Verrassende Balkanlanden - 8 dagen

Aanbod reizen > Verrassende Balkanlanden - 8 dagen >
Vanaf1089
26/09/2020

GRATIS
Folkloredansen in Čilipi

 
Dag 1 | Brussel - Dubrovnik - Herceg Novi
In de luchthaven van Dubrovnik wordt u verwelkomd door een Nederlandstalige gids. We dineren in een restaurant en rijden nadien naar Herceg Novi, een kuststad aan de Adriatische Zee in het noordwesten van Montenegro. Kamerverdeling en logies.


Dag 2 | Herceg Novi - Čilipi - Cavtat - Herceg Novi
Čilipi behoort tot de meest authentieke dorpjes van Zuid-Dalmatië en ligt ten zuiden van Dubrovnik. Vooral op zondag is dit dorp een bezoek waard. Na de verwelkoming met een drankje maken we kennis met de eeuwenoude tradities en kleurrijke kledij van de regio, versierd met prachtig kantwerk. Daarna kunt u in de straten rond de Sint-Nicolaaskerk kuieren of deelnemen aan de zondagsmis. Na de dienst is er een folkloristisch spektakel gepresenteerd door de dorpsbewoners. De rijke tradities en spectaculaire dansen zijn van een zeldzame schoonheid en laten niemand onverschillig. In de namiddag ontdekken we Cavtat, de zuidelijkst gelegen stad van Kroatië. We bewonderen de barokke Sint-Nicolaaskerk, het geboortehuis van de schilder Vlaho Bukovac, enkele wondermooie patriciërshuizen, de Onze-Lieve-Vrouw van de Sneeuwkerk en overvloedig versierde buitenverblijven. Diner en logies in Herceg Novi.


Dag 3 | Herceg Novi - Dubrovnik - Herceg Novi
Vandaag ontdekken we de prachtig ommuurde stad Dubrovnik met haar schitterende gebouwen, fonteinen en pleinen. We wandelen door de oergezellige Stradun, omzoomd met mooie huizen, terrasjes en winkels en zien de grote Onofrio fontein, de indrukwekkende Sint-Blaisekerk, het dominicanenklooster, de kathedraal, het Venetiaans gotische Rectorenpaleis en het fotogenieke Sponzapaleis. ‘s Namiddags kunt u vrij kuieren door de stad, het franciscanenklooster met zijn mooie kloostergang, middeleeuwse apotheek en bijbehorend museum bezoeken of de monumentale stadsmuren bewandelen. Terugrit naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 4 | Herceg Novi - Kotor - Perast - Herceg Novi
De oude havenstad Kotor in de baai van Kotor verrast met haar middeleeuws doolhof van musea, kerken, cafés, pleinen, Venetiaanse paleizen, klokkentorens en katten. Binnen de omwalling is het heerlijk dwalen in de smalle steegjes. Het meest indrukwekkende gebouw is de romaanse kathedraal van Sint-Tryphon en in het San Giovanni fort is er een prachtig uitzicht over de stad. Op de terugweg naar Herceg Novi volgen we de baai van Kotor, die behoort tot de tien mooiste baaien van de wereld. Vele volkeren kwamen, zagen, verbleven en verlieten uiteindelijk de baai: Illyriërs, Romeinen, Turken, Fransen, Spanjaarden, Italianen, Habsburgers en allemaal lieten ze hun sporen na. In Perast bieden we u de mogelijkheid een bootje te nemen naar Gospa od Škrpjela, een kunstmatig eiland gebouwd op een rots midden in de zee, voor een bezoek aan de Onze Vrouwe van de Rotsen. Diner en logies.


Dag 5 | Herceg Novi - Njeguši - Cetinje - Budva - Herceg Novi
We rijden via een schilderachtige route naar Njeguši in het Lovćen gebergte. In het dorp ligt de oorsprong van de koninklijke dynastie Petrović, die Montenegro van 1696 tot 1918 regeerde. Ook de traditionele volksarchitectuur is goed bewaard gebleven. Na onze wandeling rijden we naar Cetinje. De voormalige hoofdstad en museumstad heeft een enorme historische en spirituele waarde voor de Montenegrijnen. Het centrum bestaat uit een aantal indrukwekkende gebouwen, zoals het rijk versierde orthodoxe klooster, de Vlaška kerk, het Biljarda paleis en het koninklijk theater van Zetski Dom. Onze laatste halte wordt Budva met haar schitterende architectuur en mooie zandstranden. De charmante oude stad nodigt ons uit voor een wandeling langs de orthodoxe Holy Trinity kerk, de citadel, de boetiekjes en souvenirwinkels, de terrassen en restaurants. Op de terugweg naar ons hotel houden we nog een fotostop aan het fotogenieke eiland Sveti Stefan. Diner en logies.


Dag 6 | Herceg Novi - Stari bar - Shkodër - Herceg Novi
Deze voormiddag rijden we naar Bar, een belangrijke havenstad aan de Adriatische Zee. We bezichtigen er de olijfboom van meer dan 2000 jaar en met een omtrek van meer dan 10 m. De oude stad Stari Bar ligt een paar kilometer landinwaarts. Tijdens onze wandeling tussen de ruïnes van het oude fort zijn de invloeden van de verschillende overheersers duidelijk te zien. Naast een badhuis, een aantal musea, verschillende kerken en een aquaduct genieten we van prachtige uitzichten en fotogenieke plekken. Nadien steken we de grens over naar Albanië voor een bezoek aan Shkodër, een van de oudste historische sites op de Balkan. We snuiven de sfeer op in de kleurrijke straten met tal van winkels, een indrukwekkende kathedraal, een grote moskee en het Migjeni-theater. In de late namiddag rijden we terug naar Montenegro. Diner en logies.


Dag 7 | Herceg Novi - Ostrog - Podgorica - Herceg Novi
Na het ontbijt rijden we door een pittoresk landschap naar het klooster van Ostrog, de belangrijkste religieuze plaats in Montenegro. Het orthodoxe klooster ligt tegen een verticale rotswand en bestaat uit twee delen. Het bovenste klooster is ingesneden in een natuurlijke deuk van een grot met twee grotkerken. Het onderste klooster richt zich rond de kerk Crkva Sv. Trojice en monnikenwoningen met slaapzalen voor pelgrims. Na ons bezoek aan dit mooie bedevaartsoord rijden we naar de hoofdstad van Montenegro, Podgorica. In de oude stad bewonderen we de Ottomaanse architectuur. Ook de ruïnes van het Ribnica fort en de imposante orthodoxe kathedraal zijn interessante bezienswaardigheden. Terugrit naar Herceg Novi voor diner en logies.


Dag 8 | Herceg Novi - Dubrovnik - Brussel
De laatste dag in Montenegro geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubrovnik voor de terugvlucht naar België.


TIPS!
Munteenheid Kroatië: Kuna (HRK) - Albanië: Lek (ALL)
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.
U dient in het bezit te zijn van een paspoort of een Europese identiteitskaart die bij aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige lokale begeleiding

Lokale gids in Dubrovnik en Shkodër

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Taks voor het Ostrog klooster 

Toegangsprijzen: ca. € 35
Hunguest Hotel Sun Resort
www. hunguesthotels.hr
Het hotel ligt in een klein park aan de strandboulevard van Herceg Novi. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurants, bar, zonneterras, eigen strand, tuin, buitenzwembad, airco, verwarming, sauna, solarium, wellness, hamam, massage, tafeltennis, tennisbaan, wasserij, strijkservice, schoenpoetsen, wifi en diverse watersporten. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, bureau, safe, minibar, internet, airco, verwarming en comfortabele badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.


Hunguest Hotel Sun Resort