Parijs - 3 dagen

Aanbod reizen > Parijs - 3 dagen >
Vanaf350
08/06/2019 - 19/07/2019 - 15/08/2019 - 25/10/2019 - 13/12/2019

GRATIS
Boottocht op de Seine

 

Dag 1 | Brussel - Parijs
In Parijs starten we met een rondrit via de Place Charles de Gaulle en de Place de la Concorde tot de Champs-Elysées, waar u vrij kunt lunchen. Nadien rijden we naar Trocadéro en wandelen langs het Palais de Chaillot tot de Eiffeltoren en Champ-de-Mars, een uitgestrekt park midden in de stad. In het mooie Hôtel National des Invalides bezoeken we het praalgraf van Napoleon en de Soldatenkathedraal. U geniet van vrije tijd om een van de bijhorende musea te bekijken. Daarna ontdekken we de stad vanop de Seine en varen langs de bekendste monumenten en gebouwen die Parijs rijk is. In de vooravond rijden we naar ons hotel, net buiten de drukte van Parijs gelegen. Na de kamerverdeling dineren we in een restaurant op enkele passen van ons hotel en maken we nog een wandeling in de charmante buurt langs de oevers van de Seine tot het Parc des Impressionnistes. Logies.

 

Dag 2 | Parijs
We bezoeken La Défense met haar uiterst moderne architectuur. Na een interessante uitleg over deze zakenwijk, de esplanade en de kunstwerken, nemen we de metro naar de Opéra National de Paris-Garnier voor een bezoek. Nadien wandelen we langs de Place Vendôme en de Jardin Tuileries naar het Carrousel du Louvre. Hier is er vrije tijd om te lunchen en het Louvre of Musée d’Orsay te bezoeken. Tijdens een tweede stadsrondrit ontdekken we nadien de Rive Gauche. Op Quai de la Tournelle hebben we een mooi uitzicht op de kathedraal Notre-Dame. Verder langs de unieke en prachtige kerk Ste-Chapelle, die verstopt zit in het Palais de Justice op Ile de la Cité, en naar les Bouquinistes, Saint-Germain-des-Prés, het Quartier Latin en Tour Montparnasse, waar we bij mooi weer kunnen genieten van een prachtig stadspanorama. Na het diner rijden we naar de pittoreske wijk Montmartre. Aan de voet van de heuvel nemen we de kabeltrein naar het hoogste punt voor een bezoek aan de prachtige Sacré Coeur. Nadien wandelen we langs het kunstenaarsplein Place du Tertre en dalen verder af langs het huis waar Vincent van Gogh verbleef, naar de Place Blanche met de onverwoestbare ‘Moulin Rouge’. Hier worden we opgepikt door onze chauffeur en naar ons hotel gebracht. Logies.

 

Dag 3 | Parijs - Brussel
Na het ontbijtbuffet rijden we naar de Place de la Bastille. Van daar wandelen we naar de Place des Vosges, het oudste plein van Parijs, waar tal van beroemde personen hun verblijfplaats hadden. Verder door Le Marais naar de Rue des Rosiers, het centrum van het oude Jodenkwartier. De koosjere winkeltjes, Hebreeuwse opschriften, Arabische cafés en enkele Franse kroegen maken de buurt zeer sfeervol. Op Île de la Cité bent u vrij om te lunchen, de mooie Notre-Dame te bezoeken of in Centre Beaubourg of Les Halles te winkelen. Op het afgesproken uur verzamelen we aan de bus die ons naar Père Lachaise brengt. Op deze unieke begraafplaats zien we graven van beroemdheden als Oscar Wilde, Balzac, Chopin en Jim Morrison. Nadien volgt de terugrit naar België.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting
Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €60

 

Hotel Qualys Rueil - La Défense
www.hotel-rueil-ladefense.com
Net buiten de drukte van Parijs, ligt dit modern ingerichte en comfortabel hotel. Na een dagje stappen is het aangenaam vertoeven in de charmante tuin van het hotel of aan de gezellige bar. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, ontbijtruimte, bar, terras, tuin, kluis, wifi en airco. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, bureau, wifi en badkamer met bad en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar. Het diner wordt genomen in een restaurant op wandelafstand van het hotel.

Hotel Qualys Rueil - La Défense