Praag - 4 dagen

Aanbod reizen > Praag - 4 dagen >
Vanaf499
19/05/2019 - 21/07/2019 - 20/10/2019

GRATIS
Boottocht op de Moldau

 
Dag 1 | Zaventem - Praag
Bij aankomst in Praag worden we naar ons hotel gebracht. Na de kamerverdeling trekken we de stad in voor de lunch. In de namiddag ontdekken we Praag tijdens een ontspannen rondvaart op de Moldau. In kleine bootjes varen we door Klein Venetië, historische kanalen en onder de Karelsbrug. We hebben een fantastisch zicht op de Praagse burcht, het Nationaal Theater en andere bezienswaardigheden. Terug aan wal wandelen we naar het mooie Clementinum, een voormalig jezuïetencollege en een van de grootste barokke bouwwerken van de stad. Tijdens een rondleiding met lokale gids zien we de nationale bibliotheek en vanaf de astronomische toren hebben we een mooi panorama op het historisch centrum. Nadien nemen we de metro naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 2 | Praag
In het vroegere Joodse getto Josefov bezoeken we het Joodse Staatsmuseum met de voormalige ceremoniezaal, enkele synagogen en het oude kerkhof, waar overledenen in negen tot twaalf lagen boven elkaar begraven liggen. Na een koffiepauze nemen we de metro naar Malá Strana. Het plein Kleine Zijde wordt omringd door prachtige gebouwen met gevels in renaissance- en barokstijl. We bezoeken de 18e-eeuwse St. Nicolaaskerk, een van de indrukwekkendste religieuze gebouwen van Praag en een juweeltje van barokkunst dat wordt bekroond met een 70 m hoge koepel. Vervolgens aanschouwen we in de Overwinningskerk het populaire 'Kindje Jezus van Praag'. Na een wandeling door de mooie tuinen van het Wallensteinpaleis, is het lunchtijd. ‘s Namiddags verkennen we het Wenceslasplein met het Jan Palac gedenkteken, het Wenceslas monument, het Nationaal Museum, het Europahotel en talrijke winkels en galerijen. Nadien bent u vrij om te winkelen of de stad verder te ontdekken. Diner en logies.


Dag 3 | Praag
Na het ontbijtbuffet nemen we de metro naar de Praagse burcht. Haar hoge ligging op de Hradcanyheuvel biedt een schitterend uitzicht over de Gouden Stad. We bezoeken het Strahovklooster met zijn bibliotheek en wandelen nadien via het schilderachtige Kanovnikovstraatje naar de burcht, waar we de aflossing van de wacht bijwonen. In de namiddag bewonderen we op de burchtwijk de verschillende binnenpleinen, de St. Vituskathedraal, het Oud-Koninklijk paleis, de St. Jorisbasiliek en het beroemde Gouden Straatje. Na het diner maken we een aangename wandeling op het eiland Kampa met de John-Lennonmuur en langs de Moldau, tot de befaamde Karelsbrug. Terugrit met de metro naar ons hotel. Logies.


Dag 4 | Praag - Zaventem
We vertoeven in de oude stadswijk Staré Mesto. Een kolossaal monument op het Oudestadsplein herdenkt de religieuze hervormer Jan Hus en staat symbool voor de Tsjechische onafhankelijkheid. We bezoeken de prachtige St. Jacobuskerk, houden een koffiepauze in het café van het in jugendstil opgetrokken representatiehuis, zien de 65 m hoge gotische kruittoren om uiteindelijk uit te komen aan het oude raadhuis met zijn astronomisch uurwerk. We bestijgen de toren en genieten er van het mooiste uitzicht op de talrijke kerken, kloosters, paleizen en fraai aangelegde tuinen van de stad. Na de lunch trekken we naar de 516 m lange Karelsbrug, met aan beide kanten 30 barokke standbeelden en sculpturen. Bij mooi weer is het een verzamelplaats voor diverse artiesten. Daarna geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


TIPS!
Het betaalmiddel is Tsjechische Kroon (CZK).
Kronen kopen is het voordeligst in Tsjechië zelf.
Voorzie goede stapschoenen.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. CZK 1500 (ca. € 60)

Hotel Pyramida
www.orea.cz
Het viersterrenhotel ligt op slechts 15 minuten wandelen van de Praagse burcht. Het restaurant serveert internationale en Tsjechische gerechten. In de bar kunt u terecht voor aromatische koffie en zelfgemaakt gebak. Faciliteiten: 24/24 receptie, restaurant, bar, terras, lift, binnenzwembad, sauna, solarium, fitness, fietsverhuur, wasserij, stomerij, strijkservice en gratis wifi. Kamerinformatie: de comfortabele en geluiddichte kamers zijn ingericht met flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, minibar, kluis, airco, verwarming, gratis wifi en badkamer met bad/douche en föhn.


Hotel Pyramida