Unesco-werelderfgoed van Porto naar Lissabon - 8 dagen

Aanbod reizen > Unesco-werelderfgoed van Porto naar Lissabon - 8 dagen >
Vanaf1785
21/09/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies
Boottocht op de Douro en Ria de Aveiro
Diverse proeverijen
Bezoek portkelder, inclusief proeverij
Fado-optreden

 

Dag 1 | Zaventem - Porto

Bij aankomst in Porto wordt u hartelijk verwelkomd door de gids. Na de lunch gaan we aan boord van een rabelo voor een boottocht op de Douro. We varen onder verschillende bruggen die de oevers van de oude wijk Ribeira verbinden met die van Vila Nova de Gaia, het rijk van de portwijn. We besluiten onze dag dan ook met een bezoek aan een portkelder. Diner en logies.


Dag 2 | Porto
We vertoeven de hele dag in het historische centrum met zijn opeenstapeling van kerken en kloosters, verbonden door smalle straatjes met fraai gekleurde huizen. Talloze monumenten getuigen van een roemrijk verleden: de Torre dos Clérigos, Igreja do Carmo, Praça da Liberdade, het station São Bento, de Sé kathedraal… We lopen bovenaan de Luis I-brug, waar we een magnifiek zicht hebben op de Douro, Vila Nova de Gaia en de gezellige oude stad. In de namiddag houden we een koffiepauze in een typische pastelaria en als er genoeg tijd rest, bezoeken we Livraria Lello e Irmão, een van de mooiste boekhandels ter wereld. Diner in de binnenstad. Logies.


Dag 3 | Porto - Aveiro - Sangalhos - Coimbra
Aveiro, met haar kanalen en bruggetjes wordt het ‘Venetië van Portugal’ genoemd. In een traditionele Moliceiro varen we langs mooie art-nouveaugevels, oude pakhuizen, zoutpannen en liefelijke vissershuisjes. Onderweg wordt u getrakteerd op een glaasje en een regionale lekkernij. In het Aliança Underground Museum en wijnhuis ontdekken we tijdens de lunch de heerlijke Sandes de Leitão. Vervolgens zakken we af naar Coimbra. Gelegen aan de oevers van de Mondego, herbergt deze studentenstad de oudste universiteit van Portugal. Een bezoek aan dit schitterende gebouw is dan ook een must. Vooral de barokke Biblioteca Joanina is indrukwekkend. In het oude centrum dwalen we nadien door de smalle straatjes langs diverse historische bezienswaardigheden. Na de kamerverdeling in ons hotel gaan we dineren in een lokaal restaurant. Logies.


Dag 4 | Coimbra - Casal de São Simão - Tomar - Fátima - Batalha - Nazaré
Ten zuidoosten van Coimbra, verborgen in de bosrijke heuvels, ligt een mysterieus netwerk van ‘aldeias do xisto’ (schist dorpen) – Casal de São Simão is er een van en nodigt uit voor een wandeling langs de oude huizen uit leisteen. Nadien verkennen we het knusse centrum van Tomar, ‘stad van de tempeliers’, en bezoeken het schitterende Convento do Cristo. Naast het luisterrijk beeldhouwwerk en de kleurrijke azulejos, trekken de rijk gedecoreerde charola en het indrukwekkende manuelijnse venster onze aandacht. Na de lunch staat het bedevaartsoord Fátima, met de neobarokke basiliek en de kapel van de verschijningen, op het programma. Het imposante Mosteiro da Batalha wordt onze laatste stop. Dit gotisch meesterwerk met manuelijnse elementen is gebouwd ter ere van een belangrijke veldslag. Na het diner in Alcobaça rijden we naar ons hotel in Nazaré. Logies.


Dag 5 | Nazaré - Alcobaça - Nazaré
Deze voormiddag vertelt het majestueuze Mosteiro de Santa Maria in Alcobaça ons het romantische verhaal van Dom Pedro I en zijn minnares Dona Ines de Castro. We maken nog een wandeling door het gezellige historische centrum voor we terugrijden naar het pittoreske Nazaré. Boven op de Sítio, een 318 m hoge rots die steil oprijst uit de zee, hebben we een adembenemend uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan met haar immense strand. Na de lunch aan het strand geniet u van een vrije namiddag. Diner en logies.


Dag 6 | Nazaré - Óbidos - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Lissabon
Na het ontbijt ontdekken we het vestigingsstadje Óbidos. Binnen de stadsmuren ligt een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van kronkelende steegjes en charmante witte huisjes. We proeven van een lokale kersenlikeur Ginja, geserveerd in een glas van chocolade, voor we naar Sintra rijden om het Palácio da Pena met haar schitterend park te bezoeken. Bijzonder zijn de fresco’s met trompe l’oeils, de azulejos en de kapel. Na de lunch maken we een wandeling op het meest westelijke punt van Europa, Cabo da Roca. Nadien verkennen we het mondaine Cascais met haar levendige, kleine straatjes en pittoreske wandelpromenade. Diner en logies in Lissabon.


Dag 7 | Lissabon
We vertoeven in de historische binnenstad en ontdekken de highlights van de benedenstad Baixa, de literaire wijk Chiado, de bovenstad Bairro Alto en de wijk Alfama. Doordat de stad op verschillende heuvels is gebouwd, zijn er overal prachtige panorama's en verrassende uitkijken op de Taag. De namiddag besteden we aan de wijk Belém waar de meeste monumenten verwijzen naar de ontdekkingsreizen in de Gouden Eeuw. In het Mosteiro dos Jerónimos aanschouwen we de kerk met prachtige manuelijnse façade. We wandelen langs de Confeitaria Pastéis de Belém en bezichtigen het Ontdekkingsmonument en de Torre de Belém aan de oever van de Taag. Op onze laatste avond dineren we in een traditioneel restaurant terwijl we genieten van een fado-optreden. Logies.


Dag 8 | Lissabon - Zaventem
Na het ontbijt bent u vrij tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

TIP!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.

Draag comfortabele schoenen.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer per luxeautocar

Lokale Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Volpension op dag 3

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: € 20

Toeristenbelasting

Hotels***/****
We verblijven in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wasserij, wellness en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra’s. Kamerinformatie: tv, telefoon, bureau, safe, minibar, airco en badkamer met douche/bad, toiletartikelen en föhn.

Hotels***/****