Historical England & Noord-Wales - 7 dagen

Aanbod reizen > Historical England & Noord-Wales - 7 dagen >
Vanaf999
11/07/2019

GRATIS
Treinrit met de Ffestiniog Railway
Bezoek Chatsworth House

 
Dag 1 | Calais - Dover - Londen
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we door het graafschap Kent naar Greenwich, gelegen aan de zuidelijke oever van de Thames. We nemen er de lunch en varen met een rivierboot tot Westminster, waarbij we van schitterende uitzichten genieten en vele interessante monumenten zien. In Westminster trekken we te voet verder naar de regeringswijk Whitehall waar we Downing Street 10 bezoeken, de Banqueting Hall bewonderen en kennismaken met de wachters aan het Horse Guards. Via Trafalgar Square wandelen we naar Covent Garden, een mooi plein met een overdekte markthal, kleine winkeltjes, cafés en straatanimatie. Na ons bezoek geniet u van vrije tijd voor we de metro nemen naar ons hotel. Kamerverdeling, diner en logies.

Dag 2 | Londen
Na het Engels ontbijt nemen we de metro tot Westminster. We vergapen ons aan The Houses of Parliament en komen alles te weten over de bizarre wetten die in de Victoria Tower bewaard worden. We zien Westminster Abbey, werpen een blik op de Victoria Gardens en wandelen naar St. James Park. We proberen een stukje van de wissel van de paardenwacht mee te pikken en lopen richting The Mall op zoek naar St. James Palace en Buckhingham Palace. We zien de wissel van de infanteriewacht (als die plaatsvindt) en vervolgen onze wandeling door Green Park naar Hyde Park, waar we misschien wel één of andere toespraak kunnen beluisteren bij Speakers’ Corner. Na de lunch kunt u uw namiddag zelf invullen naargelang uw interesses. We zien elkaar terug in het hotel. Diner en logies.

Dag 3 | Londen - Oxford - Swindon
We verlaten Londen en rijden naar Oxford, de thuisbasis van Inspector Morse. Tijdens ons stadsbezoek aan de mooie Victoriaanse universiteitstad komen we langs diverse bezienswaardigheden zoals Radcliffe Camera, Bodleian Library en St. Mary the Virgin. In Christ Church College, een van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, bewonderen we de kathedraal en de Great Hall. Na de lunch zetten we onze wandeling door de stad verder en nadien geniet u van vrije tijd. In de late namiddag rijden we door naar Swindon. Diner en logies.

Dag 4 | Swindon - Cirencester - Stratford-upon-Avon - Birmingham
Na het Engels ontbijt zetten we onze reis verder. Het handelsstadje Cirencester is de zogenaamde hoofdstad van de Cotswolds en biedt een grote variëteit aan attracties. We zien mooie huizen van wolverkopers, de St. John Baptist kerk, het Corinium Museum en het Cirencester Park. Vervolgens rijden we naar Stratford-upon-Avon, met onderweg een fotostop aan Anne Hathaway's Cottage. We bezoeken het geboortehuis van Shakespeare en de middeleeuwse Holy Trinity Church waar hij begraven ligt. Tijdens onze wandeling door het dorp merken we dat elk historisch pand verwijst naar de dichter. Tegen de avond bereiken we ons hotel in de omgeving van Birmingham. Diner en logies.

Dag 5 | Birmingham - Snowdonia National Park - Conwy - Liverpool
Het wordt een fantastische dag! We doorkruisen het 330 km2 grote Snowdonia National Park. Met 100 meren, 60 km ongerepte kust, heide en draslanden en 90 bergtoppen, valt er enorm veel te beleven. In Blaenau Ffestiniog nemen we een treintje dat ons over het 22 km lange en oudste smalspoor van Wales naar Porthmadog voert. Geniet van de meren, bergen en mooie vergezichten. Na de lunch rijden we naar Conwy, aan de kust van Noord-Wales. We maken een wandeling door de ommuurde stad en u geniet van vrije tijd. Tegen de avond bereiken we Liverpool. Diner en logies.

Dag 6 | Liverpool - Peak District - Lincoln
Liverpool is een van de culturele hoofdsteden van Europa. We nemen u mee op een boeiende reis door de wereld van John, Ringo, Paul en George in het befaamde museum The Beatles Story. Daarna geniet u van vrije tijd in het historische Albert Dock, een toeristische trekpleister met cafés, bars, winkels en musea. In de namiddag doorkruisen we het Peak District, een heuvellandschap met romantische dorpen, bloemenweides, kalksteengrotten, heldere riviertjes en watervallen. Geen wonder dat de adel hier prachtige landhuizen liet bouwen, zoals Chatsworth House, het weelderige domein van de Hertog van Devonshire. Zijn grootse façade is te zien in diverse films zoals Pride and Prejudice, The Duchess en The Wolfman. Diner en logies in Lincoln.

Dag 7 | Lincoln - Dover - Calais
We vertoeven in het gezellige centrum en bezichtigen de imponerende gotische kathedraal en het 13e-eeuwse kasteel, dat vroeger een gevangenis was. Als u van lekker eten houdt, moet u op de middag lunchen in de Cheese Society aan St Martin’s Lane, waar u kunt proeven van de smaakvolle Lincolnshire Poacher. Deze traditionele kaas wordt volgens een eeuwenoud recept gemaakt en werd in 1996 gekroond tot Supreme Champion bij de Britse Cheese Awards. Op het afgesproken uur rijden we naar Dover voor de ferrytocht naar het vasteland.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).
Voorzie een adapter voor Engels stopcontact.
Vergeet uw wandelschoenen niet.Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 70

Hotels***/****
Alle hotels zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.
Hotels***/****