Minho - 8 dagen

Aanbod reizen > Minho - 8 dagen >
Vanaf1335
21/05/2018 - 15/09/2018

GRATIS
Welkomstdrank met hapjes
Live fado-optreden
Lunch in een wijnboerderij
Picknick in Peneda-Gerês
Boottocht op de Douro
Alle excursies en toegangsprijzen

 
Dag 1 | Zaventem - Porto - Barcelos
Bij aankomst in Porto wordt u verwelkomd door een Nederlandstalige gids en naar de indrukwekkende Quinta de Malta gebracht in Barcelos. Na een hartelijke ontvangst door de eigenaars wordt er een infomeeting georganiseerd, vergezeld van een drankje en hapje. De rest van de namiddag bent u vrij om de (wijn)boerderij, de tuinen, de velden en haar prachtige omgeving te ontdekken. Diner en logies.


Dag 2 | Barcelos - Ponte de Lima - Viana do Castelo - Barcelos
Na het uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op het mooie heuvelland, ontdekken we het traditionele stadje Ponte de Lima, vooral bekend vanwege de prachtige Romeinse brug over de Lima rivier. We bezoeken de toren van de oude gevangenis en dromen weg in de kleine straatjes van het historisch centrum. Aan de overkant van de Romeinse brug wandelen we door een van de fraaie tuinen die Ponte de Lima rijk is. Nadien rijden we naar het kustplaatsje Viana do Castelo, mooi gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de bergen. Na de lunch verkennen we het oude centrum met het stijlvolle Praça da República en enkele indrukwekkend versierde gebouwen. We bezoeken het Casa da Misericórdia met zijn indrukwekkend interieur en het fort van Santiago da Barra. Via de visserswijk bereiken we de barokke kapel van Nossa Sra. d'Agonia, de patroonheilige van de vissers. We nemen de kabellift naar de heuvel Santa Luzia, waar we van een adembenemend uitzicht genieten op de stad en omgeving. In de Byzantijns-Romeinse bedevaartskerk bewonderen we de kleurrijke glasramen en het imposante altaar. Diner en logies in Barcelos.


Dag 3 | Barcelos - Braga - Guimarães - Barcelos
Vandaag gaat onze tocht naar de ‘echte’ bakermat van Portugal. In de bruisende studentenstad Braga, trouwens de oudste stad van Portugal, bezoeken we de indrukwekkende Sé, daterend uit de 12e eeuw en hiermee de oudste kathedraal van Portugal. Ook de schatkamer en het museum zijn een bezoek waard. We vertoeven in het historische centrum voor we het Santuário do Bom Jesus do Monte bezoeken, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op Braga en omstreken. Nadien rijden we naar Guimarães, de wieg van Portugal en tevens de eerste hoofdstad. Deze plek ademt geschiedenis uit, wat we al snel merken tijdens onze wandeling door het oude centrum. Te midden van al deze middeleeuwse pracht krijgt u voldoende tijd om te genieten van een typische lunch. Nadien bezoeken we de indrukwekkende gotische Igreja São Francisco, het kasteel waar Afonso Henriques, de latere koning werd geboren en zijn doopkapel. In Monte da Penha hebben we nog een adembenemend uitzicht op de mooie stad en het heuvelachtige landschap. Diner en logies in Barcelos.


Dag 4 | Barcelos - Porto - Barcelos
Vandaag verkennen we Porto onder begeleiding van een lokale gids. Tijdens onze stadswandeling bezoeken we het São Bento station met zijn typische azulejos, het Majestic Café, de kathedraal, de Torre dos Clérigos en Livraria Lello e Irmão, misschien wel de meest indrukwekkende boekenwinkel ter wereld. Na de lunch vertoeven we in de kleurrijke wijk Ribeira en maken een rustige boottocht langs de 6 bruggen die Porto rijk is. We eindigen ons bezoek aan deze mooie stad met een proeverij in een van de bekendste porthuizen. Diner en logies in Barcelos.


Dag 5 | Barcelos
U geniet van een vrije dag. U kunt bij uw gids terecht die u zeker zal helpen om deze dag geheel naar eigen wens in te vullen. Diner en logies.


Dag 6 | Barcelos
Na het ontbijt ontdekken we Barcelos, vooral bekend om de ‘Galo de Barcelos’, hét Portugese symbool bij uitstek. Tijdens onze wandeling door de binnenstad, die een aangename middeleeuwse sfeer uitstraalt, bezoeken we het ambachtelijk museum met mooi Portugees aardewerk, de oude stadstoren, de gotische Igreja Matriz en het archeologische museum. Rond de middag trekken we naar een wijnboerderij voor een lunch met regionale producten. ’s Namiddags worden we rondgeleid op de boerderij, lopen we langs de wijngaarden en bekijken we de kelders waar de wijnen rijpen. Op het einde wordt ons bezoek bezegeld met een proeverij van de vinho verde, de typische wijn van het noorden. Diner en logies.


Dag 7 | Barcelos - Peneda-Gerês - Barcelos
Na het lekkere ontbijtbuffet rijden we richting Peneda-Gerês, een indrukwekkend nationaal natuurpark in het uiterste noorden van Portugal, met een oppervlakte van 72.000 km². De diversiteit van de fauna en flora, afgewisseld met grillige rotsformaties en megalithische monumenten, zorgen voor adembenemende vergezichten en nodigen uit om te wandelen. In de voormiddag bezoeken we de watervallen Cascata Tahiti en Cascata do Arado en nadien picknicken we bij Miradouro Pedra Bela, een van de mooiste uitzichtpunten van de streek. In de namiddag wandelen we langs de oude Romaanse route, die deels langs het stuwmeer van de Homem rivier loopt. Vervolgens bezoeken we het dorpje Brufe, hoog in de bergen gelegen, met een eigen uniek erfgoed, waaronder typische graanschuren, dorsvloeren en stallen. Op onze laatste avond worden we in het hotel verwend met een diner en een fado-optreden. Laat u meedrijven op de tonen van dit bijzondere muziekgenre en droom na over de prachtige week die u heeft beleefd.


Dag 8 | Barcelos - Porto - Zaventem
Na het lekkere ontbijtbuffet hebt u nog ruim de tijd om uit te checken en de gastvrije eigenaars van de quinta vaarwel te zeggen. Rond de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Brussel.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Vergeet uw wandelschoenen niet.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven-hotel en terug

Lokale autocar op de excursiedagen

Nederlandstalige lokale begeleiding en lokale gids in Porto

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert met huiswijn, water en koffie)

Dag 6 en 7 in volpension

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale chauffeur en gids

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 32

Quinta de Malta
Quinta de Malta ligt tussen de heuvels van Noord-Braga in het dorp Durrães. In deze indrukwekkende hoeve wonen de eigenaars en wordt u op een gastvrije manier ontvangen. Dit gecombineerd met een uitstekende accommodatie en uitmuntende service zorgen ervoor dat u in alle rust kunt genieten van uw welverdiende vakantie. Elke morgen wordt u verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet. Faciliteiten: 24/24 receptie, kluis, restaurant, tuin, terras, wifi, buitenzwembad, ligbedden, tennisbaan, biljart, wellness en fitness. Kamerinformatie: De kamers zijn voorzien van houten vloeren en typisch Portugees meubilair, tv, minibar, wifi, airco en badkamer met douche/bad en föhn.
Quinta de Malta