Unesco-werelderfgoed van Porto naar Lissabon - 8 dagen

Aanbod reizen > Unesco-werelderfgoed van Porto naar Lissabon - 8 dagen >
Vanaf1599
07/09/2019

GRATIS
Bezoek aan Livraria Lello Porto, universiteit met bibliotheek en Convento do Cristo Coimbra, Mosteiro Batalha, Mosteiro Alcobaça en Palácio da Pena Sintra
Boottocht op de Douro en Ria Aveiro
Proeverij en lichte lunch in het Underground Museum Aliança
Bezoek portkelder, inclusief proeverij
Fado-optreden

 
Dag 1 | Zaventem - Porto
Bij aankomst in Porto wordt u hartelijk verwelkomd door de gids. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we aan boord van een echte rabelo voor een boottocht op de Douro. We varen onder verschillende bruggen die de oevers van de Ribeirawijk verbinden met die van Vila Nova de Gaia, waar de vele porthuizen liggen. We besluiten onze dag dan ook met een bezoek aan een portkelder. Nadien rijden we naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 2 | Porto
We ontdekken het historische Ribeira, met zijn opeenstapeling van kerken en kloosters, verbonden door smalle straatjes met fraai gekleurde huizen. Talloze monumenten getuigen van een roemrijk verleden: de Torre dos Clérigos, de Sé kathedraal, het station São Bento, de Igreja do Carmo,… We lopen bovenaan de Luis I-brug, waar we een prachtig zicht hebben op de Douro, Vila Nova de Gaia en Porto. We drinken koffie in een typische pastelaria en bezoeken Livraria Lello e Irmão, een van de mooiste boekhandels ter wereld. Diner in de binnenstad. Logies.


Dag 3 | Porto - Aveiro - Sangalhos - Coimbra
We verlaten Porto en rijden naar Aveiro. Met haar kanalen, bruggetjes en platbodemschepen wordt de stad het ‘Venetië van Portugal’ genoemd. Tijdens een tocht in een traditionele Moliceiro zien we mooie art-nouveaugevels, oude pakhuizen, zoutpannen en liefelijke vissershuisjes. Onderweg worden we getrakteerd op een glaasje en een regionale lekkernij. Bij een lokale zoutproducent wordt ons het proces van de zoutwinning uitgelegd. In Sangalhos bezoeken we het Aliança Underground Museum en wijnhuis. Tijdens de proeverij en de lunch ontdekken we de heerlijke ‘Sandes de Leitão’. Vervolgens zakken we af naar de studentenstad Coimbra. Gelegen aan de oevers van de Mondego, herbergt Coimbra de oudste universiteit van Portugal. Een bezoek aan dit schitterende gebouw is dan ook een must. Vooral de barokke Biblioteca Joanina is indrukwekkend. In het historische centrum wandelen we nadien langs de kathedralen Sé Velha en Sé Nova, de Porta Férrea, de Igreja de Santa Cruz en de Arco de Almedina. Na de kamerverdeling in ons hotel gaan we dineren in een lokaal restaurant. Logies.


Dag 4 | Coimbra - Casal de São Simão - Tomar - Fátima - Batalha - Nazaré
Ten zuidoosten van Coimbra, verborgen in de bosrijke heuvels, ligt een mysterieus netwerk van ‘aldeias do xisto’ of ‘schist dorpen’. Casal de São Simão is er een van. Het dorpje met oude huizen uit leisteen, nodigt uit voor een wandeling. Nadien verkennen we het knusse centrum van Tomar, ‘stad van de tempeliers’, en bezoeken het schitterende Convento do Cristo in manuelstijl. Naast het luisterrijk beeldhouwwerk, de binnenplaatsen met kleurrijke azulejos, de kloostergangen, de slaapzalen, de ‘charola’ met kleurrijke plafonds, wanden en zuilen, trekt de indrukwekkende ‘Janela Manuelina’ onze aandacht. In de namiddag staat het bedevaartsoord Fátima op het programma. We bezoeken de neobarokke basiliek en de kapel van de verschijningen. Het imposante Mosteiro da Batalha wordt onze laatste stop. Dit gotisch meesterwerk met manuelijnse elementen is gebouwd ter ere van een belangrijke veldslag. Na de kamerverdeling in ons hotel dineren we in het centrum van Nazaré. Logies.


Dag 5 | Nazaré - Alcobaça - Nazaré
Deze voormiddag vertelt het majestueuze Mosteiro de Santa Maria in Alcobaça ons het romantische verhaal van Dom Pedro I en zijn minnares Dona Ines de Castro. We maken nog een wandeling door het gezellige historische centrum voor we terugrijden naar het pittoreske Nazaré. Boven op de Sítio, een 318 m hoge rots die steil oprijst uit de zee, hebben we een adembenemend uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan met haar immense strand. Na de vrije lunch aan het strand geniet u van een vrije namiddag. Diner en logies.


Dag 6 | Nazaré - Óbidos - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Lissabon
Na het ontbijt ontdekken we het vestigingsstadje Óbidos. Binnen de stadsmuren ligt een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van kronkelende steegjes en charmante witte huisjes. We proeven van de Ginja, een lokale kersenlikeur, geserveerd in een glas van chocolade. Aansluitend rijden we naar Sintra voor een bezoek aan het Palácio da Pena, gelegen op een heuvel boven de stad en omgeven door een magnifiek park. Bijzonder zijn de fresco’s met trompe l’oeils, de azulejos en de kapel. ’s Namiddags maken we een wandeling op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca voor we het mondaine Cascais met haar levendige, kleine straatjes en pittoreske wandelpromenade langs de kust verkennen. Diner en logies in Lissabon.


Dag 7 | Lissabon
We vertoeven in de historische binnenstad en ontdekken de highlights van de benedenstad Baixa, de literaire wijk Chiado, de bovenstad Bairro Alto en de wijk Alfama. Doordat de stad op verschillende heuvels is gebouwd, hebben we overal prachtige panorama's en verrassende uitkijken op de Taag. De namiddag besteden we aan de wijk Belém waar de meeste monumenten verwijzen naar de ontdekkingsreizen in de Gouden Eeuw. In het Mosteiro dos Jerónimos aanschouwen we de kerk met prachtige manuelijnse façade. We wandelen langs de Confeitaria Pasteis De Belém en bezichtigen het Ontdekkingsmonument en de Torre de Belém aan de oever van de Taag. Op onze laatste avond dineren we in een traditioneel restaurant terwijl we genieten van een fado-optreden. Logies.


Dag 8 | Lissabon - Zaventem
Na het ontbijt bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

TIP!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.

Draag comfortabele schoenen.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer per luxeautocar

Lokale Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Volpension op dag 3

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: € 20

Toeristenbelasting

Hotels***/****
We verblijven in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wasserij, wellness en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra’s. Kamerinformatie: tv, telefoon, bureau, kluis, minibar, airco en badkamer met douche/bad, toiletartikelen en föhn.