Berlijn - 4 dagen

Aanbod reizen > Berlijn - 4 dagen >
Vanaf409
23/10/2020

GRATIS
Panoramische rondrit
Bezoek Topographie des Terrors
Bezoek Checkpoint Charlie
Bezoek Holocaust-Mahnmal

 

Dag 1 | Brussel - Berlijn

Bij aankomst in Berlijn starten we met een rondrit op weg naar ons hotel. Op verschillende plekken zijn er nog stukken van de Berlijnse Muur te bezichtigen, De Gedenkstätte Berliner Mauer aan de Bernauer Strasse is een van die plekken waar u het meest realistische beeld krijgt van hoe de Muur eruit heeft gezien, want hier is een lang stuk dat grotendeels in originele staat is gebleven. Aan East-Side Gallery bekijken we nadien een deel van de Berlijnse Muur die beschilderd werd door allerlei kunstenaars van over de hele wereld – de langste openluchtgalerie van de wereld. Na de kamerverdeling in ons hotel gaan we lunchen en nadien verkennen we Berlin-City West, het belangrijkste stadscentrum van voormalig West-Berlijn met de Zoo, het Bikini House, de Kurfürstendamm en Kadewe. Onderweg bezoeken we de Kaiser Wilhelm Gedächniskirche, het symbool van de verwoestingen die Berlijn troffen in de Tweede Wereldoorlog. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u gaat dineren. Logies.


Dag 2 | Berlijn
Na het ontbijtbuffet nemen we het openbaar vervoer tot de Alexanderplatz, gelegen in Berlin-Mitte. Vanaf hier wandelen we langs de Fernsehturm, het Rotes Rathaus, de Marienkirche, het park Marx-Engels Forum en Berliner Dom naar het Nikolaiviertel, aan de oostelijke oever van de Spree. Centraal ligt de Nikolaikirche. Na de vrije lunch zetten we onze wandeling verder langs Unter den Linden, een waar architectuurmuseum met bouwwerken uit alle tijden. Aan Bebelplatz zien we de rijkelijk versierde Staatsoper, de St.-Hedwigs-Kathedrale en de voormalige koninklijke Alte Bibliothek. Op Gendarmenmarkt, dat voor velen het mooiste plein van de stad is, houden we een koffiepauze. Nadien wandelen we via de Friedrichstraße, de tegenhanger van de Kurfürstendamm tot de Brandenburger Tor. Terugrit naar het hotel met het openbaar vervoer, waar u zich kunt opfrissen voor u gaat dineren. Logies.


Dag 3 | Berlijn
We nemen het openbaar vervoer tot aan de Reichstag voor een bezoek aan de koepel en een wandeling door de regeringswijk. Verder via de Tiergarten tot het Holocaust-Mahnmal, een golvend terrein waarop 2700 betonnen blokken staan die de herinnering aan de systematische vernietiging van het Joodse volk levendig houden. Nadien verkennen we Potzdammer Platz, het paradepaardje van de wederopbouw van Berlijn na de eenwording. Na de lunch bezoeken we het museumcomplex Topographie des Terrors, dat de geschiedenis van het naziregime vertelt. We houden nog even halt aan Checkpoint Charlie, een symbool van Berlijn uit de DDR-tijd, voor we het openbaar vervoer naar de Hackescher Markt nemen, een toeristische trekpleister met leuke restaurantjes en terrasjes. In de directe omgeving ontdekken we de geschiedenis en cultuur van de Joodse gemeenschap in Berlijn en verkennen we de Hackesche Höfe, binnenplaatsjes met woningen die hun jugendstil gevel mooi bewaard hebben. Terug in het hotel kunt u zich opfrissen voor u gaat dineren. Logies.


Dag 4 | Berlijn - Brussel
Naargelang de vluchturen geniet u na het ontbijt van vrije tijd om een museum te bezoeken, een boottocht te maken of te shoppen. Op het afgesproken uur worden we opgepikt aan het hotel voor de transfer naar de luchthaven.


TIPS!
Vergeet uw stapschoenen niet.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 20

Berlin Mark Hotel
www.berlinmarkhotels.de
Dit stijlvolle hotel ligt op 2 minuten lopen van de Kurfürstendamm. Het metrostation ligt om de hoek evenals bars, restaurants en winkels. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, trendy cocktaillounge, terras, airco, wifi, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen en kranten. Kamerfaciliteiten: geluiddichte kamers met flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, minibar, safe, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.


Berlin Mark Hotel