Herfst in de Harz - 6 dagen

Aanbod reizen > Herfst in de Harz - 6 dagen >
Vanaf825
12/11/2020

GRATIS
Bimmelbahn en bezoek Schloss Wernigerode
Bezoek dom en Grüne Zitadelle Magdeburg
Bezoek St. Servatiuskirche met schatkamer Quedlinburg
Welkomstdrank
Gebruik van de wellness

 

Dag 1 | Brussel - Paderborn - Einbeck - Wernigerode

We rijden door het Ruhrgebied naar Paderborn. Na de lunch maken we een korte wandeling langs de belangrijkste monumenten in de stad voor we verder bollen. Door het prachtige landschap van het Eggebirge en Weserland bereiken we Einbeck, met haar schitterende vakwerkhuizen, merkwaardig oude stadhuis en uilenspiegelfontein. Verder door de Harz naar Wernigerode voor diner en logies.


Dag 2 | Wernigerode - Goslar - Clausthal-Zellerfeld - Wernigerode
In de voormiddag bezoeken we de oude keizerstad Goslar. We wandelen langs de statige Kaiserpfalz naar het centrum voor de lunch. Nadien bewonderen we het schouwspel van de beiaard op het marktplein. We vervolgen onze wandeling langs het Gose riviertje, met de Lohmühle en de resten van de middeleeuwse verdedigingswerken. Op de terugweg naar Wernigerode houden we nog even halt aan de reusachtige houten Marktkirche in Clausthal-Zellerfeld. De rest van de namiddag kunt u vrij in het centrum vertoeven. Diner en logies.


Dag 3 | Wernigerode - Blankenburg - Thale - Wernigerode
We bezoeken het kleurrijke Wernigerode. Mooie vakwerkhuizen, de Marktplatz met het stadhuis en het Gotisches Haus, het Harzmuseum, de St.-Sylvestri-Kirche, het Krummelsches Haus en de vele winkeltjes en restaurants sieren het centrum. Na de lunch rijden we naar Blankenburg voor een wandeling langs enkele middeleeuwse vakwerkhuizen en de Bergkirche St.-Bartholomäus, bergop naar het Großes Schloss. Verder door het slotpark achter het kasteel en terug naar beneden voor een bezoek aan de barokke terrassentuin van het Kleines Schloss. Daarna nemen we een kijkje bij de Teufelsmauer, een 4 km lange rotsformatie die goed te belopen is. In het nabijgelegen stadje Thale in het romantische Bodetal, bezichtigen we de indrukwekkende rotskloof met haar 250 m hoge granietwanden. Het bezoek aan de Roßtreppe en Hexentanzplatz zijn een aangename afsluiter. Diner en logies.


Dag 4 | Wernigerode - Magdenburg - Wernigerode
Na het ontbijtbuffet nemen we de Bimmelbahn naar het indrukwekkende Schloss Wernigerode voor bezoek. Daarna wandelen we via de Lustgarten en oude vestingmuren terug naar het centrum voor de lunch. In de namiddag ontdekken we Magdenburg, een van de oudste steden in het voormalige Oost-Duitsland. De vroegste stille getuige uit deze periode is het Kloster Unser Lieben Frauen. Direct ernaast prijkt de imposante gotische dom waar talrijke waardevolle romaanse kerkschatten worden bewaard. Na ons bezoek bewonderen we de Grüne Zitadelle, een bont architectonisch hoogstandje van de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser. Met dit pand wou hij een oase voor mens en natuur scheppen te midden van rationele gebouwen. De buitengewoon kleurrijke gevel met 900 verschillende ramen, gouden bollen en fleurige bloemenweiden op de daken, maken het tot een fascinerend bouwwerk. Terugrit naar Wernigerode. Diner en logies.


Dag 5 | Wernigerode - Quedlinburg - Gernrode - Stolberg - Wernigerode
Deze voormiddag ontdekken we Quedlinburg, een van de bekoorlijkste stadjes in de Harz. We vertoeven in de leuke binnenstad op de Marktplatz met het Lohgerberhaus, het Rathaus en de Marktkirche St.-Benedikti en bezoeken de St.-Servatiuskirche en haar schatkamer. Na de lunch rijden we naar Gernrode waar we de Ottoonse Stiftskirche St.-Cyriakus bezoeken. Tot slot ontdekken we Stolberg, liefkozend de 'parel van de zuidelijke Harz' genoemd. Een wandeling langs de bijna vierhonderd vakwerkhuizen, het historische stadhuis, het Kupfers Gasthaus, de Friedhofskapelle, de Rittergasse, de St.-Martini-Kirche, de Rittertor en het Schloss Stolberg voert ons jaren terug in de tijd. Diner en logies.


Dag 6 | Wernigerode - Hannoversch Münden - Brussel
We laten de Harz achter ons en rijden naar de driestromenstad Hannoversch Münden, met haar middeleeuws centrum en meer dan zevenhonderd vakwerkhuizen. Na een aangename wandeling en vrije lunch in deze stad, die onlosmakelijk verbonden is met de legendarische dokter Eisenbarth, vangen we de terugreis aan.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. €15

Toeristenbelasting
HKK Hotel Wernigerode
www.hkk-wr.de
Gastvrijheid en vriendelijkheid typeren het stijlvolle hotel op 100 m van de historische binnenstad van Wernigerode. Laat u verwennen in het restaurant met diverse culinaire specialiteiten waarbij u geniet van een uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet. ‘s Avonds kunt u terecht in de ‘Berliner Zille’ of ‘Allegro’ dansbar. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, verwarming, kranten, wasserij, stomerij, strijkservice, schoenpoetsen, wifi, sauna, hamam, jacuzzi, fitness, solarium en fietsen. Kamerinformatie: eigentijdse en comfortabele kamers met flatscreen-tv, telefoon, radio, bureau, kluis, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.


HKK Hotel Wernigerode