Parijs - 3 dagen 2020

Aanbod reizen > Parijs - 3 dagen 2020 >
Vanaf360
18/07/2020 - 15/08/2020 - 30/10/2020

GRATIS
Boottocht op de Seine 

 

Dag 1 | Brussel - Parijs 

In Parijs starten we met een rondrit via de Place Charles de Gaulle en de Place de la Concorde tot de Champs-Elysées, waar u kunt lunchen. Nadien rijden we naar Trocadéro en wandelen langs het Palais de Chaillot tot de Eiffeltoren en Champ-de-Mars, een uitgestrekt park midden in de stad. In het mooie Hôtel National des Invalides bezichtigen we het praalgraf van Napoleon en de Soldatenkathedraal. U geniet van vrije tijd om ook een van de bijhorende musea te bezoeken. Daarna ontdekken we de stad vanop de Seine en varen langs de bekendste monumenten en gebouwen die Parijs rijk is. In de vooravond rijden we naar ons hotel, net buiten de drukke hoofdstad gelegen. We dineren in een nabijgelegen restaurant en maken nog een wandeling langs de oevers van de Seine tot het Parc des Impressionnistes voor we onder de wol kruipen.

 

Dag 2 | Parijs
We bezoeken La Défense, het grootste zakendistrict van Europa. Haar uiterst moderne architectuur met niet minder dan 60 kunstwerken en het imposante bouwwerk Grand l’Arche met een bijzonder verhaal, zullen u zeker bekoren. Vervolgens nemen we de metro naar de Opéra National de Paris-Garnier voor een bezoek. Nadien wandelen we langs de Place Vendôme en de Jardin Tuileries naar het Carrousel du Louvre. Hier is er vrije tijd om te lunchen en het Louvre of een ander museum te bezoeken. Tijdens een tweede stadsrondrit ontdekken we nadien de Rive Gauche. Quai de la Tournelle biedt een mooi uitzicht op de Notre-Dame. Verder langs de unieke en prachtige kerk Sainte-Chapelle, die verstopt zit in het Palais de Justice op Île de la Cité, en naar les Bouquinistes, Saint-Germain-des-Prés, Quartier Latin en Tour Montparnasse, waar we bij mooi weer kunnen genieten van een prachtig stadspanorama. Na het diner rijden we naar de pittoreske wijk Montmartre. Aan de voet van de heuvel nemen we de kabeltrein naar het hoogste punt voor een bezoek aan de prachtige Sacré Coeur. Genietend van de sfeer dalen we af langs het kunstenaarsplein Place du Tertre en het huis van Vincent van Gogh, naar Place Blanche met de onverwoestbare ‘Moulin Rouge’. Hier worden we opgepikt door onze chauffeur en naar ons hotel gebracht. Logies.

 

Dag 3 | Parijs - Brussel
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Place de la Bastille voor een wandeling naar Place des Vosges, het oudste plein van Parijs. Verder door Le Marais naar Rue des Rosiers, het hart van de Joodse wijk. Koosjere winkeltjes, Hebreeuwse opschriften, Arabische cafés en enkele Franse kroegen maken de buurt sfeervol. Op Île de la Cité bent u vrij om te lunchen en te winkelen in Centre Beaubourg of Les Halles. Op het afgesproken uur verzamelen we aan de bus die ons naar Père Lachaise brengt. Op dit unieke kerkhof zien we graven van beroemdheden als Oscar Wilde, Molière, Chopin, Édith Piaf, Karel Appel en Jim Morrison. Nadien volgt de terugrit naar België.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting
Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 60

 

The Originals Boutique, Hôtel Rueil la Défense
www.theoriginalshotels.com
Net buiten de drukte van Parijs, ligt dit modern ingerichte en comfortabel hotel. Na een dagje stappen is het aangenaam vertoeven in de charmante tuin of de gezellige bar. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, ontbijtruimte, bar, terras, tuin, safe, wifi en airco. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, bureau, airco, wifi en badkamer met bad en föhn. Er zijn geen triple kamers beschikbaar. Het diner wordt genomen in een restaurant op wandelafstand van het hotel.


The Originals Boutique, Hôtel Rueil la Défense