Krakau - 4 dagen

Aanbod reizen > Krakau - 4 dagen >
Vanaf669
26/06/2020 - 13/11/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
Folkloreavond met diner, inclusief drank

 

Dag 1 | Zaventem - Krakau

In de luchthaven van Krakau worden we verwelkomd door een Nederlandstalige lokale gids. Na de kamerverdeling, gaan we lunchen in een gezellig restaurant en ontdekken we de Stare Miasto (Oude Stad) met haar indrukwekkende architecturale rijkdom. Op Rynek Główny, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, begrijpen we al gauw waarom het centrum tot het Unesco-werelderfgoed behoort. We wandelen door de mooie gotische lakenhal, zien de 70 m hoge raadhuistoren en bezoeken het kleurrijke neogotische interieur van de Mariakerk met het hoogaltaar van Veit Stoss. Vanuit de hoogste toren van de basiliek speelt er om het uur een trompetblazer een melodie die plots afgebroken wordt, een herinnering aan de torenwachter die in 1240 een vijandige pijl door zijn keel kreeg. Naast restaurants vindt u tal van cafés en bars rondom het oude stadsplein waar u nadien kunt ontspannen. Diner en logies.


Dag 2 | Krakau - Wieliczka - Krakau
Deze voormiddag bezoeken we een van Europa’s oudste mijnsites, de zoutmijn van Wieliczka. Mijnwerkers loodsen ons tot op een diepte van 135 m door een labyrint van galerijen en grotten met unieke sculpturen. Blikvanger is de ondergrondse kapel op 101 m diepte, helemaal van zout en gedecoreerd met wit kristalzouten kroonluchters en sculpturen uit grijs zout. Aan het einde van de tocht worden we in een originele liftkooi omhoog gebracht. Terug in Krakau nemen we de lunch. In de namiddag bezoeken we de Wawelheuvel met het koninklijk kasteel en de kathedraal waar Poolse koningen zich lieten dopen, kronen en begraven. De vesting is een juweel van romaanse, gotische en renaissancebouwkunst, met in haar collectie een grote verzameling Vlaamse tapijten. Diner en logies.


Dag 3 | Krakau - Auschwitz-Birkenau - Krakau
Na het ontbijtbuffet verkennen we de oude Joodse wijk Kazimierz. We lopen door een wirwar van straatjes en treffen verschillende synagogen aan, waaronder de Oude Synagoge en de bescheiden Remah-synagoge met de oudste Joodse begraafplaats van Krakau. Bijzonder is ook de Sint-Katharinakerk waarvan de toren ontbreekt. De mix van een rijke Joodse geschiedenis, katholieke pracht en praal, trendy winkeltjes en sfeervolle restaurants levert een unieke sfeer die, zowel bij locals als toeristen geliefd is. De wijk is vooral bekend uit Schindler’s List. De beruchte fabriek huisvest een bijzonder goed gedocumenteerd oorlogsmuseum waar we een indrukwekkende tentoonstelling zien over de Duitse invasie in Polen, het Poolse weerwerk, het Joodse getto en het verzet van Oscar Schindler tegen de nazi’s: het rauwe verhaal van Krakau in oorlogstijd. Na de lunch rijden we naar Auschwitz-Birkenau voor een aangrijpend bezoek aan het grootste concentratie- en vernietigingskamp van de nazi's. Ongeveer 1,5 miljoen mensen, merendeels Joden, maar ook zigeuners, Russische krijgsgevangenen, Polen en verschillende andere nationaliteiten, kwamen er om het leven. Een lokale gids loodst ons door diverse intact gebleven gevangenissen, gaskamers en het crematorium. Terug in Krakau kunnen we ons opfrissen voor we met een lokale autocar naar een gezellig en sfeervol restaurant gebracht worden. U wordt er getrakteerd op een traditioneel Pools diner en een dansspektakel in typische klederdracht. Logies.


Dag 4 | Krakau - Zaventem
Tijdens onze laatste uurtjes bezoeken we het Collegium Maius, ondergebracht in een prachtig laatgotisch gebouw. Daarna bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven.


TIPS!
Munteenheid: Poolse zloty (PLN).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.
Voorzie comfortabele stapschoenen.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige lokale begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi chauffeur en lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotel Maksymilian
www.hotelmaksymilian.pl
Dit driesterren familiehotel ligt in een 19e-eeuwse patriciërswoning, op 700 m van het centrale marktplein. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, mooie binnenplaats, verwarming, massage en wifi. De kamers zijn klassiek ingericht en uitgerust met tv, telefoon, radio, kluis, airco, wifi en badkamer met douche, toiletartikelen en föhn.


Hotel Maksymilian