Rome - 5 dagen

Aanbod reizen > Rome - 5 dagen >
Vanaf629
21/05/2019 - 14/08/2019 - 23/10/2019

GRATIS:
Bezoek Vaticaanstad met lokale gids
Bezoek Colosseum en Forum Romanum

 
Dag 1 | Zaventem - Rome
Bij aankomst in Rome rijden we langs het presidentieel paleis op Piazza del Quirinale naar ons hotel. Na de kamerverdeling en lunch ontdekken we enkele interessante kerken en pleinen in de onmiddellijke omgeving. We lopen langs Piazza dei Cinquecento naar de barokke Santa Maria della Vittoria waar we de Extase van Theresia aanschouwen, een meesterwerk van de Italiaanse kunstenaar Bernini. Piazza della Repubblica wordt gedomineerd door de Fontana delle Naiadi. Rechts van de fontein met spelende bronnimfen staat de Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, ooit een deel van de thermen van Diocletianus. In de basiliek Santa Maria Maggiore zien we een prachtig verguld cassetteplafond en weelderig versierde kapellen. Naargelang het uur van aankomst in Rome, brengen we nog een bezoek aan de San Paolo Fuori le Mura, eveneens een van de vier pauselijke basilieken van de stad. Vrij diner en logies.

 

Dag 2 | Rome
Na het ontbijt bezoeken we de prachtige San Giovanni in Laterano. Op Scala Santa tegenover de basiliek beklimmen pelgrims de trap op hun knieën. Vervolgens keren we terug in de tijd in de basiliek San Clemente, eigenlijk een complex van gebouwen rond een 12e-eeuwse kerk, die op zijn beurt boven op een vroegere kerk en nog oudere Romeinse woonhuizen is gebouwd. Diep onder de grond lopen we door de overblijfselen van een Romeins straatje en zien de resten van een woonhuis en de Mithra tempel. In de San Pietro in Vincoli bekijken we nog de Mozes van Michelangelo voor we gaan lunchen. ‘s Namiddags bezoeken we het immense Colosseum en het Forum Romanum, dat ooit het centrum van het oude Rome was. Vrij diner en logies.

 

Dag 3 | Rome
Vandaag ontdekken we nog meer pleinen en fonteinen. We nemen de bus naar het Capitool of Capitolijn, een van de zeven heuvels van Rome, waarvan het uiterlijk voornamelijk is bepaald door Michelangelo’s Piazza del Campidoglio. Via het Piazza Venezia met het bombastische Victor Emanuel II Monument, wandelen we naar de Area Sacra dell'Argentina, waar de resten van vier Romeinse tempels zijn blootgelegd. Aan de zijkant van het tempelcomplex, in het Largo di Torre Argentina, is een opvangcentrum voor verwaarloosde katten opgericht. Ze zijn dan ook overal op en tussen de ruïnes te zien. We wandelen verder langs de San Giuliano dei Fiamminghi naar Piazza Navona, een van de beroemdste en mooiste pleinen van Rome met niet minder dan drie fonteinen, waaronder de Vierstromenfontein van Bernini. Een andere blikvanger is de barokke kerk van Sant'Agnese in Agone. In de nabije omgeving bezoeken we de San Luigi dei Francesi voor we naar het uitstekend bewaarde Pantheon gaan. In de namiddag bezichtigen we het olifantje van Bernini op Piazza della Minerva en de elf zuilen van de oorspronkelijke tempel van Hadrianus op Piazza di Pietra. Op Piazza Montecitorio zien we het Palazzo Montecitorio en de obelisk van Augustus en op Piazza Colonna het regeringsgebouw Palazzo Chigi en de zuil van Marcus Aurelius. Nadien vertoeven we aan de monumentale Trevifontein, gelegen bij de Quirinaalheuvel. Op Piazza di Spagna lopen we de Spaanse Trappen omhoog naar de Franse kerk Trinità dei Monti. Aan de oevers van de Tiber bekijken we nog het monumentale mausoleum van Augustus voor we afzakken naar Piazza del Popolo en de metro nemen naar ons hotel. Vrij diner en logies.

 

Dag 4 | Rome
Na het ontbijtbuffet nemen we de metro naar Vaticaanstad voor een rondleiding langs de hoogtepunten in de Vaticaanse musea, een bezoek aan de fenomenale Sixtijnse kapel en aan de indrukwekkende St-Pietersbasiliek met de wereldberoemde Pietà van Michelangelo. Nadien vertoeven we nog even op het majestueuze Sint-Pietersplein, omgeven door de zuilengang van Bernini. Na de lunch wandelen we door de Via della Conciliazione naar de Engelenburcht. De rest van de dag bent u vrij om de stad op eigen houtje te ontdekken, een museum te bezoeken of te winkelen. Vrij diner en logies.

 

Dag 5 | Rome - Zaventem
Naargelang de vluchturen verkennen we nog enkele geheime pareltjes van Rome. In de schilderachtige oude volkswijk Trastevere, gelegen aan de westkant van de Tiber, dolen we door een wirwar van nauwe straatjes met middeleeuwse huizen en gezellige pleintjes. Nadien ontdekken we de legendes achter het pittoreske Tibereiland, met het vasteland verbonden via de Ponte Fabricio, een van de oudste bruggen van de stad. Langs de Portico d'Ottavia wandelen we de Joodse wijk in en zien Piazza Mattei met de Fontana delle Tartarughe. We zakken af naar Campo de Fiori, een van de levendigste pleinen van de stad, waar we nog een laatste keer de Italiaanse sfeer opsnuiven voor we terugkeren naar ons hotel om naar de luchthaven te rijden voor de terugvlucht.

 

TIPS!
Voorzie stevige stapschoenen.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €30

Toeristenbelasting

Hotel Galles (of gelijkwaardig)
www.galleshotelrome.com
Hotel Galles ligt in een 19e-eeuws gebouw in Engelse stijl op slechts 5 minuten lopen van het treinstation Termini. De goede ligging in het centrum vormt een uitstekende uitvalbasis voor elke toerist. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, ontbijtruimte, café, lounge/televisieruimte, verwarming, airco wasserij en wifi. Kamerinformatie: houten vloeren, flatscreen-tv, telefoon, minibar, kluis, bureau, wifi, airco, verwarming en badkamer met bad/douche en föhn.Hotel Galles (of gelijkwaardig)