De Schotse Highlands & Isle of Skye - 8 dagen

Aanbod reizen > De Schotse Highlands & Isle of Skye - 8 dagen >
Vanaf1595
08/08/2019

GRATIS
Alle vermelde toegangsprijzen en excursies
Whiskyproeverij

 
Dag 1 | Brussel - IJmuiden - Newcastle
We rijden naar IJmuiden en zetten in de vooravond koers naar Newcastle. Tijdens de overtocht geniet u van uitstekende faciliteiten: restaurants, cafés, winkels, een bioscoop, een casino, een nachtclub met live muziek, relaxruimtes en ingerichte kinderspeelruimtes. Diner in buffetvorm en logies in binnenhutten.

Dag 2 | Newcastle - Stirling - Pitlochry
Rond 9.00 uur meren we aan in Newcastle. We rijden naar Stirling, de poort tot de Highlands, met onderweg de lunch. Stirling Castle domineert vanaf een 700 m hoge rots de stad en wordt aanzien als Schotlands grootste kasteel, geassocieerd met William Wallace, Robert the Bruce en Mary, Queen of Scots. Na ons bezoek rijden we door naar Pitlochry. Diner en logies.

Dag 3 | Pitlochry - Cairngorms National Park - Speyside - Inverness
We vervolgen onze rit naar het Cairngorms National Park, een bergmassief dat bestaat uit een groot granieten plateau met diepe keteldalen en oude bossen op de lagere flanken. In Braemar, mooi gelegen in het nationaal park en beroemd om zijn Highland Games, maken we een wandeling en nemen we de vrije lunch. We houden een fotostop aan Balmoral Castle voor we naar Speyside rijden, het kloppend hart van de Schotse single malt productie. We bezoeken dan ook een van de vele distilleerderijen. Na de rondleiding volgt uiteraard een degustatie! Diner en logies in Inverness.

Dag 4 | Inverness - Isle of Skye - Fort William
Langs de oevers van Loch Ness rijden we richting westkust en passeren het meest gefotografeerde kasteel van Schotland, Eilan Donan Castle. We steken de Skye Bridge over naar Isle of Skye, het grootste eiland van de Binnen-Hebriden. De kustlijn is bezaaid met baaien, inhammen, grotten, gigantische kliffen, watervallen en kleine eilandjes. Doorheen de spectaculaire Cuillin Hills met haar scherpe kammen en toppen tot bijna 1000 m, rijden we naar de hoofdstad Portree. U geniet er van vrije tijd om te shoppen en te wandelen. In de late namiddag nemen we in het zuiden van het eiland de ferry terug naar het vaste land. Diner en logies in Fort William.

Dag 5 | Fort William - Loch Lomond & The Trossachs National Park - Edinburgh
We ontdekken de Westelijke Highlands. Fort William ligt aan het grote Loch Linnhe dat met de zee in verbinding staat en wordt omgeven door de prachtige landschappen van Glen Nevis, Glen Coe en de Great Glen. Schotland's hoogste berg Ben Nevis is hier ook vlakbij te vinden. We rijden door het ruige landschap van de Glen Coe vallei richting de Trossachs. Aan de oevers van Loch Fyne bezoeken we Inveraray Castle. Daarna zetten we onze rit verder langs de oevers van Loch Lomond en het Trossachs National Park met voldoende fotostops om elk hoekje vast te leggen. Diner en logies in Edinburgh.

Dag 6 | Edinburgh
Hoog gelegen op Castle Hill torent Edinburgh Castle boven alles uit. We steken de ophaalbrug over en bewonderen de Honours of Scotland, de historische Stone of Destiny, de kasteelhallen, de kapel en de musea. Nadien dalen we af tot Royal Mile en zien diverse bezienswaardigheden. We wandelen tot het Palace of Holyroodhouse. De rest van de namiddag is vrij. Na het diner kunnen de liefhebbers het Military Tattoo Festival bijwonen op de esplanade voor het kasteel. Logies.

Dag 7 | Edinburgh - Jedburgh - Newcastle
Onze vakantie in het ruige, gastvrije Schotland zit er bijna op. In Jedburgh aan de Scottish Borders bezoeken we het Mary Queen of Scots House & Visitor Centre, dat gewijd is aan Mary Stuart. Daarna rijden we naar Newcastle voor de nachtelijke overtocht. Net als bij de heenreis zijn alle faciliteiten voorzien aan boord. Diner en logies in binnenhutten.

Dag 8 | IJmuiden - Brussel
Na het ontbijtbuffet meren we rond 9.30 uur aan in IJmuiden en volgt de terugrit naar België.

 

TIPS!
Voorzie aparte handbagage voor het logies aan boord van het cruiseschip.
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Schotse pond (GBS).
Voorzie een adapter voor Engels stopcontact.
Vergeet uw wandelschoenen niet.
Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht IJmuiden/Newcastle en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toegangsprijzen

Niet inbegrepen

Tickets Military Tattoo Festival: € 75 (te reserveren bij boeking)

Annulerings- en bijstandsverzekering

Hotels***
De hotels liggen in de nabije omgeving van de te bezoeken plaatsen en bieden het nodige comfort na een dagje stappen. De kamers beschikken over tv, telefoon, koffie-/theefaciliteiten en comfortabele badkamers.
Hotels***