Thüringen & Saksen - 5 dagen

Aanbod reizen > Thüringen & Saksen - 5 dagen >
Vanaf520
07/06/2019

GRATIS
Bezoek Nationalpark Hainich
Bezoek Augustijnenklooster Erfurt

 
Dag 1 | Brussel - Eisenach - Meerane
Onderweg naar Meerane brengen we een bezoek aan Eisenach, de pittoreske geboortestad van Bach. In het Bachhaus bewonderen we een collectie historische muziekinstrumenten die live bespeeld worden en herinneren aan de creativiteit van de familie Bach. Nadien vervolgen we onze rit naar Meerane. Diner en logies.

Dag 2 | Meerane - Erfurt - Meerane
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Erfurt, de bruisende hoofdstad van Thüringen. Tijdens onze wandeling bekijken we de bijzondere architectuur van de koopmanshuizen, de Mariëndom, de Severikirche, de Fischmarkt met het oude stadhuis en de vakwerkhuizen op de Krämerbrücke. Na de lunch bezoeken we het indrukwekkende Augustijnenklooster dat nauw verbonden is met Maarten Luther, die er als monnik heeft gewoond. Vervolgens prikkelen we onze zintuigen in het Egapark. Naast diverse thematuinen vormen het grootste ornamenteel beplante bloemperk van Europa, de tropische plantentuinen, de sculpturentuin en de historische Cyriaksburg de belangrijkste attracties. Diner en logies in Meerane.

Dag 3 | Meerane - Weimar - Buchenwald - Meerane
In de voormiddag vertoeven we in de charmante historische Altstadt van Weimar met haar fraaie gebouwen en romantische pleinen. Op het marktplein zien we het stadhuis, het eeuwenoude hotel Zum schwartzen Bären, het Cranachhaus, hotel Elephant waar Hitler meermaals logeerde, de hofapotheek en de Neptunusfontein. Op Platz der Demokratie werpen we een blik op het Residenzschloss en de Anna Amaliabibliotheek. In het mooie, romantische park aan de Ilm bezichtigen we Goethes tuinhuisje en het woonhuis van de componist Liszt. Verder langs de Bauhaus-Universität die heel het architectonische werk van Henry van de Velde presenteert, tot het Alter Friedhof waar Schiller en Goethe begraven liggen. Op het driehoekige plein Frauenplan komen we langs het voormalige woonhuis van Goethe en de herberg Zum Weißen Schwan. Via het Schiller woonhuis en het barokke Wittumpaleis eindigen we op de Theaterplatz met het Deutsches Nationaltheater en het Goethe-Schiller monument. Na de lunch brengen we een bezoek aan het concentratiekamp Buchenwald. Op deze gedenkplaats kunt u vier permanente tentoonstellingen bekijken. Daarnaast kunt u het voormalige depotgebouw met barakken, wachttoren, crematorium, wapenkamer, station, SS-vertrekken, steengroeve en kerkhoven zien. De mensen die liever van vrije tijd genieten in Weimar worden op het einde van de namiddag opgehaald. Diner en logies.

Dag 4 | Meerane - Leipzig - Meerane
Na het ontbijt maken we een daguitstap naar Leipzig, het kloppend hart van Saksen. Bij aankomst verkennen we de sympathieke stad via een uitgebreide rondrit en bezoeken het Volkerschlachtdenkmal. Aan de Thomaskirche met het Bachmonument wandelen we de binnenstad in en zien het oude stadhuis, de overdekte winkelpassage Mädler-Passage, Augustusplatz en de beurspaleizen. Na de lunch brengen we een kort bezoek aan het Zeitgeschichtliches Forum, een museum dat gewijd is aan de moderne Duitse geschiedenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot nu. We houden een koffiepauze in Zum Arabischen Coffe Baum, een van de oudste café-restaurants van Europa, voor we terugrijden naar Meerane. Diner en logies.

Dag 5 | Meerane - Nationalpark Hainich - Brussel
Op onze laatste dag ontdekken we het grootste aaneensluitende loofbosgebied van Europa, het Nationalpark Hainich. Op het Baumkronenpfad wandelen we tussen de boomkruinen. Variërend van 20 tot 40 m hoogte en over een afstand van 530 m genieten we van prachtige ver- en dieptezichten. Nadien volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.

TIP!
Draag comfortabele schoenen.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 50

TOP Hotel Meerane
www.hotel-meerane.de
Dit mooie viersterrenhotel ligt in Meerane, een plaatsje op de grens tussen Thüringen en Saksen en dus ook een uitstekende uitvalbasis voor onze daguitstappen. Het restaurant serveert lokale en internationale gerechten. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, verwarming, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen, frisdrankenautomaat, wifi, wellness, sauna, jacuzzi, solarium, massage, fitness, fietsverhuur, tafeltennis en biljart. Kamerinformatie: ruime kamers met tv, telefoon, verwarming, bureau, kluis, wifi en badkamer met bad/douche, badjas en föhn.


TOP Hotel Meerane