omliggende cafés vervolgen we onze rit. Vrij diner en logies.

Dag 5 | Wenen - Zaventem
Na het ontbijt geniet u van vrije tijd om te shoppen of nog even te vertoeven in de mooie stad tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

TIP!
Vergeet uw stapschoenen niet.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 35

Austria Trend Hotel Ananas
www.austria-trend.at
Het viersterrenhotel ligt op ca. 200 m van het metrostation Pilgramgasse en op ca. 10 minuten lopen van de Mariahilfer Straße, de langste winkelstraat van Wenen. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, souvenirshop, terras, solarium, sauna, jacuzzi en wifi. Kamerinformatie: flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, kluis, airco en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.


Austria Trend Hotel Ananas