Kastelen, landhuizen & tuinen van Zuidoost-Engeland - 4 dagen

Aanbod reizen > Kastelen, landhuizen & tuinen van Zuidoost-Engeland - 4 dagen >

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies 

 

Dag 1 | Calais - Dover - Biddenden - Sissinghurst - Royal Tunbridge Wells - Edenbridge

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we via Tenderden naar Biddenden voor de lunch en een korte wandeling door het dorp. Vervolgens ontdekken we de prachtige thematuinen van Sissinghurst Castle, van elkaar gescheiden door sfeervolle muren en hagen. Een wonderlijke plek voor elke tuinliefhebber! In het kuurstadje Royal Tunbridge Wells maken we een wandeling onder de stijlvolle 18e-eeuwse Pantiles met een verscheidenheid aan speciaalzaken, kunstgalerijen, cafés en restaurants. Ook het Trinity Theater, gelegen in de Holy Trinity Church, trekt onze aandacht. In de late namiddag rijden we naar ons hotel in Edenbridge voor het diner en logies.


Dag 2 | Edenbridge - Sevenoaks - Edenbridge
In Engeland zijn veel statige, oude landhuizen te bewonderen. Het mooie Knole House, verborgen in de heuvels vlakbij Sevenoaks, is er een van. Het bezit 365 kamers, 52 trappen en 7 binnenplaatsen. De kamers die open staan voor het publiek, zoals de Ballroom, de Reynolds Room, de Cartoon Gallery en de King’s Room, zijn met veel zorg gerestaureerd. Na ons bezoek aan het interieur, wandelen we door het impressionante hertenpark en beklimmen we de Gatehouse Tower die een geweldig uitzicht biedt over het landgoed. De namiddag besteden we aan het magische Ightham Mote. Wat dit omwalde middeleeuwse landhuis zo bijzonder maakt, is dat elke kamer een laag van elke eeuw bevat. Vooral de Great Hall, de kapel, de binnenplaats en de tuinen trekken onze aandacht. Terug in Edenbridge geniet u van vrije tijd. Diner en logies.


Dag 3 | Edenbridge - Westerham - Hever - Edenbridge
Na het ontbijt rijden we naar het Victoriaanse landgoed Chartwell, de thuisbasis van Winston Churchill. Na een klim door het 80 ha grote domein, bereiken we de privévertrekken met de bibliotheek en tal van persoonlijke herinneringen. Het lijkt alsof de klok is stilgezet en ieder moment de deur kan opengaan en een mopperige, sigaarrokende man kan binnenstappen. Na ons bezoek zullen we Churchill’s woorden begrijpen: ‘A day away from Chartwell is a day wasted’. Vervolgens maken we kennis met het leven in een van de turbulente periodes uit de Engelse geschiedenis. In de romantische waterburcht Hever Castle speelde zich immers de romance af tussen Hendrik VIII en Anne Boleyn, die de verdere geschiedenis van Engeland zou herschrijven en menig persoon het hoofd zou kosten. Nadat we het mooie interieur doorlopen hebben, nemen we de tijd om de grote Italiaanse tuin te bewonderen. Diner en logies.


Dag 4 | Edenbridge - Bodiam - Rye - Dover - Calais
Deze voormiddag bezoeken we Bodiam Castle, een bijzonder middeleeuws sprookjeskasteel, met ronde torens, hoge muren en een slotgracht. Gebouwd om Engeland te beschermen tegen vijandelijke invasies, wordt het beschouwd als een meesterwerk van militaire architectuur. Ook bijzonder is dat Bodiam Castle een van de grootste vleermuiskolonies van Zuidoost-Engeland heeft. We lunchen in het historische stadje Rye met haar geweldig mooie vakwerkhuizen, steil geplaveide steegjes en middeleeuwse vestingen. Eeuwenlang trok de stad schrijvers aan en was het de thuishaven van beruchte vrijbuiters. U geniet van vrije tijd om de middeleeuwse sfeer op te snuiven voor we naar Dover rijden en de ferry nemen naar Calais.


TIPS!
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk is 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hever Hotel
www.heverhotel.co.uk
Het karaktervolle en charmante hotel ligt genesteld in het hart van Kent en wordt omringd door historische huizen en kastelen. Vroeger was het een boerderij die Hever Castle van voedsel voorzag. Na een mooie herinrichting van de oorspronkelijke stallen en gebouwen, biedt het nu kamers met een charmant en individueel karakter. Faciliteiten: 24/24 receptie, restaurant, bar, lounge, tuin, verwarming, fitness, wellness, fietsverhuur, wasserij, stomerij en wifi. Kamerinformatie: tv, bureau, koffie-/theefaciliteiten, telefoon, verwarming en badkamer met bad/douche en föhn.
Hever Hotel