Wijn proeven in de Bourgondië - 6 dagen

Aanbod reizen > Wijn proeven in de Bourgondië - 6 dagen >
Vanaf775
05/07/2020

GRATIS
2 wijnproeverijen
Proeverij van Bourgondische kazen
Bezoek Hospice de Beaune

 

Dag 1 | Brussel - Auxerre - Chenôve

Via Reims en Troyes rijden we naar Auxerre, de bakermat van de chabliswijn. Na de lunch verkennen we de oude binnenstad met de gotische kathedraal Saint-Etienne, de vakwerkhuizen, de uurwerktoren en enkele mooie standbeelden en uithangborden. Daarna rijden we door de vallei van de Yonne via Clamecy naar onze verblijfplaats ten zuiden van Dijon. Diner en logies.


Dag 2 | Chenôve - Vézelay - Fontenay - Flavigny-sur-Ozerain - Chenôve
Opklimmend uit het dal van de Cure in het noorden van de Morvan, ligt het schilderachtige dorp Vézelay dat gedomineerd wordt door de basiliek Sainte-Madeleine, een van de grootste cultuurschatten van Bourgondië. Na ons bezoek en de lunch staat het cisterciënzerklooster in Fontenay op ons programma. De schitterende romaanse kloostergebouwen hebben meer dan acht eeuwen getrotseerd en zijn in perfecte staat. In het romantische Flavigny-sur-Ozerain, dat decor stond voor de Brits-Amerikaanse film Chocolat, slingeren sfeervolle steegjes tussen de woningen uit de middeleeuwen en renaissance. Het dorp is bekend om de anijssnoepjes Anis de Flavigny. Er zijn een twaalftal verschillende smaken, van de zwarte bes tot het viooltje. Probeer er zeker eentje te proeven tijdens ons bezoek. Terugrit naar Chenôve. Diner en logies.


Dag 3 | Chenôve - Autun - Mont Beuvray - La Rochepot - Chenôve
De Morvan is een prachtig stuk natuur waar dorpjes, velden, bossen, rivieren en meren een lieflijk geheel vormen: het is het groene hart van de Bourgondië. We bezoeken de historische stad Autun met de prachtige kathedraal Saint-Lazare uit de 12e eeuw en het Musée Rolin waar diverse Gallische en Gallo-Romeinse objecten tentoongesteld staan. Vooral het befaamde romaanse beeldhouwwerk de verzoeking van Eva trekt onze aandacht. Na de lunch ontdekken we de archeologische vindplaats van Bibracte op de top van Mont Beuvray. Het is de grootste Keltische site in Europa en een herinnering aan de confrontaties tussen de Gallische koning Vercingetorix en Julius Caesar. In het bijhorende museum geven maquettes, beeldmateriaal en reconstructies, het dagelijks leven van de Kelten weer. Op de terugweg naar ons hotel gaan we wijn degusteren aan de voet van het kasteel van La Rochepot. Diner en logies.


Dag 4 | Chenôve - Dijon - Vougeot - Brochon - Chenôve
Deze voormiddag besteden we aandacht aan Dijon, de gewezen hoofdstad van de hertogen van Bourgondië. Vele monumenten getuigen van haar woelige geschiedenis: de kathedraal Saint-Bénigne, de gotische kerk Notre-Dame, de kapel van de karmelieten en Place de la Libération met het indrukwekkende Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne, waar we de praalgraven van de hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees zien. Dijon is een stad om in rond te dwalen, langs talloze patriciërshuizen met gracieuze binnenhoven, langs winkeltjes en over pleintjes. Ook de prachtige overdekte markthal, ontworpen door Gustave Eiffel, ligt middenin het centrum. ‘s Namiddags bezoeken we Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard met bijhorend kasteel en in Brochon proeven we wijn en Bourgondische kazen. Diner en logies.


Dag 5 | Chenôve - Beaune - Meursault - Chenôve
Vandaag ontdekken we Beaune, de Bourgondische wijnhoofdstad. Het ommuurde centrum is een lust voor het oog en de grootste trekpleister is zonder meer de wereldberoemde Hospices de Beaune. Als we door de poort van de sobere gevel wandelen, schitteren de kleuren van polychrome daken, prachtige galerijen, wervelende windhaantjes en rijkversierde torentjes. Het is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur en herbergt de beroemde polyptiek het laatste oordeel van Rogier van der Weyden. Aansluitend maken we een rondrit met een toeristisch treintje door de prachtige binnenstad. Na de lunch volgt een wandeling en zien we de vestingmuren, merkwaardige herenhuizen en fraaie vakwerkhuizen, de basiliek Notre-Dame en het Musée du Vin de Bourgogne. U geniet van vrije tijd om de vele lekkernijen in de talrijke etalages te aanschouwen en aan te kopen. Het landgoed van het Château de Meursault biedt een uitzonderlijke omgeving met zijn park, zijn kelders uit de 12e tot de 16e eeuw en zijn voormalige wijnmakerij die de vermaarde Paulée de Meursault herbergt. Na de rondleiding door de oude oranjerie en indrukwekkende kelders met een lokale gids volgt een heerlijke proeverij. Terugrit naar Chenôve voor diner en logies.


Dag 6 | Chenôve - Bussy-le-Grand - Brussel
We rijden naar Bussy-le-Grand voor een bezoek aan het kasteel van Bussy-Rabutin met zijn fraai ingericht interieur en compleet beschilderde muren, voorzien van enigszins gewaagde commentaren. Daarna volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 65

The Originals City, Hôtel Armony Dijon Sud
www.theoriginalshotels.com
Dit hotel ligt aan de wijnroute van Bourgondië, op 15 minuten rijden van het centrum van Dijon. ‘s Ochtends geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet en in het partnerrestaurant tegenover het hotel worden ‘s avonds traditionele Bourgondische gerechten geserveerd. U kunt ook ontspannen in de bar van het hotel. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, wifi, airco en verwarming. Kamerinformatie: geluiddichte kamers met flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, safe, waterkoker, wifi, airco, verwarming en badkamer met bad/douche en föhn.The Originals City, Hôtel Armony Dijon Sud