Dresden, Leipzig, Potsdam & Berlijn - 8 dagen

Aanbod reizen > Dresden, Leipzig, Potsdam & Berlijn - 8 dagen >

Inbegrepen bezoek:
Park en Schloss Sanssouci in Potsdam

 
Dag 1 | Brussel - Dresden
We rijden naar Dresden met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops. Diner en logies.

Dag 2 | Dresden
Na het ontbijtbuffet verkennen we de stad. Via Neustadt rijden we naar de Carolabrücke en trekken dan te voet verder langs de Brühlse Terrasse naar de Schlossplatz voor een bezoek aan de kathedraal. In de Augustusstraße ontdekken we een originele prinselijke processie aan het Wettinhuis. Door de oude stallingen wandelen we via het Residenzschloss en de Schlossstraße naar de Gemäldegalerie Alte Meister, waar we werken bewonderen van Rubens, Rembrandt, Vermeer en de beroemde Sixtijnse Madonna van Rafaël. Na de vrije lunch bezoeken we de Porzellansammlung in de Zwinger. Daarna verkennen we met de bus de andere delen van de stad, de Goldene Reiter en het Blaues Wunder. We eindigen aan Pfunds Mölkerei, ’s werelds mooiste zuivelwinkel. Diner en logies.

Dag 3 | Dresden - Leipzig
Deze voormiddag wandelen we door de Zwinger voor ons bezoek aan het Grünes Gewölbe, waar een uitgebreide verzameling kunstschatten en merkwaardige stukken staat te pronken. Verder naar de Neumarkt waar we genieten van een orgelconcert in de Frauenkirche. Na de vrije lunch wandelen we naar de Kreuzkirche en de Altmarkt. We ronden ons bezoek aan Dresden af met een boeiende rondleiding in de Semperoper. Rit naar Leipzig voor diner en logies.

Dag 4 | Leipzig
We verkennen de sympathieke stad met een uitgebreide rondrit langs de Zoo, Gohlis, het Schillerhuis, Auerwald, het Volkerschlachtdenkmal, de Jahnallee en het stadion van de sporthogeschool dat tijdens de DDR-periode vele medaillewinnaars leverde. Onderweg bezoeken we de Russische St. Alexi-Gedächtniskirche. Verder langs de vroegere jaarbeursgebouwen en het Grassimuseum naar Augustusplatz, vanwaar we te voet naar het centrum gaan. Na de vrije lunch wandelen we naar Mädler-Passage en bewonderen onderweg het Altes Rathaus en elegante Königshaus. Aan de overkant van de markt pronken historische façades met de Alte Waage. We bezichtigen de Thomaskirche met het Bachmonument en in het oudste café-restaurant van Europa, Zum Coffe Baum, pauzeren we met een Leipziger kop koffie. We besluiten de dag met een bezoek aan het Stasi-museum in der ‘Runden Ecke’. Diner en logies.

Dag 5 | Leipzig - Potsdam - Berlijn
We verlaten Leipzig en rijden naar Potsdam. Na een korte stadsrondrit tot de Brandenburger Tor, wandelen we door het Holländisches Viertel en is het lunchtijd. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding in het in rococostijl opgerichte Schloss Sanssouci en zijn prachtige tuinen. Tegen de avond zijn we in Berlijn. Diner en logies.

Dag 6 | Berlijn
Deze voormiddag maken we een uitgebreide stadswandeling. Vanaf de Alexanderplatz met het Rotes Rathaus lopen we naar Unter den Linden. We bezichtigen de Berliner Dom, de Bebelplatz, de Deutsche Staatsoper, de Brandenburger Tor en het Holocaust Memorial. Na de vrije lunch aan Potzdammer Platz, geniet u van een vrije namiddag om de stad op eigen houtje te verkennen, het Reichstagsgebaüde of een museum te bezoeken of te relaxen tijdens een boottocht op de Spree. Diner en logies.

Dag 7 | Berlijn
We starten met een rondrit via de Reichstag en de gedachteniskruisen en bewonderen heel wat monumenten en gebouwen op weg naar Charlottenburg, waar we de kamers van de Pruisische keizers bekijken en door de paleistuinen wandelen. Terug in het centrum bezoeken we de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Na de vrije lunch rijden we via Potzdammer Platz naar Topographie des Terrors, een museumcomplex over de geschiedenis van het naziregime. Van hieruit wandelen we naar Checkpoint Charlie, een symbool van Berlijn uit de DDR-tijd. We eindigen ons stadsbezoek aan de Hackesche Höfe, waar vroeger de Joodse gemeenschap woonde en brengen wat vrije tijd door op de Hackesche Markt. Diner en logies.

Dag 8 | Berlijn - Brussel
Via de Duitse autowegen rijden we naar België, met onderweg de vrije lunch en gebruikelijke stops.


Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Lokaal openbaar vervoer

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 32 Toegangsprijzen: ca. € 65

Toeristenbelasting

Hotels ***/****

De drie hotels beschikken over alle faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Naast de courante faciliteiten als 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, biedt elk hotel nog bijkomende troeven. De moderne kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, bureau, minibar, airco, wifi en een moderne badkamer met bad/douche en föhn.


BW Hotel Windorf
BW Hotel Windorf
Hotel Airport Dresden
Hotel Airport Dresden
Hotel Sylter Hof Berlin
Hotel Sylter Hof Berlin