Sicilië - 8 dagen

Aanbod reizen > Sicilië - 8 dagen >
Vanaf1379
14/09/2019

GRATIS
Welkomstdrank
Lokale gids voor Palermo en Monreale
Dom en kloostergang van Monreale
Convento dei Cappuccini Palermo

 
Dag 1 | Zaventem - Palermo - Trabia
Bij aankomst in de luchthaven van Palermo worden we met een lokale autocar naar ons hotel in Trabia gebracht. Na de kamerverdeling en een welkomstdrank ontdekken we de omgeving. Diner en logies.


Dag 2 | Trabia - Monreale - Palermo - Trabia
Onder begeleiding van een Nederlandstalige lokale gids rijden we naar Monreale voor een bezoek aan de 12e-eeuwse kathedraal en de kloostertuin, met maar liefst 228 dubbele zuilen in Normandische stijl. Met haar ligging op de Monte Caputo, is het een van de fraaiste kathedralen van Europa. Nadien ontdekken we de boeiende hoofdstad Palermo. We bezoeken de kerk San Giovanni degli Eremiti en het Palazzo dei Normanni. We lunchen in de omgeving van het Teatro Massimo en komen nadien oog in oog te staan met verrassend goed uitziende doden in het Convento dei Cappuccini. Van daar trekken we naar de imposante Normandische kathedraal uit de 12e eeuw met diverse koningsgraven uit de Siciliaanse geschiedenis. We sluiten onze dag af op een gezellig terrasje. Diner en logies.


Dag 3 | Trabia - Segesta - Erice - Mozia - Agrigento
Vandaag ontdekken we de westkust. We starten in Segesta, met een bezoek aan de Dorische tempel en het amfitheater uit de 3e eeuw v.C. Daarna rijden we naar het middeleeuwse Erice dat tot de mooiste dorpen van Sicilië wordt gerekend en beroemd is om zijn cyclopische stadsmuur. Hoog boven op de Monte San Giuliano gelegen, biedt de stad een fantastisch uitzicht over Trapani, Marsala en de zoutvlakten. Door de Porta Trapani wandelen we het stadje binnen en de nauwe straatjes voeren ons langs de imposante Chiesa Madre, Piazza Umberto I, de San Giuliano kerk, de Torreta Pepoli en het Normandische Castello di Venere. Nadien rijden we via Nubia tot Mozia, mooi gelegen in een lagune die zich bijna 45 ha uitstrekt tussen de noordkust van Sicilië, Marsala en de zoutplannen van Trapani. Het gebied wordt gekenmerkt door typische Spaanse molens. Nadat de fotografen onder ons de nodige shoots genomen hebben, pauzeren we bij een heerlijk glas marsalawijn. Rit naar Agrigento voor diner en logies.


Dag 4 | Agrigento - Enna - Piazza Armerina - Aci Castello
Na het ontbijt ontdekken we de Valle dei Templi, waar niet minder dan zeven goed bewaarde Dorische tempels staan. Deze tempelvallei herbergt de meest fascinerende verzameling Griekse tempels buiten Griekenland. Nadien rijden we via Enna, de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Italië, naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de prachtige Villa Romana del Casale met polychrome mozaïekvloeren. In de late namiddag rijden we door naar Aci Castello voor diner en logies.


Dag 5 | Aci Castello - Etna - Taormina - Aci Castello
Hoog boven de regio torent de Etna, door de lokalen Mongibello genoemd. We rijden met de autocar tot ongeveer 2000 m. Van hieruit kunt u verder met de kabelbaan en terreinwagen (ca. € 60) naar de top, vlak onder de rokende kratermond, waar u een adembenemend uitzicht hebt op diverse gedoofde kraters en op Taormina en omgeving. Na de lunch rijden we naar het charmante Taormina. Een shuttlebusje brengt ons van de parking tot Porta Messina, een oude vestingpoort. We wandelen door de Via Corso Umberto tot Piazza Vittorio Emanuele. Vanaf dit plein voert de Via Teatro Greco ons naar het Griekse theater uit de 3e eeuw v.C. Na de rondleiding geniet u van vrije tijd in de stad, voor we terugrijden naar Aci Castello. Diner en logies.


Dag 6 | Aci Castello - Syracuse - Ortigia - Aci Castello
Deze voormiddag rijden we naar Syracuse waar we bij de wortels van de Siciliaanse beschaving komen. In het archeologische park Neapolis zien we vele schatten uit diverse tijdperken, zoals het Griekse en Romeinse amfitheater, de Latomia del Paradiso (oude steengroeve) en het ‘Oor van Dionysius’. We lunchen op het eiland Ortigia, de geboorteplaats van de Griekse mythe Arethusa, en wandelen er langs de tempel van Apollo, Piazza Archimede, Piazza Duomo, de kerk van Santa Lucia en de Arethusa-bron. Wie wil, kan nadien een boottochtje maken langs het schiereiland en naar de grotten. Terugrit naar Aci Castello voor diner en logies.


Dag 7 | Aci Castello - Catania - Aci Castello
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Catania voor een bezoek aan La Pescheria, een karakteristieke vismarkt, en een lust voor oog en oor! Behalve aan de indrukwekkende visafdeling met gigantische zwaardvissen, inktvis en rode tonijn, vergapen we ons aan de grote trossen dieprode tomaten, grillig gevormde citroenen, geurige kruiden, courgettebloemen, paarse broccoli, gele bloemkool, ronde aubergines en paprika's. Daarna maken we een wandeling door het historische centrum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Terug in Aci Castello bent u de rest van de dag vrij. Diner en logies.


Dag 8 | Aci Castello - Catania - Zaventem
Na het ontbijt geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gids op dag 2

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €100

Toeristenbelasting

Hotels****
De hotels op deze rondreis zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.
Hotels****