Leipzig, Dresden, Potsdam & Berlijn - 8 dagen

Aanbod reizen > Leipzig, Dresden, Potsdam & Berlijn - 8 dagen >
Vanaf875
01/07/2020

GRATIS
Bezoek Schloss Sanssouci met park in Potsdam

 

Dag 1 | Brussel - Leipzig

We rijden naar Leipzig met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops. Diner en logies.


Dag 2 | Leipzig
Via een uitgebreide rondrit ontdekken we diverse bezienswaardigheden buiten het historisch centrum zoals de Zoo, het Schiller Haus, de oude beursgebouwen… met een fotostop aan het Volkerschlachtdenkmal. Nadien wandelen we de binnenstad in en zien onder meer de Augustusplatz, het Paulinum en de Nikolaikirche. Na de vrije lunch trekken we verder langs enkele stijlvolle passages, de Alte Handelsbörse met ervoor het Goethe standbeeld. We brengen een kort bezoek aan het Zeitgeschichtliches Forum, dat een indringend en compleet beeld geeft van het leven in de DDR. Vervolgens ontdekken we de Mädlerpassage en de Alte Markt met het Alte Rathaus, bezoeken we de Thomaskirche met het Bachmonument en bewonderen we in het Bach Museum het leven en werk van de grote componist. We houden nog een pauze in een van de stijlvolle en charmante koffiehuizen voor we terugrijden naar ons hotel. Diner en logies.


Dag 3 | Leipzig - Dresden
We zetten onze reis verder naar Dresden, het Firenze aan de Elbe. Na de kamerverdeling trekken we de stad in en genieten van een orgelconcert in de Frauenkirche voor we gaan lunchen. Nadien ontdekken we het Residenzschloss, de voormalige schatkamer van het heersersgeslacht Wettin-Saksen. Naast de barokke pracht en praal in de ruimtes van het Historisches Grünes Gewölbe, fascineren topstukken als de grootste groene diamant ter wereld en een van de duurste gouden koffieserviezen in het Neues Grünes Gewölbe. Diner en logies.


Dag 4 | Dresden
Via Neustadt rijden we naar de Carolabrücke en trekken dan te voet langs de Brühlsche Terrasse tot aan Schloßplatz voor een bezoek aan de kathedraal. In de Gemäldegalerie Alte Meister bewonderen we nadien de beroemde Sixtijnse Madonna van Rafaël, de Heilige Nacht van Correggio en werken van Rubens, Rembrandt, Vermeer en Jan van Eyck. Na de lunch aan de Theaterplatz bezoeken we de Zwinger met onder andere de Porzellansammlung. Nadien verkennen we met de bus de andere delen van de stad, waaronder de Goldener Reiter en het Blaues Wunder. We eindigen aan Pfunds Molkerei, ’s werelds mooiste zuivelwinkel. Diner en logies.


Dag 5 | Dresden - Potsdam - Berlijn
We verlaten Dresden en rijden naar Potsdam. Na een korte stadsrondrit langs onder andere de Brandenburger Tor, wandelen we door het prachtig heropgebouwde historische centrum en door de Holländisches Viertel. Na de lunch ervaren we met een lokale gids de unieke tuinen en indrukwekkende architectuur van park Sanssouci en bezoeken we het imposante in rococostijl opgerichte Schloss Sanssouci. Tegen de avond zijn we in Berlijn. Diner en logies.


Dag 6 | Berlijn
We starten met een rondrit en passeren de Siegessäule en Schloss Bellevue op weg naar de Gedenkstätte Berliner Mauer aan de Bernauer Straße waar we langs een lang stuk Muur komen dat grotendeels in originele staat is gebleven. Hier krijgt u een realistisch beeld van hoe de Muur eruit heeft gezien. Verder via de Alexanderplatz en de Karl-Marx-Allee naar East-Side Gallery, de langste openluchtgalerie van de wereld waar een deel van de Berlijnse Muur beschilderd werd door diverse kunstenaars. Nadien ontdekken we Berlin-Mitte te voet en zien de Fernsehturm, het Rotes Rathaus, de Marienkirche, het Nikolaiviertel, de Berliner Dom, het nieuwe Winterpaleis, Unter den Linden, Bebelplatz met de Staatsoper, de St.-Hedwigs-Kathedrale en de voormalige koninklijke Alte Bibliothek. We lunchen op Gendarmenmarkt, dat voor velen het mooiste plein van de stad is. In de namiddag zetten we onze tocht verder langs de Friedrichstraße tot het Holocaust-Mahnmal, voor de vermoorde Joden van Europa. Op de bekende Pariser Platz zien we de Brandenburger Tor. We bezoeken de koepel van het Reichstagsgebäude en/of u geniet van vrije tijd om een museum te bezoeken, een boottocht te maken of te shoppen. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u gaat dineren. Logies.


Dag 7 | Berlijn
Na het ontbijt verkennen we Berlin-City West, het belangrijkste stadscentrum van voormalig West-Berlijn met de Zoo, het Bikini House, de Kurfürstendamm en Kadewe. Onderweg bezoeken we de Kaiser Wilhelm Gedächniskirche, het symbool van de verwoestingen die Berlijn troffen in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens bekijken we in Schloss Charlottenburg de kamers van de Pruisische keizers en de paleistuinen. Na de lunch rijden we via Potzdammer Platz, het paradepaardje van de wederopbouw van Berlijn na de eenwording, naar het museumcomplex Topographie des Terrors, dat ons de geschiedenis van het naziregime vertelt. We houden nog even halt aan Checkpoint Charlie, een symbool van Berlijn uit de DDR-tijd. Daarna rijden we richting Hackescher Markt, een toeristische trekpleister met leuke restaurantjes en terrasjes. In de directe omgeving ontdekken we de geschiedenis en cultuur van de Joodse gemeenschap in Berlijn en verkennen we de Hackesche Höfe, binnenplaatsjes met woningen die hun jugendstil gevel mooi bewaard hebben. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u gaat dineren. Logies.


Dag 8 | Berlijn - Brussel

Via de Duitse autowegen rijden we terug naar België, met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops.


TIPS!
Draag comfortabele schoenen.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Kamer en ontbijt op dag 6 en 7

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 75

Toeristenbelasting

Hotels ***/****

De drie hotels beschikken over alle faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Naast de courante faciliteiten als 24/24 receptie, lift, restaurant en bar, biedt elk hotel nog bijkomende troeven. De moderne kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, bureau, minibar, airco, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.

Hotels ***/****