Bazel, Zürich, Luzern & Bern - 5 dagen 2021

Aanbod reizen > Bazel, Zürich, Luzern & Bern - 5 dagen 2021 >
Vanaf789
06/05/2021 - 02/09/2021

GRATIS
Boottocht op het Vierwoudstrekenmeer
Bezoek Museum Tinguely

 

Dag 1 | Brussel - Bazel - Neuenhof
We rijden naar Bazel met onderweg de gebruikelijke stops. De stad ligt aan de Rijn, precies op het idyllische punt waar Frankrijk, Duitsland en Zwitserland mekaar ontmoeten. Onze wandeling langs de rechteroever van de rivier vanaf de Wettsteinbrücke naar de Mittlere Rheinbrücke geeft een mooie aanblik op de historische stad. Op de Marktplatz domineert het rode Rathaus met zijn rijk versierde gevel. De romaans-gotische kathedraal uit rode zandsteen met twee torenspitsen en kleurrijke dakpannen, vormt de skyline van Bazel. Ze is gebouwd tussen 1019 en 1500 en vooral bekend om haar crypte en preekstoel. Aan de achterzijde van de kerk ligt een mooi uitkijkterras. De oude middeleeuwse straatjes in de fraaie binnenstad contrasteren fel met de hedendaagse architectuur die de stad van de 21e eeuw kenmerkt. Naast boetiekjes, antieke boekenwinkels en moderne designwinkels, loont het de moeite even naar het Läckerli Huus te gaan om de traditionele Basler honingkoek te proeven. Na ons stadsbezoek rijden we naar ons hotel in het kanton Aargau. Diner en logies.

 

Dag 2 | Neuenhof - Zürich - Neuenhof
We vertoeven de hele dag in de culturele metropool Zürich met haar fraai gerestaureerd middeleeuws centrum, aan de oevers van de Limmat rivier en het meer van Zürich. We beginnen onze wandeling bij het vredige parkje Lindenhof, gelegen op een helling midden in de stad. Pittoreske straatjes en steegjes lopen langs de Sint-Peterkerk met het grootste wijzerblad van Europa naar het Münsterhof met gotische torentjes en fraaie gevels uit de 13e eeuw. We bezichtigen de Fraumünster met haar prachtige glas-in-loodramen van Chagall. Aan Limmatquai liggen middeleeuwse gildehuizen, waarin restaurants traditionele Zwitserse kost aanbieden. We steken de rivier over en komen in de gezellige historische wijk Niederdorf met de Grossmünster, het neogotische Rathaus en de Neumarkt. Na de lunch geniet je van een vrije namiddag. Het fraaie Kunsthaus dat onder meer werken van Munch, Chagall en Picasso herbergt, is zeker een bezoek waard. Ook het Centre Le Corbusier dat helemaal gewijd is aan de gelijknamige architect, loont de moeite. Terugrit naar Neuenhof voor diner en logies.

 

Dag 3 | Neuenhof - Luzern - Neuenhof
Vandaag verkennen we het pittoreske centrum van Luzern. We starten aan de 14e-eeuwse houten overdekte Kapellbrücke met mooie plafondschilderingen die de oude en nieuwe stad met elkaar verbindt. We wandelen door gezellige straatjes, langs de hofkerk Sint-Leodegarius met haar bijzondere façade, naar het leeuwenmonument, voor velen het treurigste stuk steen van de wereld. Verder langs de oude Museggmauer, met in een van de torens een uurwerk dat één minuut voor alle andere uurwerken slaat. Voorbij Mühlenplatz steken we de Reuss rivier over via de 15e-eeuwse Spreuerbrücke, waar we een goed uitzicht hebben op de oude watertoren. We lopen nog langs het renaissancepaleis van Ritter om bij de barokke Jezuïetenkerk te eindigen. Na de lunch maken we een rondvaart op het schilderachtige Vierwoudstrekenmeer. Nadien ben je vrij tot de terugrit naar ons hotel. Diner en logies.

 

Dag 4 | Neuenhof - Bern - Zofingen - Neuenhof
We ontdekken de mooie hoofdstad Bern, gelegen in een meanderbocht van de Aare rivier, die een groot deel van de oude binnenstad, geklasseerd als Unesco-werelderfgoed, omslingert. De winkels, kleine straatcafés, mooie zandstenen huizen, maar vooral de 6 km arcades, fonteinen en bloemen, zorgen voor een prachtig stadsbeeld. Er is nauwelijks een andere stad die haar historische trekken zo bewaard heeft als Bern. We starten aan de Nydeggbrücke bij de Bärengraben. De vele booggalerijen en de statige huizen langs de Gerechtigkeitsgasse, Kramgasse en Marktgasse, trekken onze aandacht. We zien de fameuze Zeitglockenturm, het laatgotische Rathaus en Berner Münster, de belangrijkste laatgotische kerk van Zwitserland. Naast de kerk is er een mooi terras met zicht op de Aare. Op Bundesplatz staat het fotogenieke Bundeshaus, de zetel van de Zwitserse regering. Op de terugrit naar ons hotel houden we halt in het kleine stadje Zofingen, bekend om zijn sierlijke en authentieke oude binnenstad met slotgrachttuinen, 22 stromende fonteinen en het door lindebomen omgeven Heiternplatz waar jaarlijks het grote Heitere Open Air Festval plaatsvindt. Diner en logies.

 

Dag 5 | Neuenhof - Bazel - Brussel
Nadat de koffers ingeladen zijn, brengen we een bezoek aan het Museum Tinguely in Bazel. Het is gewijd aan het leven en werk van de belangrijke Zwitserse schilder en beeldhouwer Jean Tinguely. De permanente expositie leidt ons langs beweegbare mechanische sculpturen. Het mooie gebouw werd ontworpen door de architect Mario Botta en vertoont afwisselende ruimtestructuren, die qua dimensie en sfeer ingaan op de verschillende series van kunstwerken. Nadien rijden we huiswaarts met onderweg de gebruikelijke stops.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca.CHF 25

Toeristenbelasting

Hotel Ibis Baden Neuenhof
Het hotel ligt op 20 km van Zürich en biedt uitzicht op de Limmat rivier waar het heerlijk wandelen is. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, terras, lounge, snackbar, bar, airco, verwarming, stomerij, schoenpoetsen en wifi. Kamers: geluiddichte kamers met airco, verwarming, wifi, led-tv, telefoon, radio, bureau, koffiezetapparaat en badkamer met bad/douche en föhn. Het diner wordt genomen in een restaurant op wandelafstand van het hotel.
Hotel Ibis Baden Neuenhof