Salzburg & Salzkammergut - 7 dagen

Aanbod reizen > Salzburg & Salzkammergut - 7 dagen >
Vanaf960
03/08/2020

GRATIS
Bezoek Gollinger waterval
Tandradbaan en bezoek Hohensalzburg
Boottocht Sankt Gilgen naar Sankt Wolfgang

 

Dag 1 | Brussel - Golling

Via de Duitse autowegen rijden we richting München. Onderweg houden we de gebruikelijke stops en is er tijd voor de lunch. We steken de Oostenrijkse grens over en bereiken tegen de avond ons hotel in Golling an der Salzach. Diner en logies.


Dag 2 | Golling
Na een heerlijk ontbijt kunt u op het gemak de koffers uitladen. In de namiddag ontdekken we een van de meest aantrekkelijke en romantische natuurjuwelen van het Salzburgerland aan de rand van Golling: de Gollinger Wasserfall. Een rustige wandeling leidt ons naar de klaterende waterval. Nadien bezoeken we de laatgotische Wallfahrtskirche St.-Nikolaus en vertoeven we in het gezellige dorpje aan de voet van het Tennengebergte. Diner en logies.


Dag 3 | Golling - Salzburg - Golling
Vandaag ontdekken we de Mozartstad Salzburg. In het centrum bezoeken we de kathedraal met de doopvont van Mozart en nadien nemen we de tandradbaan naar vesting Hohensalzburg, een van de grootste middeleeuwse burchten in Europa. We bewonderen het interieur en museum en genieten op de Festungberg van een panoramisch uitzicht over de stad. Terug beneden wandelen we door de smalle straten met fraaie gebouwen van de ene attractie naar de andere: de Franziskanerkirche, het nieuwe en oude Festspielhaus, de Stiftskirche St.-Peter, de Alter Markt, de paardenbronnen en de Getreidegasse met het geboortehuis van Mozart, dat u na de lunch kunt bezoeken. We steken de Salzach rivier over voor een bezoek aan het kerkhof waar diverse beroemdheden liggen en besluiten deze mooie dag in de tuinen van Schloss Mirabell, de oude zomerresidentie van de aartsbisschoppen. Terugrit naar Golling voor diner en logies.


Dag 4 | Golling - Fuschlsee - Mondsee - Sankt Gilgen - Sankt Wolfgang - Bad Ischl - Golling
Majestueuze bergen, diepblauwe meren, dichte bossen en liefelijke stadjes in Salzkammergut zijn de ingrediënten van onze dagexcursie. We starten aan de Fuschlsee met Schloss Fuschl, eens de thuisbasis van de Oostenrijkse royalty en nu een luxehotel. Het kleine plaatsje Mondsee met prachtig gekleurde en beschilderde panden en vooral veel koffiehuizen, ligt aan het gelijknamige meer en dankt zijn bekendheid aan de grote, gele kerk die gebruikt is de Sound of Music. Nadien voert een pittoreske route door bergtunnels ons naar Sankt Gilgen met een mooi uitzicht over de Wolfgangsee. Een aangename boottocht brengt ons naar Sankt Wolfgang, een romantisch dorp met nauwe straatjes, houten huizen omzoomd door bloemen, heerlijke uitzichtpunten en veel kleur. Onze aandacht wordt onmiddellijk getrokken door hotel Im Weissen Rössl dat de hoofdrol speelt in de gelijknamige operette. Na een drinkpauze bewonderen we in de laatgotische bedevaartkerk het indrukwekkende Pacher altaar. Onze laatste halte wordt het wereldberoemde kuuroord Bad Ischl. We kuieren door de gezellige straatjes en pikken een terrasje mee langs de rivier voor we terugrijden naar Golling. Diner en logies.


Dag 5 | Golling - Gosau - Hallstatt - Abtenau - Golling
In Gosau aan de Gosausee worden we meteen verleid door een fantastisch uitzicht op de Dachsteingletsjer. Om stil van te worden… Tijdens onze wandeling langs het meer wanen we ons in de Noorse fjorden. Nadien rijden we naar het schilderachtige historische Hallstatt, ingeklemd tussen de Halstättersee en de Dachsteinbergen. Na de lunch ontdekken we alle verborgen juweeltjes in het centrum en bezoeken de hoger gelegen parochiekerk en het knekelhuis in de Michaelskapelle, dat ca. 1200 schedels herbergt, de meeste voorzien van naam en data. Velen zijn ook met een bloemkransjes beschilderd. Tijdens de vrije tijd kunt u de kabelbaan nemen naar het meest spectaculaire kijkplatform in de Alpen, een boottocht maken of kuieren in het pittoreske centrum. Op de terugweg naar Golling houden we nog een korte stop in Abtenau voor een bezoek aan het kleurrijke marktplein. Diner en logies.


Dag 6 | Golling
Vandaag geniet u van een vrije dag. Met de geïnteresseerden brengen we een extra bezoek aan Salzburg waar u van vrije tijd geniet om de stad op eigen tempo te ontdekken of te winkelen.


Dag 7 | Golling - Brussel
Na het ontbijt vatten we de terugreis aan met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 30

Gasthof Goldene Traube
www.goldene-traube.at
Gasthof Goldene Traube is gevestigd in een historisch gebouw aan het marktplein van Golling en biedt u een aangenaam verblijf in familiale sfeer. Faciliteiten: receptie, lift, terras, restaurant, bar, wifi en fietsverhuur. Kamerinformatie: tv, telefoon, zithoek, bureau, verwarming en badkamer met bad/douche en föhn.
Gasthof Goldene Traube