De Veluwe & het Nationaal Park De Hoge Veluwe - 3 dagen 2020

Aanbod reizen > De Veluwe & het Nationaal Park De Hoge Veluwe - 3 dagen 2020 >
Vanaf489
13/11/2020

GRATIS
Alle toegangsprijzen voor de vermelde excursies

 

Dag 1 | Brussel - Utrecht - Amersfoort - Apeldoorn

Van de centrale opstapplaats rijden we naar Utrecht met onderweg een ontbijtstop. We starten met een wandeling die ons door de prachtige 2000 jaar oude geschiedenis van de stad voert. Eyecatcher is de Domtoren als hoogste kerktoren van Nederland. Verstilde hofjes toveren begijntjes tevoorschijn. Uniek in de wereld zijn de werven en werfkelders waar in de middeleeuwen de kooplieden hun handelswaren opsloegen. Ook bijzonder zijn de vele gevelstenen en geveltekens in het oude centrum. Na de rondleiding is er vrije tijd om te lunchen. In de loop van de namiddag rijden we naar de middeleeuwse stad Amersfoort. Na een fotostop aan het Belgenmonument op de Amersfoortse berg, ontdekken we het centrum. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voelt u de stad die ontstond in de 13e eeuw. Naast de 98 m hoge Onze Lieve Vrouwetoren, zien we de unieke muurhuizen en de mooie Koppelpoort, het visitekaartje van Amersfoort. U geniet van vrije tijd voor we doorrijden naar ons hotel in Apeldoorn. Diner en logies.

 

Dag 2 | Apeldoorn - NP De Hoge Veluwe - Apeldoorn
Vandaag staat alles in het teken van natuur en kunst. Na het ontbijt rijden we naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe waar we onder begeleiding van een lokale gids 2 uren wandelen. De natuur is er overweldigend en verschillende landschappen wisselen elkaar continu af: loof- naald- en gemengde bossen, natte en droge heidevelden, grasvlakten en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten. Van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer, van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert. Er leven hier meer dan honderd dieren die op de Nederlandse rode lijst staan, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang. Samen met het bezoekerscentrum Museonder, het jachthuis Sint-Hubertus en het Kröller-Müller Museum vormt het park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. In het museum zien we een wereldberoemde collectie, voornamelijk 19e en 20e-eeuwse beeldende kunst. Centraal staan de omvangrijke verzameling van Vincent van Gogh en de grootste beeldentuin van Europa. Diner en logies.


Dag 3 | Apeldoorn - Harderwijk - Arnhem - Brussel
In het charmante Hanzestadje Harderwijk aan de vroegere Zuiderzee nemen we deze voormiddag een kijkje achter de schermen in een ambachtelijke palingrokerij, gevolgd door een proeverij. Nadien vertoeven we in de pittoreske straatjes van de historische binnenstad tot na de lunch. ’s Namiddags ontdekken we het gezellige centrum van Arnhem, de hoofdstad van Gelderland, middenin een spectaculaire groene omgeving gelegen, met aan de ene kant de Veluwe en aan de andere kant het uiterwaardengebied. Erg boeiend is het Duivelshuis van Maarten van Rossum, de 14e-eeuwse Sabelspoort, het Presickhaeffs Huys en de gotische Sint-Eusebiuskerk die al meer dan vijf eeuwen het stadsbeeld bepaalt. Na ons bezoek keren we terug naar België.


TIP!
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Lokale gids

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotel Van der Valk Apeldoorn

www.valkhotelapeldoorn.nl

Het hotel ligt op 7 minuten rijden van het stadscentrum van Apeldoorn. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, tuin, terras, wifi, binnenzwembad, sauna, fitness, stomerij en fietsverhuur. Kamerinformatie: 151 geluiddichte kamers met zithoek, flatscreen-tv, telefoon, bureau, minibar, airco, verwarming, koffie-/theefaciliteiten, safe, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.

Hotel Van der Valk Apeldoorn