Historical England & Noord-Wales - 7 dagen

Aanbod reizen > Historical England & Noord-Wales - 7 dagen >
Vanaf1155
11/07/2020

GRATIS
Panoramische treinrit in het Snowdonia NP
Bezoek Chatsworth House

 

Dag 1 | Calais - Dover - Greenwich - Londen

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we door het graafschap Kent naar Greenwich, een pittoresk voorstadje van Londen. We nemen er de lunch en varen nadien met een rivierboot tot Westminster, waarbij we van schitterende uitzichten genieten en vele interessante monumenten zien. In Westminster trekken we te voet verder naar de regeringswijk Whitehall waar we Downing Street 10 bezoeken, de Banqueting Hall bewonderen en kennismaken met de wachters van het Horse Guards gebouw. Via Trafalgar Square wandelen we naar de populaire wijk Covent Garden. We zien het Royal Opera House en kuieren door de verborgen straatjes van Seven Dails. U geniet nadien van vrije tijd om de beroemde Covent Garden Market te bezoeken gevuld met kleine winkeltjes, hippe cafés en toffe straatanimatie. Op het afgesproken uur nemen we de metro naar ons hotel. Diner en logies.

Dag 2 | Londen
Na het Engels ontbijt nemen we de metro tot Westminster. We vergapen ons aan The Houses of Parliament en vernemen alles over de bizarre wetten die in de Victoria Tower bewaard worden. We zien Westminster Abbey, werpen een blik op de Victoria Gardens en wandelen naar St James Park. We proberen een stukje van de wissel van de paardenwacht mee te pikken en lopen richting The Mall op zoek naar St James’s Palace en Buckingham Palace. Na de wissel van de infanteriewacht (als die plaatsvindt) vervolgen we onze wandeling door Green Park naar Hyde Park, waar we misschien wel één of andere toespraak kunnen beluisteren bij Speakers’ Corner. De namiddag kunt u invullen naargelang uw interesses. Bezoek een van de vele interessante musea zoals het Victoria and Albert Museum, het Science Museum of de National Gallery. Ook Kensington Palace en Shakespeare's Globe zijn aanraders. Gaat u liever winkelen in Oxford Street, Regent Street of Bond Street? Uw reisleider zal u met veel plezier helpen bij uw keuze. We zien elkaar terug in het hotel. Diner en logies.

Dag 3 | Londen - Oxford - Godstow - Swindon
We verlaten Londen en rijden naar Oxford, de thuisbasis van Inspector Morse. Tijdens ons stadsbezoek aan de mooie Victoriaanse universiteitsstad komen we langs diverse bezienswaardigheden zoals Radcliffe Camera, Bodleian Library en de University Church of St Mary the Virgin. In Christ Church, een van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, bewonderen we de kathedraal en de Great Hall. Na de lunch en vrije tijd rijden we naar Godstow. Vanop de sierlijke stenen brug die de Thames overspant kijken we naar de Trout Inn pub met haar mooie terras, een populaire plek voor de inwoners van Oxford die te zien is in de tv-serie Inspector Morse. Aan de andere kant van de oever bezichtigen we de droevige ruïnes van Godstow Nunnery, die als decor fungeerden in de film Mamma Mia! Here We Go Again. In de late namiddag rijden we door naar Swindon. Diner en logies.

Dag 4 | Swindon - Cirencester - Stratford-upon-Avon - Birmingham
Na het Engels ontbijt zetten we onze reis verder. Het handelsstadje Cirencester is de zogenaamde hoofdstad van de Cotswolds en biedt een grote variëteit aan attracties waaronder huizen van wolverkopers, de St John the Baptist kerk, het Corinium Museum en het Cirencester Park. Onderweg naar Stratford-upon-Avon houden we een fotostop aan Anne Hathaway's Cottage. We bezoeken het geboortehuis van Shakespeare en de middeleeuwse Holy Trinity Church waar hij begraven ligt. Tijdens onze wandeling door het dorp merken we dat elk historisch pand verwijst naar de dichter. Tegen de avond bereiken we ons hotel ten noorden van Birmingham. Diner en logies.

Dag 5 | Birmingham - Snowdonia NP - Conwy - Liverpool
Het wordt een fantastische dag! We doorkruisen het 330 km2 grote Snowdonia National Park. Met 100 meren, 60 km ongerepte kust en 90 bergtoppen valt er enorm veel te beleven. Van Blaenau Ffestiniog voert een treintje ons over het 22 km lange en oudste smalspoor van Wales naar Porthmadog. Geniet van de oogverblindende vergezichten. Na de lunch rijden we naar Conwy, aan de kust van Noord-Wales. We maken een wandeling door de ommuurde stad voor we doorrijden naar ons hotel in Liverpool. Diner en logies.

Dag 6 | Liverpool - Peak District - Lincoln
Liverpool is een van de culturele hoofdsteden van Europa. We nemen u mee op een boeiende reis door de wereld van John, Ringo, Paul en George in het befaamde museum The Beatles Story. Daarna geniet u van vrije tijd in het historische Royal Albert Dock, een toeristische trekpleister met cafés, bars, winkels en musea. ‘s Namiddags doorkruisen we het heuvelachtige Peak District met romantische dorpen, bloemenweides, kalksteengrotten, heldere riviertjes en watervallen. Geen wonder dat de adel hier prachtige landhuizen liet bouwen, zoals Chatsworth House, het weelderige domein van de hertog van Devonshire. Zijn grootse façade is te zien in diverse films waaronder Pride and Prejudice, The Duchess en The Wolfman. Diner en logies in Lincoln.

Dag 7 | Lincoln - Dover - Calais
We vertoeven in het gezellige centrum met de imposante gotische kathedraal en het 13e-eeuwse kasteel. Als u van lekker eten houdt, moet u op de middag lunchen in The Cheese Society aan St Martin’s Lane, waar men de smaakvolle Lincolnshire Poacher serveert. Op het afgesproken uur rijden we naar Dover voor de ferrytocht naar het vasteland.

TIPS!
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk is 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.
Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 70

Hotels***/****
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu. Er zijn geen triple kamers beschikbaar.
Hotels***/****