Madrid & Toledo - 5 dagen

Aanbod reizen > Madrid & Toledo - 5 dagen >
Vanaf1015
26/08/2019 - 04/11/2019

GRATIS
Bezoek Palacio Real Madrid
Excursie Toledo, Aranjuez, El Escorial en Segovia

 
Dag 1 | Zaventem - Madrid

Bij aankomst in Madrid hebt u na de kamerverdeling tijd om te lunchen. Nadien nemen we de metro naar het prachtige Plaza de España, dat omringd wordt door schitterende gebouwen, waaronder de Torre de Madrid en het Edificio España. We houden even halt bij het monument van Cervantes en wandelen verder langs het Palacio Real naar het mooie 17e-eeuwse Plaza Mayor. We verkennen de Mercado de San Miguel, het gezellige Plaza de la Villa met het Casa de Cisneros, de barokke Basílica de San Miguel en het aartsbisschoppelijke paleis. Via de arcade van Cuchilleros komen we weer op Plaza Mayor. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren in een van de gezellige restaurants in de stad. Logies.


Dag 2 | Madrid
Na het ontbijt volgt een uitgebreid bezoek aan het Palacio Real, de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. We bewonderen enkele mooi gedecoreerde kamers, waaronder de troonzaal met prachtige plafondschilderingen, de koninklijke kapel, de koninklijke apotheek en de Real Arméria met oude wapens, legeruitrustingen en martelwerktuigen uit de middeleeuwen. Vervolgens bezichtigen we de nabijgelegen Almudena kathedraal en wandelen door de mooie Jardines de Sabatini. In de namiddag geniet u van vrije tijd om een museum te bezoeken. Het Museo del Prado huisvest de grootste collectie Spaanse schilderkunst ter wereld; daarnaast zijn ook de Italiaanse en Vlaamse meesters goed vertegenwoordigd. Het Museo Thyssen-Bornemisza biedt een overzicht van de westerse kunst uit de 14e tot en met de 20e eeuw, met de Danseres van Degas als beroemdste stuk. Vrij diner en logies.


Dag 3 | Madrid - Toledo - Aranjuez - Madrid
In Toledo maken we vandaag een fascinerende duik in de turbulente Spaanse geschiedenis. De stad van de ‘drie culturen’ nodigt ons uit voor een wandeling door een labyrint van smalle straatjes. In de Iglesia de Santo Tomé bewonderen we El entierro del conde de Orgaz, een meesterwerk van El Greco. We bezichtigen de immense 13e-eeuwse Catedral de Santa María met haar verschillende bouwstijlen, de 12e-eeuwse Santa María la Blanca synagoge in mudejarstijl en het indrukwekkende klooster van San Juan de los Reyes. We maken ook kennis met de ‘zwaarden van Toledo’ die door de kunst van het damasceren heel fraai ogen. Nog een traditie in Toledo is de productie van marsepein, die nog dateert uit de tijd waarin de stad door de Arabieren werd veroverd. Een bezoek aan deze stad is dan ook niet compleet als u deze verrukkelijke lekkernij niet hebt geproefd. Na de lunch rijden we naar Aranjuez, gelegen in een vruchtbare vallei op de oever van de Taag rivier. We ontdekken de rijk gedecoreerde interieurs van het Palacio Real, sinds de 19e eeuw de voorjaarsresidentie van de Spaanse koningen. In de uitgestrekte paleistuinen wandelen we nadien langs fonteinen, standbeelden, bruggen en kanalen. Terugrit naar Madrid. Vrij diner en logies.


Dag 4 | Madrid - San Lorenzo de Escorial - Segovia - Madrid
In het hart van de Sierra de Guadarrama bezoeken we in de Valle de los Caidos een ijzingwekkend gedenkteken ter ere van de slachtoffers van de Spaanse burgeroorlog. Het groot stenen kruis torent uit boven een enorme basiliek die in de heuvel is uitgehouwen. Nadien staat het reusachtige abdijcomplex El Escorial op het programma, mooi gelegen tegen een van de hellingen van de bergketen. Het gebouw telt meer dan 4000 kamers en 16 km aan gangen. Tijdens onze rondgang zien we het mausoleum met de 26 graftombes van de Spaanse vorsten en hun eega’s, de adembenemende bibliotheek met meer dan 40.000 boeken en manuscripten, de rijkelijk gedecoreerde basiliek en een grote verzameling kunst van onder andere El Greco en Jeroen Bosch. In de namiddag rijden we naar Segovia, een van de mooiste vestingsteden van Spanje. De bijna 2000 jaar oude Romeinse aquaduct domineert de stad. In de oude ommuurde binnenstad zien we een grote diversiteit aan historische gebouwen, waaronder een belangrijke verzameling romaanse kerken, kloosters en middeleeuwse paleizen. Voor we terugrijden naar Madrid brengen we nog een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar dat het Moorse verleden van Spanje oproept. Terugrit naar Madrid. Vrij diner en logies.


Dag 5 | Madrid - Zaventem
In de voormiddag bezoeken we het 16e-eeuwse Monasterio de las Descalzas Reales. Het klooster bood destijds onderdak aan nonnen van adellijke afkomst en groeide uit tot een interessant museum dankzij de vele schenkingen van de families. Zo zijn de slaapvertrekken behangen met door Rubens voorgeschilderde wandtapijten en in de joyería liggen massa’s juwelen waarvan de oorsprong onbekend is. Na de lunch bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokaal vervoer op dag 3 en 4

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 50

Toeristenbelasting

Hotel Ganivet (of gelijkwaardig)
www.hotelganivet.com
Het driesterrenhotel ligt in het historische centrum van Madrid op 10 minuten wandelen van Plaza Mayor. Ook de populaire vlooienmarkt El Rastro ligt in de directe omgeving. Het verzorgde interieur heeft een moderne toets en bij mooi weer kunt u aangenaam vertoeven op het dakterras. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, snackbar, dakterras met bubbelbad, airco, wasserij en wifi. Kamerinformatie: moderne en geluiddichte kamers met flatscreen-tv, telefoon, kluis, wifi, bureau, airco, verwarming en badkamer met bad/douche, toiletartikelen en föhn.


Hotel Ganivet (of gelijkwaardig)