Provence & Camargue - 8 dagen

Aanbod reizen > Provence & Camargue - 8 dagen >
Vanaf1139
18/08/2019 - 06/10/2019

GRATIS
Bezoek papiermolen Vallis Clausa
Boottocht op de kleine Rhône
Wijnproeverij

 
Dag 1 | Brussel - Orange

We rijden naar Sandaucourt voor de lunch en bollen in de namiddag verder naar het zuiden. Diner en logies in Orange.

Dag 2 | Orange - L’Isle-sur-la-Sorgue - Fontaine-de-Vaucluse - Gordes - Roussillon - Orange
Na het ontbijtbuffet rijden we naar L’Isle-sur-la-Sorgue, gebouwd op palen in een netwerk van rivieren en kanalen en the place to be voor antiekliefhebbers. Tijdens onze wandeling door het oude centrum komen we langs de Place de la Juiverie, de schoepenraderen in de Rue Dr. Jean Roux en de Rue Jean-Théophile, patriciërshuizen en de kapel van het ziekenhuis. We bezoeken de collegiale Notre-Dame-des-Anges met haar weelderige barokversiering en doen een terrasje. In Fontaine-de-Vaucluse, waar de Sorgue ontspringt, wandelen we langs de rivier naar de bron en zien hoe op ambachtelijke wijze papier geschept wordt in de papiermolen Vallis Clausa. Na de lunch ontdekken we het charmante Gordes met zijn smalle, geplaveide straatjes, waarvan vele leiden naar het kasteel in het hart van het dorp. In Roussillon maken we een wandeling door het centrum en naar de voormalige okergroeve Sentier des Ocres, waar we een mooi uitzicht hebben op het wonderlijk gekleurde landschap met talrijke pijnbomen. Terugrit naar Orange voor diner en logies.

Dag 3 | Orange - Aigues-Mortes - Saintes-Maries-de-la-Mer - Orange
Vandaag verkennen we de ongerepte Camargue, een broed- en rustplaats voor duizenden vogels en een thuishaven voor paarden, stieren en sierlijke flamingo’s. In Aigues-Mortes, gelegen in de zoutmoerassen, maken we een wandeling door het centrum en even buiten de stadsmuren om een mooi beeld te krijgen van dit middeleeuws stadje. Na ons bezoek aan de Notre-Dame-des-Sablons rijden we naar Saintes-Maries-de-la-Mer. We bezoeken er de Notre-Dame-de-la-Mer, maken een korte wandeling en nemen de vrije lunch. Daarna ontdekken we de pracht van de Camargue tijdens een aangename boottocht op de kleine Rhône. Op de terugweg naar Orange rijden we via Pont du Gard, een Romeinse aquaduct die Nîmes vroeger van drinkwater voorzag. Diner en logies.

Dag 4 | Orange - Saint-Rémy - Les Baux - Arles - Orange
In Saint-Rémy starten we met een uitgebreid bezoek aan de Provençaalse markt waar het heerlijk kuieren is en we de sfeer van het zuiden opsnuiven. Daarna bezichtigen we Les Antiques met l’Arc de Triomphe en het mausoleum, twee van de mooiste nog intact gebleven Romeinse monumenten in Frankrijk. In het voormalige klooster St-Paul-de-Mausole bezoeken we het kerkje, de tuin en de slaapkamer waar Vincent van Gogh werd verzorgd. Rond de middag rijden we naar Les Baux. Uniek door zijn geschiedenis en zijn natuur waakt deze stad over de Provence. Het zonlicht op de bauxietrotsen nodigt uit tot rust. In de namiddag ontdekken we Arles met haar prachtige kathedraal St-Trophime, waar we in de voetsporen van Vincent van Gogh lopen. Vervolgens werpen we een blik op het Théâtre Antique en wandelen naar de Place du Forum om er te ontspannen op een terrasje. Terugrit naar Orange voor diner en logies.

Dag 5 | Orange
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het centrum waar u van een vrije voormiddag geniet om de Provençaalse markt te bezoeken. ’s Namiddags ontdekken we samen het Romeinse stadje met haar rijke geschiedenis. Diner en logies.

Dag 6 | Orange - Vaison-la-Romaine - Mont Ventoux - Orange
Via Carpentras en verschillende wijndorpen rijden we naar Vaison-la-Romaine, een authentieke Provençaalse stad omgeven door bergen, valleien en kloven, rivieren, wijn- en lavendelvelden. We bezoeken de Notre-Dame-de-Nazareth met bijhorende kloostergang. Daarna wandelen we via de wijk la Villasse met haar schilderachtige steegjes tot de opgravingen van Puymin. Na de lunch in de benedenstad zetten we onze wandeling verder over de Gallo-Romeinse Pont Roman naar de bovenstad. Vervolgens maken we een panoramische rit langs Malaucène naar de top van de Mont Ventoux. Het desolate maanlandschap met een uitzonderlijk uitzicht laat niemand onberoerd. Tijdens de spectaculaire afdaling richting Bédoin houden we een fotostop aan het legendarische Simpson monument. Diner en logies.

Dag 7 | Orange - Avignon - Châteauneuf-du-Pape - Orange
Op onze laatste dag in de Provence bezoeken we Avignon. Na een rondrit met een toeristisch treintje, geniet u van vrije tijd om de stad te ontdekken of het schitterende gotische Palais des Papes te bezoeken. ‘s Namiddags rijden we naar Châteauneuf-du-Pape, een van de beroemdste wijndorpen van het Rhônegebied. In een van de vele wijnkelders krijgen we een uitvoerige uitleg over de wijnproductie en de diverse gebruikte druivenrassen in de streek. Na een heerlijke proeverij rijden we terug naar Orange. Diner en logies.

Dag 8 | Orange - Brussel
Na het ontbijtbuffet verlaten we de schitterende Provence om tegen de avond aan te komen in Brussel.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 60

Hôtel Mercure Orange Centre
www.mercure.com
Het viersterrenhotel ligt op amper 1,5 km van het centrum van Orange. ’s Morgens geniet u van een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet en ’s avonds van Provençaalse gerechten. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, tuin en terras, buitenzwembad met ligstoelen en handdoeken (open van april tot eind oktober), biljartzaal, stomerij en cadeauwinkel. Kamerinformatie: de comfortabele en ruime kamers zijn uitgerust met flatscreen-tv, telefoon, minibar, kluis, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche.


Hôtel Mercure Orange Centre