Ermland-Mazurië & het Mazurische merenplateau - 5 dagen

Aanbod reizen > Ermland-Mazurië & het Mazurische merenplateau - 5 dagen >
Vanaf950
07/09/2020

Inbegrepen:
Alle toegangsprijzen en vermelde excursies
Cruise op het Elbląg-Ostróda-kanaal

 

Dag 1 | Brussel - Warschau - Mrągowo

In de luchthaven van Warschau worden we verwelkomd door een lokale chauffeur en Nederlandstalige gids die ons naar ons hotel in Mrągowo brengen. Diner en logies.


Dag 2 | Mrągowo - Olsztyn - Święta Lipka - Gierłoż - Mrągowo
We bezoeken Olsztyn, de pittoreske hoofdstad van Mazurië, omgeven door elf meren. In de gotische burcht waar Nicolas Copernicus woonde, is het Nationaal Museum van Mazurië gevestigd. We maken er kennis met zijn leven en de sterrenkunde. Daarna bezoeken we de gotische Sint-Jacobskerk. Na de lunch rijden we naar het bedevaartsoord Święta Lipka. Dit jezuïetencomplex wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke bouwkunst in Polen. Het interieur van de basiliek maakt een overweldigende indruk. Trekpleister is het barokorgel uit 1721 waarvan de figuren in beweging kunnen gebracht worden. In Gierłoż bezoeken we de Wolvenschans, een van de meest trieste en sinistere plaatsen in de regio. Het geheel bestaat uit een tachtigtal gebouwen waaronder vijftig bunkers. Het was ooit een kleine stad op zichzelf met een eigen energiecentrale, treinstation, vliegveld, casino en bioscoop en volledig omringd door prikkeldraad en mijnenvelden. In 1945 werd de vesting door de Duitsers bij hun terugtocht opgeblazen. Terugrit naar Mrągowo voor diner en logies.


Dag 3 | Mrągowo - Malbork - Gdańsk - Mrągowo
In de voormiddag ontdekken we Malbork met het beroemde Slot Mariënburg. Schitterend gelegen aan de oevers van de Nogat rivier, verenigt dit gigantisch complex uit de 13e eeuw eigenlijk drie kastelen. We bezichtigen de wapenzaal, het arsenaal, de kapel, het ziekenhuis, de ridderzaal en de refter. In de namiddag staat Gdańsk op het programma. Gelegen aan de Oostzee, dankt de stad haar bijzonder karakter aan de invloeden van Nederlandse en Vlaamse bouwmeesters. Naast de charmante trapgevels, waterspuwers, gedecoreerde toegangstrappen, prachtige gebouwen als het 14e-eeuwse stadhuis, het Artushof uit de 15e eeuw en de majestueuze Mariakerk, trekken de kleine boetiekjes met amberjuwelen onze aandacht. Er rest voldoende vrije tijd om kennis te maken met het Poolse goud. Terugrit naar Mrągowo voor diner en logies.


Dag 4 | Mrągowo - Buczyniec - Elbląg - Mrągowo
We rijden naar Buczyniec voor een cruise op het unieke Elbląg-Ostróda-kanaal, tussen 1848 en 1876 gebouwd, naar een ontwerp van de Nederlander Georg Jacob Steenke. Het kanaal loopt voor een groot deel door bos en moet enorme hoogteverschillen overbruggen. Hiervoor is er een systeem van vijf hellende vlakken ontworpen, waarbij de boten over rails worden verplaatst. Vanaf het water aanschouwen we de rijke flora en fauna en genieten we van de stilte en pure schoonheid van deze uitzonderlijke regio. Terug in Mrągowo bent u vrij. Diner en logies.


Dag 5 | Mrągowo - Warschau - Zaventem
We rijden naar Warschau voor een wandeling door het oude centrum dat volledig op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. We zien het Plac Zamkowy met het koninklijk paleis en de Sint-Annakerk, de Swietokrzyski brug, de Johanneskathedraal, de Joodse wijk, het 19e-eeuwse Teatr Wielki, het graf van de onbekende soldaat en het Paleis van Cultuur en Wetenschap, een ‘geschenk’ van Stalin aan het Poolse volk. Warschau is een groene stad met veel mooie parken. In het Łazienki park, een van de schoonste kasteelparken van Europa, houden we een fotostop bij het indrukwekkende monument van Chopin. En in het Wilanów park bezoeken we de koninklijke residentie, een van de beste voorbeelden van Poolse barokarchitectuur. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


TIPS!
Munteenheid: Poolse zloty (PLN).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige lokale begeleiding

Lokale gidsen

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi chauffeur en lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotel Anek
www.hotelanek.pl
Dit vriendelijke, gastvrije hotel is schitterend gelegen aan de oevers van het Czos meer en biedt een ontspannen omgeving voor uw verblijf in de pittoreske regio Mrągowo. Elke kamer heeft uitzicht op het meer. Ondanks de rustige ligging aan het meer, bevindt Hotel Anek zich in het historische centrum van Mrągowo. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, zonneterras, buitenhaard, wellness, sauna, hamam, massage, fietsverhuur, tafeltennis, speeltuin, wifi, verwarming en strijkservice. Kamerinformatie: elegante kamers met tv, telefoon, bureau, wifi, kluis en badkamer met douche.


Hotel Anek