Sicilië - 8 dagen

Aanbod reizen > Sicilië - 8 dagen >
Vanaf1239
13/09/2020

GRATIS
Lokale Nederlandstalige gids in Palermo en Monreale
Bezoek kathedraal en kloostergang van Monreale
Bezoek Catacombe dei Cappuccini

 

Dag 1 | Zaventem - Palermo - Campofelice di Roccella

Bij aankomst in de luchthaven worden we naar ons hotel in het gezellige dorp Campofelice di Roccella gebracht. Na de kamerverdeling ontdekken we de omgeving. Diner en logies.


Dag 2 | Campofelice di Roccella - Monreale - Palermo - Campofelice di Roccella
Met onze lokale gids rijden we naar Monreale voor een bezoek aan de 12e-eeuwse domkerk met schitterende mozaïeken en haar kloostertuin met maar liefst 228 dubbele zuilen in Normandische stijl. Gelegen op de Monte Caputo, is het een van de fraaiste kathedralen van Europa. Nadien ontdekken we de boeiende hoofdstad Palermo. We bezoeken de San Giovanni degli Eremiti met haar vijf enorme koepels en het Palazzo dei Normanni, de huidige zetel van het Siciliaanse parlement. We lunchen in de buurt van het gigantische Teatro Massimo en komen nadien oog in oog te staan met verrassend goed uitziende doden in de Catacombe dei Cappuccini. Van daar trekken we naar de imposante Normandische kathedraal uit de 12e eeuw met diverse koningsgraven uit de Siciliaanse geschiedenis. We sluiten onze dag af op een gezellig terrasje. Diner en logies.


Dag 3 | Campofelice di Roccella - Segesta - Erice - Mozia - Agrigento

Vandaag ontdekken we de westkust. In Segesta bezoeken we de Dorische tempel en het amfitheater uit de 3e eeuw v.C. Nadien rijden we naar het middeleeuwse Erice dat tot de mooiste dorpen van Sicilië wordt gerekend en beroemd is om zijn cyclopische stadsmuur. Hoog boven op de Monte San Giuliano gelegen, biedt de stad een adembenemend uitzicht over Trapani, Marsala en de zoutvlakten. Door de Porta Trapani wandelen we de oude stad in en nauwe straatjes leiden ons langs de imposante Chiesa madre, de Piazza Umberto I, de Chiesa di San Giuliano, het Torretta Pepoli burchtje en het Normandische Castello di Venere. Via Nubia rijden we naar Mozia, mooi gelegen in een lagune die zich bijna 45 ha uitstrekt tussen de noordkust van Sicilië, Marsala en de zoutpannen van Trapani. De regio kenmerkt zich door gerestaureerde windmolens. Nadat de fotografen onder ons de nodige shoots genomen hebben, pauzeren we bij een heerlijk glas marsalawijn. Rit naar Agrigento voor diner en logies.


Dag 4 | Agrigento - Enna - Piazza Armerina - Riposto
Na het ontbijt ontdekken we de Valle dei Templi met overblijfselen van Griekse tempels in Dorische stijl. Het pronkstuk is de Tempio della Concordia. Nadien rijden we via Enna, de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Italië, naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de enorme Villa Romana del Casale. In deze Romeinse villa liggen adembenemende gedetailleerde polychrome vloermozaïeken met een totaal van 3.500 m2 aan vloeroppervlakte. Naast het beroemde mozaïek van de jachtscène in Afrika, is er de afbeelding van de bikinimeisjes: de oudste afbeelding ter wereld van vrouwen in badkleding. In de late namiddag rijden we door naar Riposto. Diner en logies.


Dag 5 | Riposto - Etna - Taormina - Riposto
Hoog boven de regio torent de Etna of Mongibello. We rijden met de autocar tot ongeveer 2000 m hoogte. Van hieruit kunt u verder met de kabelbaan en terreinwagen (ca. € 60) naar de top, vlak onder de rokende kratermond, voor een spectaculair uitzicht op diverse gedoofde kraters en op Taormina en omgeving. Na de lunch ontdekken we de charmante mediterrane stad Taormina, ook de ‘parel aan de Ionische Zee’ genoemd. Een shuttlebusje brengt ons van de parking tot Porta Messina. Eenmaal door de poort flaneren we in de schilderachtige straatjes en langs elegante pleinen richting het Grieks-Romeinse amfitheater uit de 3e eeuw v.C. Het is het op één na grootste theater van Sicilië en wordt al jarenlang gebruikt voor concerten en andere evenementen. Na de rondleiding geniet u van vrije tijd in de stad, voor we terugrijden naar Riposto. Diner en logies.


Dag 6 | Riposto - Syracuse - Ortigia - Riposto
In Syracuse komen we in de voormiddag bij de wortels van de Siciliaanse beschaving. Het archeologische park Neapolis herbergt vele schatten uit diverse tijdperken, zoals het Griekse en Romeinse amfitheater, de Latomia del Paradiso en het Oor van Dionysius. We lunchen op het eiland Ortigia, de geboorteplaats van de Griekse nimf Arethusa, en wandelen er langs de tempel van Apollo, Piazza Archimede, Piazza Duomo, de kerk van Santa Lucia en de Arethusa-bron. Wie wil, kan nadien een boottochtje maken langs het schiereiland en naar de grotten. Terugrit naar Riposto voor diner en logies.


Dag 7 | Riposto - Catania - Riposto
De vismarkt La Pescheria in Catania is lust voor oog en oor! Behalve aan de indrukwekkende visafdeling met gigantische zwaardvissen, inktvis en rode tonijn, vergapen we ons aan de grote trossen dieprode tomaten, grillig gevormde citroenen, geurige kruiden, courgettebloemen, paarse broccoli, gele bloemkool, ronde aubergines en paprika's. Na ons marktbezoek maken we nog een wandeling door het historische centrum dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat voor we terugkeren naar Riposto, waar u de rest van de dag vrij bent. Diner en logies.


Dag 8 | Riposto - Catania - Zaventem
Na het ontbijt geniet u van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar België.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale Nederlandstalige gids in Palermo en Monreale

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €100

Toeristenbelasting

Hotels****
De hotels op deze rondreis zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 
Hotels****