Van fietsbeleving naar fietsbeleving in gastvrij Limburg - 3 dagen 2021

Aanbod reizen > Van fietsbeleving naar fietsbeleving in gastvrij Limburg - 3 dagen 2021 >
Vanaf369
24/04/2021 - 20/07/2021 - 09/10/2021

GRATIS
Bezoek aan Alden-Biesen
Bezoek wijndomein Genoels-Elderen, inclusief degustatie

 

Tijdens deze 3-daagse fiets je eerst dwars door de vijvers van De Wijers. Je moet geen regenlaarzen of duikerspak aantrekken, want je blijft op droge grond. Het fietspad neemt je mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere. Op een bepaald moment fiets je met het wateroppervlak aan weerszijden op ooghoogte. Echt plezant! De volgende dag fiets je tussen de kruinen van de bomen in Bosland. Via een iconische cirkelvormige brug klim je geleidelijk tot 10 m hoogte om door de boomtoppen te rijden. Met de wind door je haren fiets je bijna letterlijk in hogere sferen. Je ziet, voelt en ruikt het bos. Onze laatste dag worden de koffers en fietsen ingeladen en rijden we naar Bilzen voor een interessant bezoek aan de Landcommanderij Alden-Biesen, een van de grootste kasteeldomeinen van Europa. Op de middag word je uitgenodigd op een 3-gangenmaaltijd en nadien volgt een begeleid bezoek aan het wijnkasteel Genoels-Elderen. We wandelen door het park rond het kasteel met prachtig arboretum, rozentuin en de grootste wijngaarden van België. We bezoeken het oude koetshuis met de meest moderne druivenpers, de stokerij, de eeuwenoude en de nieuwe wijnkelders. En tot slot proeven we heerlijke wijn. Een mooie afsluiter van onze 3-daagse.


TIPS!
Afstand ‘fietsen door het water’: 59 km - Afstand ‘fietsen door de bomen’: 77 km
Kleding, accessoires en veiligheid: goede fietskleding is net zo belangrijk als een goede fiets. Vooral een fietsbroek, fietshandschoenen en een fietsbril/zonnebril verhogen het comfort. Voorzie ook regenkledij en een windjack voor de mindere dagen. Wij adviseren je om een fietshelm te dragen en een hervulbare drinkbus mee te nemen zodat je je vochtbalans op pijl kunt houden. Een fietstas is altijd nuttig om je spullen in op te bergen en een fietsslot voorkomt diefstal op onbewaakte momenten.
Fietsen: Je mag je eigen vertrouwde (elektrische) fiets meenemen. Tijdens de rit wordt deze veilig opgeborgen in onze fietsaanhangwagen. Geen eigen fiets mee? Dan huur je er gewoon eentje ter plaatse. In Limburg zijn er talloze verhuurpunten waar je een gewone fiets, een elektrische fiets, een mountainbike, een tandem... kunt lenen.
Wandelaars zijn ook welkom op deze reis. Voor hen bevelen wij goede stapschoenen en aangepaste kledij aan.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar met fietsaanhangwagen
Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag
Nederlandstalige reisleiding
Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fietshuur
Lunchpakketten (ca. € 12)

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotel Corbie Lommel ring
www.corbielommelring.be
Het modern ingerichte hotel opende zijn deuren in 2018. Het interieur is speels met veel kleuren en glaswerk. Bewust werd gekozen om met veel glas te werken; wit zand wordt immers ontgonnen en verwerkt tot glas in Lommel, en dit gegeven werd op een creatieve manier geïntegreerd in de vormgeving van het hotel. ’s Morgens geniet je van een lekker ontbijt in de ontbijtruimte voor je op de fiets stapt en ’s avonds van een driegangenmenu met keuze uit vlees, vis en vegetarische schotels. Faciliteiten: receptie, lift, restaurant, lounge, airco, verwarming, wifi, schoenpoetsen en ondergrondse garage waar de fietsen kunnen gestald en opgeladen worden. Indien gewenst kan er een lunchpakket aangevraagd worden op de fietsdagen. Kamerfaciliteiten: airco, verwarming, wifi, telefoon, flatscreen-tv, bureau, safe, minibar, koffie-/theefaciliteiten en badkamer met bad/douche, toiletartikelen en föhn.
Hotel Corbie Lommel ring