Thüringen & Saksen - 5 dagen

Aanbod reizen > Thüringen & Saksen - 5 dagen >
Vanaf635
05/09/2020

GRATIS
Bezoek Nationalpark Hainich
Bezoek Augustijnenklooster Erfurt

 

Dag 1 | Brussel - Eisenach - Meerane

Onderweg naar Meerane brengen we een bezoek aan Eisenach, de pittoreske geboortestad van Bach. In het Bachhaus bewonderen we een collectie historische muziekinstrumenten die live bespeeld worden en herinneren aan de creativiteit van de familie Bach. Nadien vervolgen we onze rit naar Meerane. Diner en logies.


Dag 2 | Meerane - Erfurt - Meerane
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Erfurt, de bruisende hoofdstad van Thüringen. Tijdens onze wandeling bekijken we de bijzondere architectuur van de koopmanshuizen, de Erfurter dom, de Severikirche, de Fischmarkt met het oude stadhuis en de vakwerkhuizen op de Krämerbrücke. Na de lunch bezoeken we het indrukwekkende Augustinerkloster dat nauw verbonden is met Maarten Luther, die er als monnik heeft gewoond. Vervolgens prikkelen we onze zintuigen in het Egapark. Naast diverse thematuinen vormen het grootste ornamenteel beplante bloemperk van Europa, de tropische plantentuinen, de sculpturentuin en de historische Cyriaksburg, de belangrijkste attracties. Diner en logies in Meerane.


Dag 3 | Meerane - Weimar - Buchenwald - Meerane
In de voormiddag vertoeven we in de charmante historische Altstadt van Weimar met haar fraaie gebouwen en romantische pleinen. Op de markt zien we het stadhuis, het eeuwenoude hotel Zum schwartzen Bären, het Cranachhaus, hotel Elephant, de Hofapotheke en de Neptunbrunnen. Op Platz der Demokratie werpen we een blik op het Weimarer Stadtschloss en de Herzogin Anna Amalia Bibliothek. In het idyllische park aan de Ilm bezichtigen we Goethes tuinhuis en het woonhuis van de componist Liszt. Verder langs de Bauhaus-Universität tot het Historische Friedhof waar Schiller en Goethe begraven liggen. Op het driehoekige Frauenplan zien we het voormalige woonhuis van Goethe en de herberg Zum Weißen Schwan. Via het Schillerhuis en het barokke Wittumspaleis eindigen we op de Theaterplatz met het Deutsches Nationaltheater en het Goethe-Schiller monument. Na de lunch bezoeken we het concentratiekamp Buchenwald waar u naast het voormalige depotgebouw met barakken, wachttoren, crematorium, wapenkamer, station, SS-vertrekken, steengroeve en kerkhoven, ook vier permanente tentoonstellingen kunt bekijken. Wie liever van vrije tijd geniet in Weimar, wordt op het einde van de namiddag opgepikt voor de terugrit naar het hotel. Diner en logies.


Dag 4 | Meerane - Leipzig - Meerane
Dagexcursie naar Leipzig, het kloppend hart van Saksen. Bij aankomst verkennen we de sympathieke stad via een uitgebreide rondrit en bezoeken het Volkerschlachtdenkmal. Aan de Thomaskirche met het Bachmonument wandelen we de binnenstad in en zien het oude stadhuis, de overdekte Mädler-Passage, Augustusplatz en de beurspaleizen. In de namiddag brengen we een kort bezoek aan het Zeitgeschichtliches Forum, dat een indringend en compleet beeld van het leven in de DDR geeft. We houden nog een pauze in een van de stijlvolle en charmante koffiehuizen voor we terugrijden naar Meerane. Diner en logies.

 

Dag 5 | Meerane - Nationalpark Hainich - Brussel
Op onze laatste dag ontdekken we het grootste aaneensluitende loofbosgebied van Europa, het Nationalpark Hainich. Tijdens onze wandeling op het Baumkronenpfad met hoogtes van 20 tot 40 m over een afstand van 530 m genieten we van prachtige ver- en dieptezichten. Nadien volgt de terugrit naar België met onderweg de gebruikelijke stops.


TIPS!
Draag comfortabele schoenen.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 40

TOP Hotel Meerane
www.hotel-meerane.de
Dit mooie viersterrenhotel ligt in Meerane, een plaatsje op de grens tussen Thüringen en Saksen en dus ook een uitstekende uitvalbasis voor onze daguitstappen. Het restaurant serveert lokale en internationale gerechten. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, verwarming, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen, frisdrankenautomaat, wifi, wellness, sauna, jacuzzi, solarium, massage, fitness, fietsverhuur, tafeltennis en biljart. Kamerinformatie: ruime kamers met tv, telefoon, verwarming, bureau, kluis, wifi en badkamer met bad/douche, badjas en föhn.


TOP Hotel Meerane