Madrid & Toledo - 5 dagen

Aanbod reizen > Madrid & Toledo - 5 dagen >
Vanaf599
13/09/2020 - 15/11/2020

GRATIS
Bezoek Palacio Real Madrid en Aranjuez

 

Dag 1 | Zaventem - Madrid

Bij aankomst in Madrid gaan we na de kamerverdeling lunchen. Nadien nemen we de metro naar het prachtige Plaza de España, omringd door schitterende gebouwen, waaronder de Torre de Madrid en het Edificio España. We houden even halt bij het monument van Cervantes en wandelen verder langs het Palacio Real naar het fraaie rechthoekige Plaza Mayor. Dit plein stamt uit de Habsburgse periode en wordt omringd door vier etages tellende woonhuizen met in totaal 237 balkons. We verkennen de Mercado de San Miguel, het gezellige Plaza de la Villa met het Casa de Cisneros, het voormalige graanpakhuis Casa de la Villa, de Torre de los Lujanes en de barokke Basílica de San Miguel. Via de Arco de Cuchilleros komen we weer op Plaza Mayor. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u gaat dineren in een van de gezellige restaurants in de stad. Logies.


Dag 2 | Madrid
Na het ontbijt volgt een uitgebreid bezoek aan het Palacio Real, de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. We bewonderen enkele rijkelijk gedecoreerde kamers, waaronder de troonzaal met prachtige plafondschilderingen, de koninklijke kapel, de koninklijke apotheek en La Real Armería met middeleeuwse wapens, legeruitrustingen en martelwerktuigen. Vervolgens bezichtigen we de nabijgelegen Santa María la Real de La Almudena in neoclassicistische stijl en wandelen door de Jardines de Sabatini, een van de mooiste parken in het centrum. Na de lunch geniet u van vrije tijd om een van de drie musea die behoren tot de 'gouden driehoek van kunst' te bezoeken. Museo Nacional del Prado huisvest de grootste collectie Spaanse schilderkunst ter wereld met Las Meninas van Velázquez als blikvanger. Maar ook werken van Rembrandt en Caravaggio zijn hier te bewonderen. Museo Reina Sofía herbergt voornamelijk hedendaagse en moderne kunstwerken. Het pronkstuk is het schilderij Guernica van Picasso. Museo Thyssen-Bornemisza geeft u de gelegenheid om uzelf onder te dompelen in een adembenemende breedte van uiteenlopende artistieke stijlen. Werken van meesters uit acht eeuwen Europese kunstgeschiedenis zijn hier onder een dak verzameld: van Jan van Eyck tot Piet Mondriaan. Diner en logies.


Dag 3 | Madrid - Toledo - Aranjuez - Madrid
Van alle middeleeuwse steden is Toledo een van de best bewaarde in Europa. We maken er een fascinerende duik in de turbulente Spaanse geschiedenis. De stad van de ‘drie culturen’ nodigt uit voor een wandeling door een labyrint van smalle straatjes met een ongelofelijke rijke erfenis van zowel christelijke, Moorse en Joodse cultuur. In de Iglesia de Santo Tomé bewonderen we El entierro del conde de Orgaz, een meesterwerk van El Greco. We bezichtigen de immense 13e-eeuwse Catedral de Santa María met haar verschillende bouwstijlen, de 12e-eeuwse synagoge Santa María la Blanca in mudejarstijl en het indrukwekkende Monasterio de San Juan de los Reyes. We maken kennis met de ‘zwaarden van Toledo’ die door de kunst van het damasceren heel fraai ogen en met de productie van marsepein, die nog dateert uit de tijd waarin de stad door de Arabieren werd veroverd. Na de lunch ontdekken we de koninklijke stad Aranjuez, gelegen in een vruchtbare vallei op de oever van de Taag rivier. We bewonderen de rijk gedecoreerde interieurs van het Palacio Real, sinds de 19e eeuw de voorjaarsresidentie van de Spaanse koningen. In de uitgestrekte paleistuinen wandelen we nadien langs fonteinen, standbeelden, bruggen en kanalen. Terugrit naar Madrid. Diner en logies.


Dag 4 | Madrid - San Lorenzo de El Escorial - Segovia - Madrid
In de voormiddag staat het gigantische paleis en kloostercomplex El Escorial op het programma. Het is een van de meest unieke bouwwerken uit de renaissance van Spanje en Europa, met meer dan 4000 kamers en 16 km aan gangen. Tijdens onze rondgang zien we het mausoleum met de 26 graftombes van de Spaanse vorsten en hun eega’s, de adembenemende bibliotheek met meer dan 40.000 boeken en manuscripten, de rijkelijk gedecoreerde basiliek en een grote verzameling kunst van El Greco en Jeroen Bosch. In de namiddag rijden we naar Segovia, een van de mooiste vestingsteden van Spanje. De bijna 2000 jaar oude Romeinse aquaduct domineert de ‘stad der overwinning’. De indrukwekkende ‘waterbrug’ die door een deel van het centrum loopt, is ongeveer 28 m hoog, 800 m lang en telt 168 bogen. In de oude ommuurde binnenstad zien we een grote diversiteit aan historische gebouwen, waaronder een belangrijke verzameling romaanse kerken, kloosters en middeleeuwse paleizen. Voor we terugrijden naar Madrid brengen we nog een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar. Gelegen op een rotsplateau boven de samenloop van twee rivieren, is het een van de meest karakteristieke kasteelpaleizen in Spanje vanwege zijn vorm - als de boog van een schip. Diner en logies.


Dag 5 | Madrid - Zaventem
In de voormiddag bezoeken we het 16e-eeuwse Descalzas Reales. Het klooster bood destijds onderdak aan nonnen van adellijke afkomst en groeide uit tot een interessant museum dankzij de vele schenkingen van de families. Tot de collectie behoren kostbare Vlaamse tapijten en schilderijen van El Greco, Velázquez, Titiaan en Rubens. In de joyería liggen massa’s juwelen waarvan de oorsprong onbekend is. Na de lunch bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokaal vervoer op dag 3 en 4

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 50

Toeristenbelasting

Hotel Ganivet (of gelijkwaardig)
www.hotelganivet.com
Het driesterrenhotel ligt in het historische centrum van Madrid op 10 minuten wandelen van Plaza Mayor. Ook de populaire vlooienmarkt El Rastro ligt in de directe omgeving. Het verzorgde interieur heeft een moderne toets en bij mooi weer kunt u aangenaam vertoeven op het dakterras. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, dakterras met zwembad, airco, wasserij en wifi. Kamerinformatie: moderne en geluiddichte kamers met flatscreen-tv, telefoon, safe, wifi, bureau, airco, verwarming en badkamer met bad/douche, toiletartikelen en föhn.Hotel Ganivet (of gelijkwaardig)