Het Zwarte Woud - 5 dagen

Aanbod reizen > Het Zwarte Woud - 5 dagen >
Vanaf609
11/08/2019 - 29/09/2019

GRATIS
Alle toegangsprijzen en proeverijen
Welkomstdrank
Vrij gebruik van wellness

 
Dag 1 | Brussel - Baden Baden - Lossburg
Van de centrale opstapplaats rijden we naar het mondaine kuuroord Baden Baden, gelegen in het Rijndal en omgeven door bossen en bergen. Na de lunch bezoeken we de oude stadskern met de Romeinse badhuizen, de Caracallathermen, de Stiftskirche, het wereldberoemde Festspielhaus, de Trinkhalle met mooie fresco’s en het Kurhaus met het wereldvermaarde casino. Nadien rijden we langs de Schwarzwaldhochstrasse naar Lossburg. Onderweg brengen we nog een kort bezoek aan de Mummelsee en de nabijgelegen St. Michaelskapelle. In het hotel worden we hartelijk ontvangen met een welkomstdrank voor het diner en logies.

Dag 2 | Lossburg - Freiburg - Sankt Peter - Triberg - Lossburg
Deze voormiddag vertoeven we in Freiburg, de gezellige hoofdstad van het Zwarte Woud. Freiburg heeft een van de mooiste historische stadskernen van Duitsland, doorsneden door de typische 'Bächle', kleine waterlopen naast de voetpaden. We wandelen door de oude binnenstad waar de 116 m hoge toren van de indrukwekkende Freiburger Münster onmiddellijk opvalt. Ook het Historisches Kaufhaus met zijn donkerrode gevel, het Haus zum Schönen Eck en de Alte Wache trekken onze aandacht. De Augustinerplatz met het klooster en de resten van de stadsmuur doet denken aan de Spaanse Trappen in Rome. Op de Rathausplatz zien we het oude en nieuwe raadhuis, de gotische Martinskirche en de fontein met het monument voor Berthold Schwarz, de uitvinder van het buskruit. De Adelhauser Platz is volgens echte kenners van Freiburg het mooiste plein van de stad: het is klein, gezellig en ligt ver van de grote voetgangersdrukte. Na de lunch rijden we via het adembenemende Glottertal naar Sankt Peter voor een bezoek aan de barokke abdijkerk uit 1727, gevolgd door een bezoek aan de barokke bedevaartskerk Maria in der Tanne in Triberg. Diner en logies in Lossburg.

Dag 3 | Lossburg - Pfalzgrafenweiler - Dornstetten - Freudenstadt - Alpirsbach - Lossburg
Na het ontbijtbuffet bezoeken we in Pfalzgrafenweiler een vleeswarenrokerij waar de echte Schwarzwalderham wordt gerookt. Nadien ontdekken we het middeleeuwse, volledig ommuurde Dornstetten met haar pittoreske vakwerkhuizen en schilderachtig marktplein met Marktbrunnen. We nemen de lunch in Freudenstadt, bekend om het grootste marktplein van Duitsland. In de namiddag rijden we naar Alpirsbach voor een bezoek aan de voormalige Benedictijnenabdij met museum en kloosterkerk. In de Klosterbrauerei proeven we nadien van een regionaal biertje. Diner en logies.

Dag 4 | Lossburg - Hechingen - Rottweil - Schiltach - Lossburg
Het Zwarte Woud telt vele burchten en kastelen en het prachtige Burg Hohenzollern is er een van. Gelegen op een berg van bijna 900 m hoog, biedt het een schitterend panorama op de omgeving. Van de parkeerplaats nemen we de shuttle voor een steile klim tot het historische monument. Het interieur is mooi bewaard gebleven en de pronkstukken zijn de bibliotheek met wandschilderingen, de slaapkamer van de koning, de stamboomkamer, de 'Blauwe Salon', het vergulde cassetteplafond en de schatkamer met Pruisische memorabilia. Na ons bezoek wandelen we terug naar de parking. We rijden zuidwaarts naar Rottweil, de stad die zijn naam gaf aan het hondenras ‘rottweiler’. Tijdens een wandeling ontdekken we het prachtige middeleeuws centrum, diverse kerken en huizen met zeer fraaie erkers. Nadien rijden we via Schramberg naar het schilderachtige Schiltach in het Kinzigdal. De oude stad met haar middeleeuwse marktplein en steegjes met trappen is een van de mooiste plaatsen van het Zwarte Woud. Diner en logies in Lossburg.

Dag 5 | Lossburg - Rastatt - Brussel
We nemen afscheid van Lossburg en rijden naar de mooie barokstad Rastatt. Enkele kilometers ten zuidoosten van de stad, bezoeken we het lustslot Favorite, omringd door een prachtig park. In het centrum nemen we de lunch en maken een wandeling langs het 18e-eeuwse stadhuis, de Alexiusbrunnen, de Stadtkirche St. Alexander met haar gevel uit rood zandsteen en de Johannes-Nepomuk-Brunnen. Nadien vatten we de terugreis aan met onderweg de gebruikelijke stops.

 

TIP!
Vergeet uw wandelschoenen niet.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Landgasthof Hotel Hirsch – AKZENT Hotel
www.hirsch-lossburg.de
Het traditionele hotel ligt in het centrum van Lossburg. Het restaurant serveert regionale specialiteiten en zelfgemaakte taarten. Faciliteiten: lift, restaurant, lounge, tuin, terras, verwarming, sauna, jacuzzi, massage, wifi, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen en fietsverhuur. Kamerfaciliteiten: flatscreen-tv, telefoon, bureau, kluis, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Er zijn geen twinkamers beschikbaar.

Landgasthof Hotel Hirsch – AKZENT Hotel