Vorarlberg & de Bodensee - 7 dagen

Aanbod reizen > Vorarlberg & de Bodensee - 7 dagen >
Vanaf825
24/06/2019

GRATIS
Bezoek Bregenzerwälder Käsehaus met proeverij
Toegang bloemeneiland Mainau
Bregenzerwald Card

 
Dag 1 | Brussel - Alberschwende
In de vroege ochtend vertrekken we naar Alberschwende met onderweg de gebruikelijke stops. Diner en logies.


Dag 2 | Alberschwende - Feldkirch - Dornbirn - Alberschwende
In de voormiddag bezoeken we Feldkirch, gelegen tussen de eerste bergen van de reusachtige Alpen. Van de middeleeuwse stadswallen resten nog enkele stevige torens zoals de Sautor en Salzer. Rondom de historische Marktplatz staan prachtige historische handelshuizen. De fresco’s aan de buitenkant van het schitterende stadhuis uit 1492 beelden de geschiedenis van de stad uit. In de machtige Schattenburg, die boven de stad uitsteekt, bezoeken we het Heimatmuseum. De gezellige binnenstad met haar vele winkeltjes, restaurants, cafés en terrasjes nodigt ons nadien uit voor een lunch. Op de terugweg naar ons hotel houden we nog even halt in Dornbirn voor een bezoek aan de Marktplatz met het Rote Haus, de 19e-eeuwse Stadtpfarrkirche Sankt Martin en het Stadtmuseum. Diner en logies.


Dag 3 | Alberschwende - Bregenz - Lindau - Alberschwende
Op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, ligt de Bodensee. Het gebied er omheen staat bekend om zijn geweldig natuurschoon en cultureel erfgoed. Na het ontbijt rijden we naar Bregenz. De hoofdstad van Vorarlberg ligt op de oever van de Bodensee en voelt in de rug de dekking van het Bregenzerwald. De voornaamste trekpleister is de Oberstadt met tal van oude, statige gebouwen, waaronder de opvallende Sankt Martinsturm, het Altes Rathaus, het Deuring Schlösschen, de Kirchplatz met de parochiekerk en de barokke Kapuzinerkirche. In de Unterstadt zien we het Neue Rathaus, de Seekapelle, het Theater am Kornmarkt, het Vorarlberger Landesmuseum en het Kunsthaus. Na de lunch trekken we naar de haven waar we de boot nemen naar het middeleeuwse eilandstadje Lindau. Haar bijzondere ligging, het historische stadsbeeld en het aangename klimaat maken Lindau tot een toeristische topper. We zien fraaie gebouwen en monumenten zoals de vuurtoren en het leeuwenstandbeeld in de haven en het stadhuis uit 1422 in de gezellige binnenstad. U geniet van vrije tijd voor we de terugrit aanvatten. Diner en logies.


Dag 4 | Alberschwende - Silbertal - Bludenz - Lech - Alberschwende
Deze voormiddag vertoeven we in het 22 km lange plaatsje Silbertal. We ontdekken enkele interessante bezienswaardigheden zoals het openluchttheater Freilichtbühne dat met een oppervlakte van 20.000 m² het grootste in Europa is, de St. Agatha Bergknappenkapelle, de St. Nikolaus Kirche en het Bergbaumuseum. Op de middag nemen we de lunch in Bludenz, maken er een wandeling en bewonderen het interieur van de 16e-eeuwse St. Laurentiuskirche. Op het plein voor de kerk hebben we een prachtig uitzicht op het omliggende berglandschap. In Lech, dat beschouwd wordt als een van de mooiste dorpen van Oostenrijk, eindigt onze daguitstap. Geniet tijdens uw vrije tijd van de natuurrijke omgeving rond het dorpje, dat ingeklemd ligt tussen 29 alpentoppen. Nieuwsgierigen kunnen een kijkje nemen bij het prestigieuze hotel Post met haar prachtige oude gevel, waar de Oranjes jaarlijks verblijven. Terugrit naar Alberschwende via Warth en Schoppernau. Diner en logies.


Dag 5 | Alberschwende - Bregenzerwald - Andelsbuch - Alberschwende
We nemen u mee voor een rondrit door de fraaie landschappen van het Bregenzerwald. Bergen, weiden, bossen, mooie dorpen: 'een typische Alpenregio', zou u denken. Klopt, maar het Bregenzerwald heeft iets verrassends: de interessante mix van traditionele en moderne (hout)architectuur, het innovatieve gebruik van ambachten en de lekkere keuken zorgen voor een bijzondere sfeer die u grijpt en inspireert. Er zijn maar liefst 17 kaasmakerijen in het dal en 90 op de alm. We brengen dan ook een bezoek aan het Bregenzerwälder Käsehaus in Andelsbuch. Na een hartelijke ontvangst met een drankje, volgt een interessante rondleiding en proeverij van een aantal heerlijke kazen. Terugrit naar Alberschwende voor diner en logies.


Dag 6 | Alberschwende - Konstanz - Mainau - Alberschwende
Op onze laatste dag in deze lieflijke regio rijden we langs de Zwitserse oever van de Bodensee naar Konstanz, ook wel de 'Poort naar Zwitserland' genoemd. Hier werd de Praagse kerkhervormer Johannes Hus om zijn ketterse opvattingen veroordeeld en buiten de poorten van de stad op de brandstapel terechtgesteld. Na een wandeling door de historische binnenstad bezoeken we het bloemeneiland Mainau, de bekendste toeristische bestemming aan de Bodensee. Dankzij het milde klimaat is het eiland een fantastisch planten- en bloemenparadijs. Diner en logies.


Dag 7 | Alberschwende - Brussel
Na het ontbijt volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 30

Hotel Engel
www.hotelengel.at
Hotel Engel ligt op 1 km van het centrum van Alberschwende. Er is een openbaar binnenzwembad in Lingenau, op 6 km afstand en een openbaar buitenzwembad in Egg, op 7 km afstand. Met de Bregenzerwald Guest Card kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en kabelbanen en andere voordelen in de regio. Faciliteiten: lift, restaurant, bar, terras, sauna, verwarming en wifi. Kamerinformatie: alle kamers zijn opgetrokken in massief hout en uitgerust met flatscreen-tv, telefoon, kluis, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.