Vilnius, Riga, Tallinn & Stockholm - 8 d.

Aanbod reizen > Vilnius, Riga, Tallinn & Stockholm - 8 d. >
Vanaf1320
09/08/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies

 

Dag 1 | Zaventem - Vilnius

Bij aankomst in Vilnius volgt een panoramische rondrit doorheen de Litouwse hoofdstad. Met haar ontelbare kerken en wirwar van gezellige straatjes, prijkt het historische centrum op de Unesco-werelderfgoedlijst. Nadien rijden we naar ons hotel waar u rustig uw koffers kunt uitladen voor het diner en logies.


Dag 2 | Vilnius - Trakai - Vilnius
We ontdekken de oude stad met haar mix van Litouwse, Joodse, Poolse en Russische culturen. We komen langs het presidentieel paleis en lopen doorheen de indrukwekkende universiteitsgebouwen en de Literatų gatvė, een pittoreske straat die volhangt met aparte kunstwerkjes. We zien de sneeuwwitte kathedraal, omringd met gigantische zuilen en op het dak levensgrote beelden en vergapen ons aan het maagdelijk witte interieur van de barokke Petrus en Pauluskerk. Ook de laatgotische Sint-Annakerk met haar mooie torenspitsen trekt onze aandacht. In de ‘zelfuitgeroepen republiek’ Uzupis genieten we nadien van de knusse Boheemse sfeer. Na de lunch rijden we naar Trakai, de vroegere hoofdstad van Litouwen. We bezoeken het sprookjesachtige middeleeuwse kasteel, idyllisch gelegen op een eilandje in het Galvemeer. Terugrit naar Vilnius voor diner en logies.


Dag 3 | Vilnius - Kaunas - Šiauliai - Riga
Na het ontbijt rijden we naar Kaunas, de tweede stad van Litouwen, strategisch gelegen tussen twee rivieren. In de gezellige vestingstad treffen we mooie historische gebouwen aan zoals het stadhuis, het Donderhuis, het presidentiële paleis, de gotische Petrus en Pauluskathedraal en de orthodoxe Aartsengel Michaëlkerk. Vervolgens doorkruisen we een mooi landschap tot Šiauliai. Na de lunch bezoeken we de Heuvel der Kruisen, waar honderdduizenden kruisen een heuvelrug versieren – het symbool van het verzet van de Litouwers tegen de Russische bezetters. Na de grensovergang met Letland rijden we door naar Riga. Diner en logies.


Dag 4 | Riga
In de voormiddag bezoeken we de centrale markt, gevestigd in kolossale oude hangars voor zeppelins. We doorlopen de gigantische hal met groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, kruiden en specerijen, en worden ondergedompeld in de Letse sfeer. Nadien maken we kennis met een van de donkerste periodes uit de Letse geschiedenis in het Bezettingsmuseum, gevolgd door een panoramische rondrit door de ambassadewijk met schitterende art-nouveaugebouwen. In de namiddag vertoeven we in de oude stad, een waar openluchtmuseum van jugendstil, met mooi gerestaureerde gildehuizen en gezellige bars en bierkelders. We laten ons bekoren door de pracht en praal van het 14e-eeuwse Slot van Riga, het levendige Livu plein, het Stadhuisplein met het indrukwekkende Zwarthoofdenhuis en 14e-eeuwse stadhuis, het interieur van de gotische Petruskerk, de architecturale pareltjes ‘Drie Broers’, de Zweedse Poort, de Kruittoren, de Nationale Opera en het Vrijheidsmonument. U geniet van vrije tijd voor we terugkeren naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 5 | Riga - Pärnu - Tallinn
We verlaten Riga en volgen de kustlijn noordwaarts naar Tallinn. Rond de middag lunchen we in Pärnu, de grootste badplaats van Estland. Afhankelijk van de verkeersdrukte, houden we nog een stop bij de Keilawaterval, een van de grootste watervallen in Estland, voor we Tallinn binnenrijden. Vanavond dineren we in een restaurant met middeleeuwse ambiance. Logies.


Dag 6 | Tallinn
De schilderachtige hoofdstad van Estland heeft zich sterk ontwikkeld tot een westerse, moderne stad met een prachtig gerestaureerd middeleeuws centrum. Het uitzicht van Tallinn wordt bepaald door de Toompea of Domberg, die overal boven uitsteekt. Na een rondrit kuieren we door de binnenstad met eeuwenoude straatjes, authentieke Hanzehuizen, een prachtig Raadhuisplein met gotisch stadhuis en 600 jaar oude apotheek. We bezoeken de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal en de Lutherse domkerk. In de late namiddag nemen we de veerboot naar Stockholm. Diner en logies in binnenhutten.


Dag 7 | Stockholm
Na het ontbijt meren we aan in de Zweedse hoofdstad. Tijdens een panoramische rondrit zien we de hoogtepunten waaronder het eiland Djurgården, het pretpark Gröna Lund, de Fjällgatans op het eiland Södermalm, het Koninklijk Paleis, het charmante Gamla Stan, het Sergels plein, het pittoreske eiland Långholmen en de elegante waterkant van de stad, waar rijen herenhuizen weerspiegeld worden in de Baltische wateren. Na de kamerverdeling in ons hotel en de lunch, nemen we de bus naar het eiland Djurgården voor een bezoek aan het openluchtmuseum Skansen. Meer dan 150 historische gebouwen uit verschillende eeuwen, mensen in traditionele klederdracht en een verscheidenheid aan Scandinavische dieren: dit is de ideale plek om meer te vernemen over de leefomstandigheden van het Zweedse volk tussen de 16e en de eerste helft van de 20e eeuw. Diner en logies.


Dag 8 | Stockholm - Zaventem
Na het ontbijt nemen we de metro naar Strömkajen voor een aangename boottocht onder de vele bruggen van de stad. We varen voorbij de kleurrijke gebouwen van de oude stad Gamla Stan, de eilanden Södermalm, Lilla Essingen en Stora Essingen, de aangename woonwijk Hammarby Sjöstad en het groene Royal Djurgården. Nadien verkennen we het eiland Riddarholmen en Gamla Stan met haar middeleeuwse straatjes en historische huizen. We wandelen langs het Evert Taube-terras, de Riddarholmskyrkan met fraaie grafkoepels, het ridderhuis in Nederlandse barokstijl, het Wrangel paleis, de Duitse kerk en het Mårten Trotzigsgränd steegje met zijn 36 treden. De rest van de namiddag bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


TIPS!
Munteenheid Zweden: Zweedse kroon (SEK).
Vergeet uw wandelschoenen niet.
Voorzie aparte handbagage voor het logies aan boord van het cruiseschip.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug 

Transfer luchthaven - hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Overtocht Tallinn/Stockholm

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

****
De hotels op deze rondreis zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving en bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
****