Stockholm - 4 dagen (gegarandeerde afreis)

Aanbod reizen > Stockholm - 4 dagen (gegarandeerde afreis) >
Vanaf629
17/07/2020

GRATIS
Rondvaart ‘Onder de bruggen van Stockholm’
Bezoek aan het koninklijk paleis
Bezoek aan het Vasa museum
Bezoek aan het openluchtmuseum Skansen

 

Dag 1 | Zaventem - Stockholm

Bij aankomst in Stockholm rijden we met een lokale autocar naar ons hotel. Na de kamerverdeling en lunch nemen we de metro naar Strömkajen voor een aangename boottocht onder de vele bruggen die de verschillende eilanden met elkaar verbinden. We varen voorbij de kleurrijke gebouwen van de oude stad Gamla Stan, de eilanden Södermalm, Lilla Essingen en Stora Essingen, de aangename woonwijk Hammarby Sjöstad en het groene Royal Djurgården. Nadien verkennen we het eiland Riddarholmen en Gamla Stan met haar middeleeuwse straatjes en historische huizen. We wandelen langs het Evert Taube-terras, de Riddarholmskyrkan met fraaie grafkoepels, het ridderhuis in Nederlandse barokstijl, het Wrangel paleis, de Duitse kerk en het Mårten Trotzigsgränd steegje met zijn 36 treden. Ook een bezoek aan de Lutherse kathedraal Storkyrkan uit de 13e eeuw, staat op ons programma. We nemen de metro terug naar het hotel. Diner en logies.


Dag 2 | Stockholm
We nemen de metro naar het eiland Djurgården voor een bezoek aan het Vasamuseum. Hier staat een 17e-eeuws oorlogsschip dat 300 jaar op de zeebodem lag en nog in uitzonderlijk goede staat verkeert. Na de lunch wandelen we tot Skansen. Dit openluchtmuseum telt meer dan 150 historische gebouwen uit verschillende eeuwen, er lopen mensen in traditionele klederdracht rond en er is een verscheidenheid aan Scandinavische dieren. Het is dan ook een ideale plek om meer te vernemen over de leefomstandigheden van het Zweedse volk tussen de 16e en de eerste helft van de 20e eeuw. Terugrit naar ons hotel voor diner en logies.


Dag 3 | Stockholm

Na het ontbijt ontdekken we het centrum met het Sergels plein als moderne architectonische blikvanger. We wandelen door de koningstuin, zien de 16e-eeuwse St. Jacobskerk en de koninklijke opera in laatrenaissance stijl. Tegenover de opera ligt het ministerie van Buitenlandse Zaken. We eindigen aan het Rosenbad, een verzameling paleisachtige gebouwen met uitzicht op Strömmen. In de namiddag kunt u op eigen houtje de stad verkennen, shoppen, een boottocht naar Drottningholmen maken of het schitterende Abba Museum bezoeken. Diner en logies.


Dag 4 | Stockholm - Zaventem
In de voormiddag bezoeken we het prachtige art-nouveaustadhuis met zijn gouden spits met drie kronen. Hier worden jaarlijks alle Nobelprijzen uitgereikt, behalve die voor de Vrede. Nadien wandelen we tot het Koninklijk Paleis om de wisseling van de wacht bij te wonen. De officiële residentie van de Zweedse koning telt meer dan 600 kamers en is een van de grootste paleizen van Europa. Na de lunch bezoeken we dan ook twee units in het koninklijke slot. Nadien volgt de terugrit naar ons hotel, worden de koffers ingeladen en volgt de transfer naar de luchthaven.


TIPS!
Munteenheid: Zweedse kroon (SEK).
Vergeet uw stapschoenen niet.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. SEK 250 (€ 25)

Scandic Alvik Stockholm-Bromma
www.scandichotels.com
Het Scandic Alvik biedt accommodatie in Bromma, net buiten Stockholm, op slechts 250 m van het metro- en tramstation Alvik. Het Mälarparken, met wandelpaden en zwemmogelijkheden, ligt direct naast het hotel. Met de metro reist u in 13 minuten naar het centrum. In het restaurant van het hotel staan Zweedse en internationale gerechten op het menu. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd met biologische producten en verse Fairtrade-koffie. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, lobbybar, fitness, sauna, speelkamer met speelgoed, spelletjes en films, stomerij en wifi. Kamerinformatie: lichte kamers met houten vloer, tv, telefoon, bureau, wifi, safe, strijkfaciliteiten en badkamer met douche en föhn.Scandic Alvik Stockholm-Bromma