De prachtige natuur van Devon - 6 dagen

Aanbod reizen > De prachtige natuur van Devon - 6 dagen >
Vanaf845
08/07/2020

GRATIS
Bezoek Buckfast Abbey
Bezoek Dartmoor gevangenis
Cliff Railway Lynmouth-Lynton
Bezoek RHS Rosemoor Garden, inclusief afternoon tea

 

Dag 1 | Calais - Dover - Glastonbury - Cullompton

Na de ferrytocht Calais-Dover rijden we naar Glastonbury, gelegen op het van legendes doortrokken eiland van Avalon. Rijk aan zowel mythes als geschiedenis, is het een van de meest betoverende plaatsen in Europa. Al sinds het megalithische tijdperk erkend als spiritueel centrum, is het de zetel van de eerste christelijke kerk op de Britse Eilanden. Het dorpje zelf ligt schilderachtig verscholen tussen een reeks fluweelgroene heuvels. Na ons bezoek aan de ruïnes van de 7e-eeuwse abdij waar koning Arthur zou begraven liggen, rijden we naar Cullompton. Diner en logies.


Dag 2 | Cullompton - Buckfastleigh - Dartmoor NP - Moretonhampstead - Cullompton
In de voormiddag bezoeken we de mooie Buckfast Abbey en haar omliggende tuinen, voor we het oogstrelende Dartmoor National Park inrijden. In het Visitors Center van Princetown zien we een mooie tentoonstelling over de geschiedenis van Dartmoor. In de beruchte Dartmoor gevangenis aanhoren we nadien verhalen over lafhartige daden en mishandelingen tijdens de napoleontische oorlogen en de ontsnappingspogingen. In het nabije dorpje Postbridge bezichtigen we de fotogenieke Clapper Bridge voor we naar Moretonhampstead rijden. Na de vrije lunch verkennen we het liefelijke dorpje en bezoeken we het Motor Museum, een waar juweel met een fantastische collectie klassieke en bijzondere voertuigen. Terugrit naar Cullompton voor diner en logies.


Dag 3 | Cullompton - Torquay - Brixham - Cockington - Cullompton
Vandaag flaneren we langs enkele prachtplekken uit Agatha Christie’s detectives. Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Torquay, de geboorteplaats van de schrijfster. Mooi gelegen op een heuvelachtige landtong is het dorpje al sinds de 19e eeuw het vakantieoord van de Engelse aristocratie. Als het weer het toelaat, varen we met de boot naar het sfeervolle Brixham. Vanop zee is er een mooi zicht op de unieke en grillige rotsformatie van Torbay. De kleurige huisjes die neerkijken op de schilderachtige haven van Brixham, inspireren vele kunstenaars. In de namiddag bezoeken we Greenway House. Dit mooi gelegen landgoed prijkt op een groene heuvel boven de Dart rivier en was jarenlang de thuisbasis van Agatha. Het domain is een grote inspiratiebron voor meerdere van haar boeken geweest. Op de terugweg naar ons hotel houden we nog halt in Cockington Village. We wandelen langs romantische cottages, typische Engelse theehuisjes en prachtige tuinen tot Cockington Court, een ambachtenmarkt met onder andere een glasblazerij, smederij, chocolaterie en theehuis. Diner en logies.


Dag 4 | Cullompton - Exmoor NP - Dunster - Selworthy - Lynton - Valley of Rocks - Cullompton
Vandaag ontdekken we het mysterieuze Noord-Devon en het Exmoor National Park dat vooral bestaat uit heide, bossen en een prachtige lange kustlijn met kliffen. In het middeleeuwse dorpje Dunster bezoeken we het voormalige mottekasteel dat een mooie indruk geeft van de elegante weelde waarin de adel leefde en spectaculaire zichten biedt op het kanaal van Bristol, de Quantock Hills en Exmoor. Op de middag lunchen we in Selworthy of Porlock, twee fotogenieke dorpjes. ’s Namiddags rijden we naar Lynmouth, gelegen aan een mooie baai. Via een Victoriaanse Cliff Railway is het plaatsje verbonden met het hoger gelegen Lynton dat ons uitnodigt voor een wandeling tot de Valley of Rocks. Deze spectaculaire vallei loopt parallel met de kust van Noord-Devon en biedt indrukwekkende panorama’s en mooie rotsformaties. Wilde geiten en loslopende pony's vervolledigen het plaatje. Terugrit naar Cullompton voor diner en logies.


Dag 5 | Cullompton - Exeter - Great Torrington - Cullompton
De voormiddag besteden we aan de historische stad Exeter met haar levendige, moderne sfeer. We bezoeken de gotische kathedraal met het olifantje in het koor en wandelen richting Historic Quayside met haar vele bezienswaardigheden. Na de vrije lunch rijden we naar de betoverend mooie RHS Rosemoor Garden, nauwkeurig uitgewerkt en aangelegd, met steile beplante valleien, formele en informele tuinen en elk seizoen vol kleur en geur. U wordt er uitgenodigd op een heerlijke Devon cream tea. Terugrit naar Cullompton voor diner en logies.


Dag 6 | Cullompton - Winchester - Dover - Calais
We nemen afscheid van deze unieke regio en rijden naar Dover voor de overtocht naar het vasteland. Onderweg houden we halt in Winchester, bekend om zijn 12e-eeuwse kathedraal en imposante Great Hall met de ronde tafel van koning Arthur. Een mooie afsluiter van deze boeiende reis!


TIPS!
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk is 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Calais/Dover en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 40

Padbrook Park Hotel Golf & Country Club
www.padbrookpark.co.uk
Het elegante hotel ligt in prachtig aangelegde tuinen aan de rand van Exeter. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, tuin, terras, fitness, wellness, minigolf, wasserij, verwarming en wifi. Kamerinformatie: ruime kamers met tv, telefoon, bureau, koffie-/theefaciliteiten, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn.

Padbrook Park Hotel Golf & Country Club