Het Zwarte Woud - 5 dagen

Aanbod reizen > Het Zwarte Woud - 5 dagen >

Inbegrepen:
Alle toegangsprijzen
Welkomstdrank
Vrij gebruik van wellness

 
Dag 1 | Brussel - Rastatt - Lossburg
Van de centrale opstapplaats rijden we naar de mooie barokstad Rastatt. Na de vrije lunch wandelen we langs het 18e-eeuwse Rathaus, de Alexiusbrunnen, de Stadtkirche St. Alexander met haar gevel uit rood zandsteen en de Johannes-Nepomuk-Brunnen. Enkele kilometers ten zuidoosten van de stad, bezoeken we Schloss Favorite, omringd door een prachtig park, dat in 2009 verkozen werd tot een van de mooiste van Duitsland. Nadien rijden we door de vallei van de Murg naar Lossburg. We worden hartelijk ontvangen met een welkomstdrank voor het diner en logies.

Dag 2 | Lossburg - Freiburg - Sankt Peter - Triberg - Lossburg
Deze voormiddag vertoeven we in Freiburg, de gezellige hoofdstad van het Zwarte Woud. Freiburg heeft een van de mooiste historische stadskernen van Duitsland, doorsneden door de typische 'Bächle', kleine waterlopen naast de voetpaden. We wandelen door de oude binnenstad waar de 116 m hoge toren van het indrukwekkende munster onmiddellijk opvalt. Ook het Historisches Kaufhaus met zijn donkerrode gevel, het Haus zum Schönen Eck en de Alte Wache trekken onze aandacht. De Augustinerplatz met het klooster en de resten van de stadsmuur doet sterk denken aan de Spaanse Trappen in Rome. Op de Rathausplatz zien we het oude en nieuwe raadhuis, de gotische Martinskirche en de fontein met het monument voor Berthold Schwarz, de uitvinder van het buskruit. De Adelhauser Platz is volgens echte kenners van Freiburg het mooiste plein van de stad: het is klein, gezellig en ligt ver van de grote voetgangersdrukte. Na de vrije lunch rijden we via het adembenemende Glottertal naar Sankt Peter voor een bezoek aan de barokke abdijkerk uit 1727, gevolgd door een bezoek aan de barokke bedevaartskerk Maria in der Tanne, even buiten Triberg gelegen. Diner en logies in Lossburg.

Dag 3 | Lossburg - Pfalzgrafenweiler - Dornstetten - Freudenstadt - Lossburg
Na het ontbijtbuffet bezoeken we in Pfalzgrafenweiler een bedrijf waar de echte Schwarzwalderham wordt gerookt. Nadien ontdekken we het middeleeuwse, volledig ommuurde Dornstetten met haar pittoreske vakwerkhuizen en schilderachtig marktplein met Marktbrunnen. Na de vrije lunch rijden we terug naar Lossburg met onderweg een bezoek aan het grootste marktplein van Duitsland, gelegen in Freudenstadt. U geniet van vrije tijd tot het diner en logies.

Dag 4 | Lossburg - Alpirsbach - Lossburg
In de voormiddag rijden we naar Alpirsbach voor een bezoek aan de voormalige Benedictijnenabdij met museum en kloosterkerk. In de Klosterbrauerei proeven we nadien van een regionaal biertje. Terug in het hotel nemen we de vrije lunch. Nadien kunt u deelnemen aan een wandeling in de omgeving, er met de fiets op uit trekken of vrij vertoeven in het hotel.

Dag 5 | Lossburg - Baden Baden - Brussel
We nemen afscheid van Lossburg en rijden naar het mondaine kuuroord Baden Baden, met zijn mooie historische gebouwen en Romeinse badhuizen, gelegen in het Rijndal en omgeven door bossen en bergen. Op onze wandeling langs de Oosbach komen we voorbij het wereldberoemde Festspielhaus, de Trinkhalle met mooie fresco’s en het Kurhaus met het wereldvermaarde casino. We flaneren langs de eeuwenoude Lichtentalerallee en bezoeken de oude stadskern rond Schlossberg met de Romeinse baden, de Caracallathermen en Stiftskirche. Na de vrije lunch vatten we de terugreis aan met onderweg de gebruikelijke stops.

 

TIP!
Vergeet uw wandelschoenen niet.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Alle toegangsprijzen

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering: € 14
Landgasthof Hotel Hirsch – AKZENT Hotel
www.hirsch-lossburg.de
Het traditionele driesterrenhotel is mooi gelegen in het centrum van Lossburg en omgeven door het platteland van het Zwarte Woud. Het restaurant serveert regionale specialiteiten en zelfgemaakte taarten. Faciliteiten: lift, restaurant, lounge met open haard, tuin, terras, verwarming, sauna, jacuzzi, massage, wifi, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen en fietsverhuur. Kamerfaciliteiten: flatscreen-tv, telefoon, bureau, kluis, wifi, badkamer met bad/douche en föhn.
Landgasthof Hotel Hirsch – AKZENT Hotel