Het Spreewald & Dresden - 6 dagen

Aanbod reizen > Het Spreewald & Dresden - 6 dagen >
Vanaf760
07/07/2019

GRATIS
Rondvaart in kahnboot

 
Dag 1 | Brussel - Cottbus
We rijden naar Cottbus met onderweg de gebruikelijke stops. Tegen de avond bereiken we ons hotel. Diner en logies.

Dag 2 | Cottbus
Deze voormiddag ontdekken we Cottbus, wat oorspronkelijk ‘Choitsche Busky’ of ‘mooi huisje’ betekende. In de historische binnenstad zien we prachtig versierde patriciërshuizen met barokke gevels, de laatgotische Oberkirche St. Nikolai, de oude markt, het classicistische Traufhäuser uit de 18e-19e eeuw en de leerlooierhuizen aan de slotberg. Na onze stadswandeling rijden we via het staatstheater met fraaie jugendstilfaçade naar het laatbarokke Branitz kasteel. We nemen de lunch in het parkrestaurant en in de namiddag kunt u het Fürst-Pückler-Museum bezoeken, het interieur van het kasteel bewonderen of ronddwalen in het parkcomplex dat een waar tuinenparadijs is. In de late namiddag keren we terug naar het centrum waar u van vrije tijd geniet. Diner en logies.

Dag 3 | Cottbus - Dresden - Cottbus
Vandaag nemen we u mee naar het ‘Toscane van het noorden’. In de schitterende cultuurstad Dresden maken we een stadsrondrit langs de mooiste bezienswaardigheden. Nadien volgt een wandeling door de indrukwekkende oude binnenstad met de Neumarkt, de Zwinger, de Semperoper en de Frauenkirche. In de namiddag kunt u op eigen houtje genieten van deze wereldberoemde renaissance- en barokmetropool. Na het diner in ons hotel maken we een wandeling door groen Cottbus.

Dag 4 | Cottbus - Hornow - Lausitzer merengebied - Lübbenau - Lehde - Cottbus
In het idyllische Hornow maken we kennis met Belgen en Belgische chocolade. Tijdens hun bezoek aan Lausitz in 1991 waren Peter en Goedele meteen verkocht aan het schitterende landschap en de hartelijke bewoners. Ze misten echter de lekkere Belgische chocolade. Zo besloten ze om er een chocolaterie te openen. Ondertussen is de Felicitas-chocolade te koop in meer dan vijfhonderd winkels in Duitsland. In het bezoekerscentrum ontdekken we het ontstaan van deze lekkernij van dichtbij. Uiteraard is er ook mogelijkheid om aankopen te doen. Nadien doorkruisen we het Lausitzer merenplateau, een voormalig winningsgebied voor bruinkool dat aan de natuur is teruggegeven. Het is het grootste door mensen gemaakte waterlandschap van Europa. In de namiddag rijden we naar Lübbenau, de heimelijke hoofdstad van het Spreewald. We wandelen van het historische marktplein naar de aanleghaven waar we in een kahnboot door een adembenemend bosrijk en groen labyrint naar Lehde varen. In dit kunstenaarsdorpje kunt u ronddwalen of het fascinerend openluchtmuseum met traditionele Sorbische boerderijen bezoeken voor de terugvaart naar Lübbenau. Diner en logies.

Dag 5 | Cottbus - Bautzen - Görlitz - Cottbus
Na het ontbijt rijden we naar de Sorbische hoofdstad Bautzen, mooi gelegen aan de Spree rivier. Onze wandeling door het historische centrum met het imposante kasteel voert ons terug naar de middeleeuwen. Opvallend is de Reichentoren, die net als de toren van Pisa, scheef staat. ’s Namiddags ontdekken we Görlitz, de meest oostelijk gelegen en voor vele mensen mooiste stad van Duitsland. Meer dan 3500 historische gebouwen zijn liefdevol gerestaureerd en doen bezoekers paf staan. We verkennen de barokke binnenstad met pleinen, kronkelige steegjes, rijk versierde façades en monumenten waaronder de Sint-Petrus en Pauluskerk, het stadhuis en een prachtig oud warenhuis in jugendstilstijl. Terugrit naar Cottbus. Diner en logies.

Dag 6 | Cottbus - Brussel
Onze vakantie in de mooie regio zit er op. Op de terugweg naar België houden we de gebruikelijke stops. Tegen de avond bereiken we de centrale stopplaats.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €25

Hotel Lindner Congress Cottbus
www.lindner.de
Het elegante viersterrenhotel torent hoog uit boven het historische centrum van Cottbus. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, kluis, verwarming, airco, solarium, fitness, fietsverhuur, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen en wifi. Kamerinformatie: tv, radio, telefoon, minibar, airco, internet en badkamer met bad/douche en föhn.


Hotel Lindner Congress Cottbus