Malta & Gozo - 6 dagen

Aanbod reizen > Malta & Gozo - 6 dagen >
Vanaf1119
01/10/2020 - 16/11/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies 

 

Dag 1 | Zaventem - Valletta - Naxxar - St. Julian's

Bij aankomst in Malta rijden we naar ons hotel. Na de kamerverdeling en lunch bezoeken we het 18e-eeuwse Palazzo Parisio. Het herbergt een schat aan kunstwerken en geeft een goede indruk van de enorme luxe en grandeur waarin de Maltese adel vroeger leefde. De prachtige tuinen rond het paleis kregen de bijnaam ‘mini-Versailles’. Na de rondleiding rest er vrije tijd voor een koffiepauze op het domein, gevolgd door een korte wandeling door de oude straatjes van Naxxar. Terugrit naar ons hotel. Vrij diner en logies.


Dag 2 | St. Julian's - Valletta - St. Julian's
Na het ontbijt ontdekken we de hoofdstad. La Valletta werd gebouwd op de berg Sciberras door de grootmeester Jean de La Valette. De stad is een bijzonder geheel van militaire architectuur en barokkunst. We wandelen door de prachtige tuin van Upper Barraca met panoramisch uitzicht op de Grand Harbour en de Three Cities. Nadien bezoeken we de beroemde Sint-Janscokathedraal uit de 16e eeuw, een prachtig juweeltje in barokstijl! Verder zien we het Paleis van de Grootmeesters en in het 16e-eeuwse Casa Rocca Piccola krijgen we inzicht in de levens van een aristocratische, Maltese familie. Terugrit naar ons hotel. Vrij diner en logies.


Dag 3 | St. Julian's - Gozo - St. Julian's
In Cirkawwa, ten noordwesten van Malta, nemen we de ferry naar Gozo. We starten er met een bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija. Vervolgens rijden we naar de hoofdstad Victoria (Rabat). Naast de vele mooie straatjes en gezellige pleintjes, heeft de stad een interessante geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheid is de citadel, vanwaar we een geweldig panorama hebben over het hele eiland. Binnen de muren van het kasteel bevindt zich de kathedraal met de opvallende trompe-l'oeil tegen het plafond. Onderweg naar het toeristische kustplaatsje Marsalforn, passeren we de zoutpannen van Qbajjar. Na de lunch vervolgen we onze rit tot de basiliek van Ta’Pinu, schitterend gelegen te midden van velden. Het interieur van dit bedevaartsoord is een architecturaal juweeltje met fantastische beeldhouw- en kunstwerken in Maltese natuursteen. Na ons bezoek zakken we af naar Mgarr Harbour voor de overtocht naar Malta. Vrij diner en logies.


Dag 4 | St. Julian's - Marsaxlokk - Wied iz-Zurrieq - Sliema - St. Julian's
We rijden naar Marsaxlokk en vergapen ons in de haven aan de felgekleurde luzzu’s, traditionele vissersbootjes met op de voorsteven, het oog van Osiris geschilderd. Maltezers geloven immers dat deze ‘ogen’ de duivel afschrikken. U geniet van vrije tijd op de markt en kunt lunchen in een van de vele visrestaurants langs de kade. ‘s Namiddags bezichtigen we de Blue Grotto, een natuurlijke rotsformatie waarvan een deel is weggesleten, waardoor een zevental grotten zijn ontstaan. Als het weer het toelaat, is er een begeleide boottocht naar de grot (facultatief) om het intense blauwe zeewater te bewonderen. In Sliema kunt u nadien winkelen of ontspannen op een terras. Terugrit naar het hotel. Vrij diner en logies.


Dag 5 | St. Julian's - Mosta - Ta' Qali - Mdina - Rabat - Attard - St. Julian's
Na het ontbijt rijden we naar Mosta voor een bezoek aan de Rotonda of St. Marija Assunta, de op drie na grootste koepelkerk van Europa. In Ta' Qali Crafts Village zien we nadien ambachtslieden zoals glasblazers, pottenbakkers en beeldhouwers aan het werk. Vervolgens ontdekken we de oude hoofdstad Mdina. Dit architectonisch juweel draagt de bijnaam Silent City. Binnen haar stadsmuren kuieren we door een doolhof van steegjes met weelderige patriciërswoningen, imposante bastions, barokkerken waaronder de prachtige Sint Paul’s kathedraal, kloosters en paleizen. We wandelen tot Rabat voor een bezoek aan de catacomben van St Paul, een complex van onderling verbonden, ondergrondse Romeinse begraafplaatsen die in gebruik waren tot de 4e eeuw n.C. ‘s Namiddag doen we de kliffen van Dingli aan waar we kunnen genieten van een prachtig panorama langs de kust. Tenslotte ontdekken we de presidentiële tuinen van San Anton in Attard. Terugrit naar het hotel. Vrij diner en logies.


Dag 6 | St. Julian's - Valletta - St. Julian's - Zaventem
Onze laatste ochtend besteden we aan de drie ommuurde versterkte nederzettingen aan de andere kant van de Grand Harbour in Valletta. De Three Cities Cospicua, Senglea en Vittoriosa bieden een fascinerende inkijk in het echte Maltese leven en op de maritieme geschiedenis van het eiland. Ieder stadje heeft zijn eigen specifieke aantrekkingskracht en zijn eigen karakter. We lopen door kronkelige straatjes met kleurrijke balkonnetjes, historische kerken en monumenten waaronder de poort van St. Helen, de barokke Senglea kerk, de tuinen van Gardjola, het paleis van de Inquisitie en de St. Lawrence kerk. Na de lunch keren we terug naar ons hotel. De koffers worden ingeladen en we rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


TIP!
Elektriciteit: Engelse stekker: 230 volt/ 3-polig. Voorzie een adapter.

Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Transfer luchthaven - hotel en terug

Lokale autocar op de excrsiedagen

Lokale Nederlandstalige begeleiding

Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Fooi lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toeristenbelasting

Hotel Argento****
www.hotelargentomalta.com
In het hartje van St. Julian’s ligt het moderne viersterrenhotel Argento. Het interieur biedt een warm welkom en de rust binnenin is heerlijk na een dagje stappen. Met zowel de haven, als de gezellige wijk Paceville en het St. George’s strand op wandelafstand, is het er heerlijk vertoeven. In de buurt vindt u tal van restaurants, winkels en cafés. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, lobbybar, lounge, dakterras met zwembad, ligbedden en parasols, fietsverhuur, fitness, airco, wasserij, strijkservice, schoenpoetsen en wifi. Kamerinformatie: lcd-tv, telefoon, airco, bureau, safe, minibar, koffie-/theefaciliteiten, wifi en een badkamer met bad/douche en föhn.
Hotel Argento****