Kent - 3 dagen

Aanbod reizen > Kent - 3 dagen >
Vanaf379
25/08/2018 - 20/10/2018

GRATIS
Bezoek kasteeltuinen Sissinghurst
Bezoek All Saints Church Tudeley
Bezoek Penshurst Palace and Gardens

 
Dag 1 | Calais - Dover - Rye - Sissinghurst - Ashford
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we over de prachtige kustweg via Hythe en New Romney naar Rye. De charmes van de steil geplaveide steegjes, de vakwerkhuisjes met witte gevels, de middeleeuwse vestingen en de fraaie pubs zullen u zeker weten te imponeren. De indrukwekkende Normandische kerk St. Mary torent boven alles uit. Mermaid Street is de meest pittoreske en steile straat, met aan weerszijden prachtige, oude huisjes die soms de vreemdste namen hebben, zoals ‘Het huis aan de overkant’ of ‘Het huis met twee ingangen’. Het Lamb House, waar de schrijver Henry James woonde, was ook een inspiratiebron voor Rudyard Kipling, H.G. Wells en Joseph Conrad. Na de lunch bezoeken we de wereldberoemde kasteeltuinen van Sissinghurst, een topper uit het grote aanbod van Engelse tuinen. Nadien rijden we naar ons hotel in Ashford. Diner en logies.

 

Dag 2 | Ashford - Tudeley - Penshurst - Chiddingstone - Ashford
Na het ontbijt bezoeken we de All Saints Church in Tudeley, een typisch Engels kerkje met 12 glasramen van Marc Chagall. Nadien ontdekken we het 14e-eeuwse landgoed Penshurst Palace and Gardens, bekend om haar lange geschiedenis en door muren omgeven tuinen. In het imposante kasteel bewonderen we de Baron’s hall, de Long Gallery, de State Dining Room en Queen Elisabeth Room. In de namiddag brengen we een bezoek aan het karakteristieke Chiddingstone, een mooi voorbeeld van een ‘Tudor one-street’ dorp, met huizen uit de 16e-17e eeuw. Tijdens onze wandeling vernemen we alles over chiding stone, een bolvormige steenklomp. Nadien geniet u van vrije tijd om een bezoek te brengen aan het romantische 18e eeuwse neogotisch kasteel, waarvan het interieur een grote collectie herinneringen aan de Stuarts herbergt. Diner en logies.


Dag 3 | Ashford - Rochester - Chilham - Canterbury - Dover - Calais
Op onze laatste voormiddag lopen we in de sporen van Charles Dickens. In zijn geboortestad Rochester aan de Medway rivier, wandelen we langs verschillende woningen en herkenningspunten die in de schrijver zijn verhalen terug te vinden zijn en bezoeken we de buitengewoon gedecoreerde kathedraal. Nadien rijden we naar de pittoreske stad Canterbury met onderweg een korte stop in Chilham voor een bezoek aan het dorpsplein, omzoomd door Tudor huisjes, de 15e-eeuwse parochiekerk en een eeuwenoude pub. Na de lunch in Canterbury bezoeken we de prachtige kathedraal die hoog boven de stad uittorent en geniet u van vrije tijd in het gezellige centrum. Op het afgesproken uur verlaten we de stad en rijden naar Dover voor de terugvaart naar het vasteland.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 7

Toegangsprijzen: ca. £ 20

Holiday Inn Ashford Central (of Holiday Inn Rochester-Chatham****)
www.holidayinn.com
Ons driesterrenhotel is gevestigd in een pand uit de 17e eeuw op een km van het centrum van Ashford. Faciliteiten: 24/24 receptie, kluis, lift, restaurant, bar, airco, wasserij en wifi. Kamerinformatie: kleurrijke kamers met satelliet-tv, bureau, internet, koffie-/theefaciliteiten, telefoon, airco, verwarming en badkamer met bad en föhn.

Holiday Inn Ashford Central (of Holiday Inn Rochester-Chatham****)