Degustatie- en volkssportenroute in het gastvrij Poperinge - 2 dagen 2021

Aanbod reizen > Degustatie- en volkssportenroute in het gastvrij Poperinge - 2 dagen 2021 >
Vanaf209
08/05/2021 - 18/09/2021 - 06/11/2021

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies

 

Een dag in het teken van traditionele volksspelen
We houden halt in authentieke cafeetjes en herbeleven, al spelend, de tijd van toen. We laten de bollen rollen, de pijlen vliegen en de schijven schuiven! Ondertussen genieten we van een streekbier, een pannenkoek, koffie, picon of typisch Vlaamse maaltijd. Ideaal om de familiebanden en teamspirit aan te sterken, om gewoon eventjes weg te zijn uit de dagelijkse sleur. We starten in Poperinge en trekken onder andere naar Roesbrugge, waar de IJzer België binnenstroomt en waar vroeger ‘blauwers' zegevierden. Een route langs prachtige landelijke dorpen met schitterende uitzichten. Op de middag worden we verwend met heerlijke stoverij en frieten en ’s avonds met een broodmaaltijd met groente garnituur. Logies.


Een dag in het teken van hop en bier
Het Hopmuseum ten volle beleven, met al onze zintuigen: een leuke belevenis! Tijdens een degustatietour, compleet met spannende verhalen, dorstlessende biertjes en smakelijke streekhapjes, genieten we van het vakmanschap van Belgische hoptelers en brouwers. Ruik, voel en proef de Belgische hop! Zo wordt ons ook duidelijk waarom we trots mogen zijn op ons bierland. Na de vrije lunch gaan we nog meer proeven van het Belgisch gerstenat. In Watou, het ‘dorp van hoge gisting’, worden we verwelkomd door een professionele gids die ons mee op sleeptouw neemt in de brouwerij, bottelarij en brouwzaal van Sint-Bernardus. Vanop het dakcafé Bar Benard geniet je van een 360° panorama over de hopvelden, West-Vlaamse en Franse heuvels. De rondleiding wordt afgesloten met 2 degustaties en een bezoek aan de brouwerijwinkel. Iedereen ontvangt ook een leuk geschenkpakket. Op de terugweg naar huis houden we nog halt in Ieper voor een wandeling langs de grootste blikvangers van de kattenstad.


TIPS!
Vergeet je zonnebril niet.
Aangepaste schoenen en kledij noodzakelijk.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar
Volpension vanaf de lunch van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
Nederlandstalige reisleiding
Lokale gidsen
Alle toegangsprijzen
Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotel Oude Abdij

www.oudeabdij.com

Voel je thuis in Bachten de Kupe en geniet van het charmante hotel in het historische stadje Lo in de Westhoek. Van de paters Augustijnen zijn vooral de serene rust en de unieke 18e-eeuwse Duiventoren gebleven. De vroegere abdijbrouwerij werd omgevormd tot een charmant hotel. De grote tuin, met boomgaard en vijver, ligt erbij als een loflied van moeder natuur. Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, verwarming, wifi, fietsverhuur, tafeltennis en spellenkamer. Kamerfaciliteiten: ventilator, verwarming, telefoon, tv, bureau en badkamer met bad/douche en föhn.

Hotel Oude Abdij