Friesland - 4 dagen 2020

Aanbod reizen > Friesland - 4 dagen 2020 >
Vanaf589
14/08/2020 - 02/10/2020

GRATIS
Praamtocht met palingvisser
Rondvaart Leeuwarden
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies

 

Dag 1 | Brussel - Sloten - Sneek - Wieuwerd - Leeuwarden

We rijden via Eindhoven, het land van Maas en Waal, Utrecht en de Flevopolders naar Sloten, het kleinste stadje van Friesland. Deze vestingstad in het licht glooiende Gaasterland, heeft een verleden dat niet op één pagina past en nog goed terug te vinden is in het huidige stadsbeeld. Monumentale koopmanshuizen met fraaie hals- en trapgevels domineren het centrum. De kades zijn bestraat met bolkeien en de oude linden maken het schilderachtige Sloten compleet. We nemen de lunch in Sneek, een echte waterstad. Na een korte wandeling en wat vrije tijd, rijden we naar Wieuwerd, bekend om de grafkelder onder de 19e-eeuwse kerk waar vier mummies te bewonderen zijn. Diner en logies in Leeuwarden.

 

Dag 2 | Leeuwarden - Hegebeintum - Paesens-Moddergat - Leeuwarden
Deze voormiddag maken we onder begeleiding van een lokale gids een praamtocht door de historische grachten en singels van Leeuwarden. Nadien volgt een stadswandeling en gaan we lunchen in het centrum. ‘s Namiddags bezoeken we in Hegebeintum de hoogste terp langs de Friese kust. Op de heuvel staat een schilderachtig kerkje en aan de voet ligt een bezoekerscentrum, waar een dvd-presentatie een duidelijk beeld schetst van de vroegere terpbewoners. In het restaurant kunt u genieten van het weidse uitzicht bij een drankje voor we naar Paesens-Moddergat rijden. We brengen een bezoek aan Museum t’ Fiskershúske, dat gevestigd is in vijf oude vissershuisjes waar de herinneringen aan de intussen verdwenen kustvisserij levendig worden gehouden. Terug in Leeuwarden is er vrije tijd om te winkelen en de stad op eigen tempo verder te ontdekken. Diner en logies.

 

Dag 3 | Leeuwarden - Grou - Franeker - Leeuwarden
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Grou in hartje Friesland, waar palingvisser Ale de Jager ons meeneemt aan boord van zijn authentieke praam. Terwijl hij de fuiken leeghaalt, vertelt hij gepassioneerd over zijn vak, over het leven van een paling, over duurzaam vissen, over bijvangst… Ondertussen varen we door een van de mooiste watergebieden van Friesland, de Wiide Ie. Na deze unieke ervaring rijden we naar Franeker voor de lunch en een bezoek aan het oudst werkende planetarium ter wereld. Hier wilde wolkammer Eise Eisinga de sterrenkunde voor de gewone mens begrijpelijk maken. Vervolgens verkennen we het knusse centrum met het stadhuis uit 1591, het korendragershuisje, het voormalige weeshuis, de Martinikerk en het Museum Coopmanshûs. U geniet van vrije tijd voor we terugrijden naar Leeuwarden. Diner en logies.

 

Dag 4 | Leeuwarden - Bolsward - Workum - Lemmer - Brussel
We starten met een rondleiding, gevolgd door een proeverij in de Friese bierbrouwerij en distilleerderij Us Heit. Workum in de zuidwesthoek van Friesland, is een van de oudste en mooiste Friese stadjes. Een wandeling door het centrum is een attractie op zich: schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. In de namiddag bezoeken we het Woudagemaal dat sinds 1998 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het is het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal van Europa. Een lokale gids neemt ons mee in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. Tijdens de koffiepauze kunt u genieten van een geweldig uitzicht over het IJsselmeer en op het Woudagemaal voor we terugrijden naar België.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gidsen

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Fooi lokale gidsen

Annulerings- en bijstandsverzekering

WestCord WTC Hotel

www.westcordhotels.nl

Het trendy viersterrenhotel ligt aan de rand van het centrum van Leeuwarden, waar vele winkels en musea te vinden zijn. 's Ochtends wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, skybar, fitness, wellness, fietsverhuur en wifi. Kamerinformatie: comfort deluxe kamers met airco, flatscreen-tv, radio, telefoon, bureau, wifi, minibar, safe, strijkfaciliteiten, koffie-/theefaciliteiten en badkamer met bad/douche en föhn.

WestCord WTC Hotel