Leipzig, Dresden, Potsdam & Berlijn - 8 dagen

Aanbod reizen > Leipzig, Dresden, Potsdam & Berlijn - 8 dagen >
Vanaf985
10/07/2019

GRATIS
Bezoek slot en park Sanssouci in Potsdam

 
Dag 1 | Brussel - Leipzig
We rijden naar Leipzig met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops. Diner en logies.

Dag 2 | Leipzig
We verkennen de sympathieke stad via een uitgebreide rondrit en bezoeken het Volkerschlachtdenkmal. Aan de Thomaskirche met het Bachmonument wandelen we de binnenstad in en zien het oude stadhuis, de overdekte winkelpassage Mädler-Passage, Augustusplatz en de beurspaleizen. Na de lunch brengen we een kort bezoek aan het Zeitgeschichtliches Forum, een museum dat gewijd is aan de moderne Duitse geschiedenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot nu. We houden een koffiepauze in Zum Arabischen Coffe Baum, een van de oudste café-restaurants van Europa, voor we in het Bach Museum het leven en werk van de grote componist bewonderen. Diner en logies.

Dag 3 | Leipzig - Dresden
Na het ontbijt rijden we naar Dresden. Na de kamerverdeling trekken we de stad in en genieten van een orgelconcert in de Frauenkirche voor we gaan lunchen. Nadien wandelen we door de Zwinger en ontdekken in het Residenzschloss de voormalige schatkamer van het heersersgeslacht Wettin-Saksen. Naast de barokke pracht en praal in de ruimtes van het Historisches Grünes Gewölbe fascineren topstukken als de grootste groene diamant ter wereld en een van de duurste gouden koffieserviezen in het Neues Grünes Gewölbe. Diner en logies.

Dag 4 | Dresden
Via Neustadt rijden we naar de Carolabrücke en trekken dan te voet verder langs de Brühlse Terrasse tot de Frauenkirche met benedenkerk voor bezoek. In de Gemäldegalerie Alte Meister bewonderen we nadien de beroemde Sixtijnse Madonna van Rafaël, de Heilige Nacht van Correggio en werken van Rubens, Rembrandt, Vermeer en Jan van Eyck. Na de lunch aan de Theaterplatz bezoeken we de mooie kathedraal met crypte, gevolgd door een bezoek aan de Porzellansammlung in de Zwinger. Nadien verkennen we met de bus de andere delen van de stad, de Goldene Reiter en het Blaues Wunder. We eindigen aan Pfunds Mölkerei, ’s werelds mooiste zuivelwinkel. Diner en logies.

Dag 5 | Dresden - Potsdam - Berlijn
We verlaten Dresden en rijden naar Potsdam. Na een korte stadsrondrit tot de Brandenburger Tor, wandelen we door het Holländisches Viertel en is het lunchtijd. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding in het in rococostijl opgerichte Schloss Sanssouci en zijn prachtige tuinen. Tegen de avond zijn we in Berlijn. Diner en logies.

Dag 6 | Berlijn
Deze voormiddag vertoeven we eerst in de buurt van de Hackesche Höfe en Hackescher Markt, een groot plein in Berlijn Mitte met vele restaurantjes. Nadien wandelen we de bekende boulevard Unter den Linden af. We bezichtigen de Berliner Dom, de Bebelplatz, de Deutsche Staatsoper, het Holocaust Memorial en de Brandenburger Tor. Na ons bezoek aan het Reichstagsgebaüde is het tijd voor de lunch. In de namiddag geniet u van vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen, een museum te bezoeken of te relaxen tijdens een boottocht op de Spree. Diner en logies.

Dag 7 | Berlijn
We starten met een rondrit via de Reichstag en de gedachteniskruisen en bewonderen heel wat monumenten en gebouwen op weg naar Charlottenburg, waar we de kamers van de Pruisische keizers bekijken en door de paleistuinen wandelen. Na de vrije lunch bezoeken we de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en het Topographie des Terrors, een museumcomplex over de geschiedenis van het naziregime. Van hieruit wandelen we naar Checkpoint Charlie, een symbool van Berlijn uit de DDR-tijd. Diner en logies.

Dag 8 | Berlijn - Brussel
Via de Duitse autowegen rijden we terug naar België, met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops.

 

TIP!
Draag comfortabele schoenen.
Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 70

Toeristenbelasting

Hotels ***/****

De drie hotels beschikken over alle faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Naast de courante faciliteiten als 24/24 receptie, lift, restaurant en bar, biedt elk hotel nog bijkomende troeven. De moderne kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, bureau, minibar, airco, wifi en moderne badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.
BW Windorf Leipzig - www.bestwestern.de
Dormero Dresden Airport - www.airporthoteldresden.de
Sylter Hof Berlin - www.sylterhof-berlin.de


Hotels ***/****