Berlijn - 4 dagen

Aanbod reizen > Berlijn - 4 dagen >
Vanaf555
12/04/2019 - 26/10/2019

GRATIS
Bezoek Topographie des Terrors
Bezoek Checkpoint Charlie
Bezoek Holocaust-Mahnmal

 
Dag 1 | Brussel - Berlijn

Bij aankomst in Berlijn worden we met een lokale autocar naar ons hotel gebracht. Na de kamerverdeling nemen we de lunch en nadien wandelen we naar de Brandenburger Tor, de toegang tot het historische centrum. Verder langs Unter den Linden, een waar architectuurmuseum met bouwwerken uit alle tijden, tot Bebelplatz met de Alte Bibliothek, de Sankt-Hedwigs-Kathedrale en de Deutsche Staatsoper. We vervolgen onze wandeling langs de Berliner Dom, het park Marx-Engels Forum en het Rotes Rathuis tot de Alexanderplatz. Hier geniet u van vrije tijd tot we het openbaar vervoer terugnemen naar ons hotel. Nadat u zich opgefrist hebt, kunt u vrij dineren in de stad.

Dag 2 | Berlijn
Na het ontbijtbuffet nemen we het openbaar vervoer tot Potzdammer Platz, het paradepaardje van de wederopbouw van Berlijn na de eenwording. Van hieruit wandelen we naar het museumcomplex Topographie des Terrors, dat ons de geschiedenis van het naziregime vertelt. Verder naar Checkpoint Charlie, een symbool van Berlijn uit de DDR-tijd. Rond de middag vertoeven we in de buurt van de Hackesche Höfe en de Hackescher Markt, een groot plein in Berlijn Mitte met vele restaurantjes. Na de lunch bezoeken we het Holocaust-Mahnmal, een golvend terrein waarop 2700 betonnen blokken staan die de herinnering aan de systematische vernietiging van het Joodse volk levendig houden. Nadien wandelen we via de Friedrichstrasse, de meest luxueuze winkelstraat van Berlijn naar de Gendarmenmarkt, dat voor velen het mooiste plein van de stad is. Terug in het hotel kunt u zich op frissen voor u uit dineren gaat.

Dag 3 | Berlijn
We starten met een bezoek aan de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, het symbool van de verwoestingen die Berlijn troffen in de Tweede Wereldoorlog. Nadien trekken we naar East-Side Gallery, een deel van de Berlijnse Muur die beschilderd werd door allerlei kunstenaars van over de hele wereld. De kunstwerken schetsen een beeld van de politieke situatie in Berlijn in 1989-1990 en van hoe de muur er aan de West-Berlijnse kant uitzag ten tijde van de Koude Oorlog. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen houtje te verkennen, het Reichstagsgebaüde of een museum te bezoeken, te relaxen tijdens een boottocht op de Spree of te shoppen. Vrij diner en logies.

Dag 4 | Berlijn - Brussel
Na het ontbijt geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

TIP!
Vergeet uw stapschoenen niet.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 20

Hotel Sylter Hof Berlin
www.sylterhof-berlin.de
Het driesterren superior hotel ligt in het centrum, op 600 m van de Kurfürstendamm en het beroemde warenhuis KaDeWe. Het biedt vanaf de bovenste verdiepingen een prachtig uitzicht over Berlijn. De bus die langs veel belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, het Museumeiland en de Alexanderplatz rijdt, stopt voor de deur van het hotel. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, snackbar, moderne lobby, restaurant, airco, wifi, wasserij, stomerij, schoenpoetsen en kranten. Kamerfaciliteiten: moderne kamers met flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, kluis, airco, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.


Hotel Sylter Hof Berlin