Friesland - 4 dagen

Aanbod reizen > Friesland - 4 dagen >
Vanaf565
24/07/2019 - 25/09/2019

GRATIS
Praamtocht met palingvisser
Rondvaart Leeuwarden
Alle bezoeken en proeverijen

 
Dag 1 | Brussel - Sloten - Wieuwerd - Leeuwarden

We rijden via Eindhoven, het land van Maas en Waal, Utrecht en de Flevopolders naar Sloten, het kleinste stadje van Friesland. Deze vestingstad in het licht glooiende Gaasterland, heeft een verleden dat niet op één pagina past, maar nog goed terug te vinden is in het huidige stadsbeeld. Monumentale koopmanshuizen met fraaie hals- en trapgevels domineren het centrum. De kades zijn bestraat met bolkeien en de oude linden maken het schilderachtige Sloten compleet. Na onze wandeling en lunch rijden we naar Wieuwerd, bekend om de grafkelder onder de 19e-eeuwse kerk waar vier natuurlijke mummies te bewonderen zijn. Diner en logies in Leeuwarden.

 

Dag 2 | Leeuwarden - Hegebeintum - Paesens-Moddergat - Leeuwarden
Deze voormiddag maken we onder begeleiding van een lokale gids een praamtocht door de historische grachten en singels van Leeuwarden. Nadien volgt een stadswandeling en gaan we lunchen in het centrum. ‘s Namiddags bezoeken we in Hegebeintum de hoogste terp langs de Friese kust. Op de terp staat een schilderachtig kerkje en aan de voet ligt een bezoekerscentrum, waar we via een dvd-presentatie een duidelijk beeld krijgen van de vroegere terpbewoners. In het restaurant kunt u genieten van het weidse uitzicht bij een drankje voor we naar Paesens-Moddergat rijden. We bezoeken museum t’ Fiskershúske, dat gevestigd is in vijf oude vissershuisjes. Hier worden de herinneringen aan de intussen verdwenen kustvisserij levendig gehouden. Terug in Leeuwarden geniet u van vrije tijd om te winkelen en de stad op eigen tempo verder te verkennen. Diner en logies.

 

Dag 3 | Leeuwarden - Grou - Franeker - Leeuwarden
Na het ontbijt rijden we naar Grou in hartje Friesland, waar palingvisser Ale de Jager ons meeneemt aan boord van zijn authentieke praam. Terwijl hij de fuiken leeghaalt, vertelt hij gepassioneerd over zijn vak, over het leven van een paling, over duurzaam vissen, over bijvangst, enz. Ondertussen varen we door een van de mooiste watergebieden van Friesland, de Wiide Ie. Na deze unieke ervaring rijden we naar Franeker. Na de lunch bezoeken we het oudst werkende planetarium ter wereld. Hier wilde wolkammer Eise Eisinga de sterrenkunde voor de gewone mens begrijpelijk maken. Nadien verkennen we het knusse centrum met het stadhuis uit 1591, het korendragershuisje, het voormalige weeshuis, de Martinikerk en het museum Coopmanshûs. U geniet nog van vrije tijd voor we terugrijden naar Leeuwarden. Diner en logies.

 

Dag 4 | Leeuwarden - Bolsward - Workum - Lemmer - Brussel
Onze laatste dag starten we met een rondleiding en proeverij in de Friese bierbrouwerij en distilleerderij Us Heit in Bolsward. Daarna rijden we naar Workum in de zuidwesthoek van Friesland en een van de oudste en mooiste Friese stadjes. Een wandeling door het centrum is een attractie op zich: vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. In de namiddag bezoeken we in Lemmer het Woudagemaal dat sinds 1998 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal van Europa. Een lokale gids neemt ons mee in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. Tijdens de koffiepauze kunt u genieten van een geweldig uitzicht over het IJsselmeer en op het Woudagemaal voor we de terugrit naar België aanvangen.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gidsen

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

WestCord WTC Hotel
www.westcordhotels.nl
Het trendy viersterrenhotel ligt aan de rand van het centrum van Leeuwarden, waar vele winkels en musea te vinden zijn. 's Ochtends wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een goed driegangenmenu. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, hamam, sauna, fitness, solarium en wifi. Kamerinformatie: moderne en ruime kamers met airco, flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, wifi, minibar, kluis, strijkfaciliteiten, koffie-/theefaciliteiten en badkamer met douche en föhn.

WestCord WTC Hotel