Het pure Westerwald & de romantische Rijnvallei - 4 dagen

Aanbod reizen > Het pure Westerwald & de romantische Rijnvallei - 4 dagen >
Vanaf459
14/06/2019 - 19/07/2019

GRATIS
Alle toegangsprijzen en excursies
2 uur kegelen in het hotel
Gebruik van sauna en fitnessruimte in het hotel

 

Dag 1 | Brussel - Marienstatt - Herborn - Oberlahr
Bij aankomst in het Westerwald worden we onmiddellijk ondergedompeld in de wondermooie natuur en de ongedwongen sfeer. Ten noorden van Hachenburg, in het dal van de Grosse Nister, ligt de voormalige cisterciënzerabdij Marienstatt. De kloosterkerk is bekend vanwege het prachtige 14e-eeuwse altaar. Ook het koorgestoelte en de 15e-eeuwse houten beelden op de graftombe van Gerhard von Sayn zijn bezienswaardig. Bij het klooster is een brouwerij gevestigd waar u een heerlijk abdijbiertje kunt drinken. Tevens is het een uitstekende plek voor de lunch. In de namiddag maken we kennis met het romantische stadje Herborn. In de middeleeuwse stadskern staan meer dan vierhonderd jaar oude vakwerkhuizen. Ook de mooie markt met het renaissancestadhuis trekt onze aandacht. In de late namiddag rijden we door naar Oberlahr. Diner en logies.

Dag 2 | Oberlahr - Limburg an der Lahn - Bad Mariënberg - Hachenburg - Oberlahr
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het historische stadje Limburg an der Lahn. De oude binnenstad wordt beheerst door de romaanse dom St. Georg met haar zeven torens. Binnenin bewonderen we kleurrijke fresco’s uit de 13e eeuw, een voor Europa unieke kunstschat. Tijdens onze wandeling zien we pittoreske woningen die rijkelijk versierd zijn met houtsnijwerk uit de 13e tot de 18e eeuw. Na de lunch verrassen we u met een rondgang op een barrevoetspad in de bronnenstad Bad Mariënberg. Achttien velden met verschillende verhardingen prikkelen alle zintuigen op uiterst aangename wijze. Aan beide kanten van het pad completeren de heerlijke geuren van fraai aangelegde bloem- en kruidenbedden de frisse lucht. Na de rondgang kunt u uw benen en voeten ontspannen in een modderbad. Vervolgens bezoeken we de Apothekerstuin van Pastoor Kneipp met haar grote verscheidenheid aan kruiden en geneeskundige planten. We eindigen onze dag in het idyllische stadje Hachenburg. Tijdens onze wandeling zien we de Neumarkt, de Alter Markt met de Marktbrunnen, de Schloßkirche, het barokke slot met slottuin, een van de oudste stenen herbergen van Duitsland, het landschapsmuseum en de gedenkstenen van Keizer Friedrich III en Keizer Wilhelm I. Terugrit naar Oberlahr. Diner en logies.

Dag 3 | Oberlahr- Rüdesheim - Oberlahr
Vandaag besteden we aandacht aan de romantische Rijn. Via de Rijnoever rijden we naar Rüdesheim waar een kabelbaan ons boven de wijnstokken naar het Niederwalddenkmal voert. Van hieruit wandelen we langs de kunstmatige burchtruïne Rossel naar de tovergrot die een prachtig uitzicht biedt op Burg Rheinstein en de Klemenskapel aan de andere kant van de Rijn. Verder langs het hotel Jagdschloss Niederwald naar een stoeltjeslift, die ons naar het centrum van het wijnstadje Assmanshausen brengt, waar we genieten van de lunch. ‘s Namiddags volgt een korte boottocht naar Burg Rheinstein. We bezoeken de burcht, de romantische tuin en de neogotische kapel. Daarna nemen we de boot terug naar Rüdesheim. Onderweg vergapen we ons aan de vele bezienswaardigheden langs de oever. Na nog een korte pauze in het gezellige stadje, vatten we via Wiesbaden de terugrit aan naar Oberlahr. Diner en logies.

Dag 4 | Oberlahr- Keulen - Brussel
We verlaten de mooie regio en rijden naar Keulen, de oudste stad van Duitsland. Op de neoromaanse Hohenzollernbrücke vereeuwigen koppeltjes hun liefde door een slot met daarop hun naam vast te ketenen. We genieten er van een mooi uitzicht over de Rijn en de skyline van Keulen voor we de dom bezoeken. Het is de grootste gotische kathedraal van Duitsland. In de gezellige Altstadt verkennen we de Alter Markt met het stadhuis, traditionele restaurants, bruine kroegen en Brauhausen. Na de vrije lunch wandelen we langs de middeleeuwse Gross St. Martinkirche richting Rheingarten langs de Rijnoever. In de late namiddag verlaten we de mooie Rijnstad en rijden terug naar België.

 

TIP! Draag comfortabele schoenen.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Hotelpark ‘Der Westerwald Treff’
www.westerwaldtreff.de
Dit gezellige hotel ligt in een mooi park en beschikt over een klein zwembad, sauna, tennis, kegelbanen, traditionele Thaise massage en beautybehandelingen. Andere faciliteiten: 24/24 receptie, liften, restaurant, wifi, Bier- en Weinstube, bar, terras en idyllische Biergarten. Alle standaard kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een balkon, zithoek, flatscreen-tv, telefoon, radio, bureau, wifi en badkamer met douche en föhn.


Hotelpark ‘Der Westerwald Treff’