Dorset & Isle of Wight - 5 dagen

Aanbod reizen > Dorset & Isle of Wight - 5 dagen >
Vanaf599
14/05/2019 - 10/09/2019 - 07/10/2019

GRATIS
Alle toegangsprijzen en excursies
Boottocht Isle of Wight
 

 

Dag 1 | Calais - Dover - Winchester - Bournemouth
Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar Winchester, bekend om haar 12e-eeuwse kathedraal en imposante Great Hall met de ronde tafel van koning Arthur. We nemen er de vrije lunch en bezoeken de stad. Van daaruit rijden we naar Bournemouth. Diner en logies.

Dag 2 | Bournemouth - Isle of Purbeck - Jurassic Coast - Bournemouth
Even buiten de stad ontdekken we de mooie natuur van het schiereiland Isle of Purbeck. Aan de ruïne van het duizend jaar oude Corfe Castle hebben we een geweldig uitzicht op de omgeving. Daarna rijden we naar Swanage. De trots van het stadje zijn het geleidelijk aflopende gouden strand en het heldere water. In de namiddag houden we halt bij de kleine, natuurlijke baai Lulworth Cove en wandelen tot de rotscombinatie Durdle Door, een geologisch wonder van de Jurassic Coast tussen Swanage en Weymouth. Terug in Bournemouth verkennen we de sfeervolle badplaats met haar internationale allure en goudgele stranden. Kleurrijke parken en tuinen geven de stad de bijnaam Garden City. Diner en logies.

Dag 3 | Bournemouth - Isle of Wight - Bournemouth
Vandaag ontdekken we het charmante eiland van de koningen, Isle of Wight. In Lymington steken we de zeestraat van Solent over naar Yarmouth. Bij het naderen van het eiland werpen we een blik op de adembenemende Needles. Via de kustweg rijden we naar Ventnor, met een fotostop in de buurt van het zuidelijkste puntje van het eiland, Blackgang. Het landschap wordt gespikkeld door schilderachtige dorpjes en kleurrijke haventjes. In de botanische tuin van Ventnor wanen we ons in een veel exotischer land. Na de lunch bezoeken we Osborne House, de oude zomerresidentie van koningin Victoria. Vanuit Yarmouth varen we in de late namiddag terug naar het vasteland. Diner en logies.

Dag 4 | Bournemouth - Cerne Abbas - Milton Abbas - Dorchester - Bournemouth
Na het Engels ontbijt rijden we naar de in een kalkrots gegraveerde 50 m grote figuur Cerne Abbas Giant, een imposante Hill Figure die vele eeuwen geleden in een heuvelflank werd uitgesneden. In Milton Abbas maken we nadien een wandeling door het ‘nieuwe’ dorp, gebouwd tussen 1773 en 1780 langs de zijden van één enkele hellende straat. De rieten huisjes zijn gelijkmatig verdeeld op een kunstmatige manier waardoor het bijna professioneel schilderachtig is. Rond de middag nemen we de lunch in Dorchester, de geboorteplaats van de bekendste schrijver van Dorset, Thomas Hardy. ‘s Namiddags brengen we nog een bezoek aan Hardy’s cottage, even buiten de stad gelegen. Nadien rijden we terug naar Bournemouth. Diner en logies.

Dag 5 | Bournemouth - Brighton - Dover - Calais
We verlaten Dorset en rijden naar Brighton, de bekendste stad aan de zuidkust van Engeland. Tijdens onze wandeling komen we langs oude Victoriaanse gebouwen, de grote pier en het Royal Pavillion, een schoolvoorbeeld van koninklijke extravagantie in Indische stijl. Na de lunch rijden we door naar Dover voor de overtocht naar Calais.

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).
Vergeet uw wandelschoenen niet.
Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Overtocht Lymington/Yarmouth en terug 

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Oceana Hotels Resort
De hotelgroep Oceana hotel Resort in Bournemouth biedt eersteklas accommodaties, gelegen boven de East Overcliff van de stad met mooie panorama’s over de baai van Bournemouth. Het boetiekhotel Cumberland in art-decostijl ligt aan de kust. Het elegante BW Hotel Royale is omgeven door prachtige tuinen en werd bekroond met een Gold Award door de organisatie Green Tourism voor het milieuvriendelijke beleid. Wanneer u in een van de hotels verblijft, kunt u ook gratis gebruik maken van de faciliteiten van de andere hotels. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, terras, binnenzwembad of buitenzwembad, verwarming, wasserij, stomerij en wifi. Kamerinformatie: lcd-tv, wifi, telefoon, koffie-/theefaciliteiten, bureau, kluis en moderne badkamer met bad/douche en föhn.
Oceana Hotels Resort