De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen

Aanbod reizen > De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen >
Vanaf1235
27/06/2019 - 29/08/2019

GRATIS
Boottocht Lake District
Bezoek Chatsworth house

 
Dag 1 | Zeebrugge - Hull
Vanuit Zeebrugge zetten we in de vooravond koers naar Hull. Geniet van het uitzicht op zee en een uitgebreid aanbod aan bars, restaurant, entertainment, winkels, relaxruimtes, casino en bioscoop. Diner in buffetvorm en logies in binnenhutten.

Dag 2 | Hull - North York Moors - Darlington
Rond 8.30 uur meren we aan in Hull. Ons avontuur start in de wilde North York Moors, met haar met heide bedekte heuvels, diepe valleien en lange, stoere kustlijn met schilderachtige vissersdorpjes, schitterende kastelen en abdijen, zanderige baaien en steile kliffen. Aan Sutton Bank genieten we na een korte wandeling van misschien wel het mooiste uitzicht van Engeland. Vervolgens bezoeken we Helmsley, het enige marktstadje in de North York Moors. Na de lunch rijden we via de pittoreske dorpjes Hutton le Hole, Pickering en Goathland naar het kuststadje Whitby. Boven op een klif bezoeken we de prachtige ruïne van de benedictijnenabdij (Bram Stoker liet zich door de abdij inspireren tot het schrijven van Dracula) die eveneens een mooi uitzicht biedt over de stad. Nadien kunt u vrij slenteren door de oude straatjes of langs de haven in het ‘Volendam’ van Engeland. In de late namiddag rijden we door naar Darlington voor diner en logies.

Dag 3 | Darlington - Yorkshire Dales - Darlington
Vandaag ontdekken we de schitterende natuurpracht van de Yorkshire Dales. In het heuvelachtig landschap met ontelbare beekjes, groene valleien en typische stapelmuurtjes, werd de populaire serie All Creatures Great and Small ingeblikt. De regio telt 30 keer zoveel schapen dan mensen. In de voormiddag bezoeken we Studley Royal Park, een landschapspark dat ontwikkeld is rond de ruïnes van de cisterciënzerabdij Fountains Abbey uit de 12e eeuw. In de namiddag vertoeven we in Grassington. Naast een bezoek aan het stadje maken we een korte wandeling naar de Wharfe rivier met haar kleine watervallen. We rijden terug naar Darlington langs Hawes en Askrigg. Na het diner kunnen de liefhebbers deelnemen aan het Kynren, een uniek openluchtspektakel dat de Engelse geschiedenis vertelt met acteurs en special effects tegen het decor van de het imposante Auckland Castle. Logies.

Dag 4 | Darlington - Yorkshire Dales - Lake District - Cockermouth
Na het ontbijt doorkruisen we de noordelijke Yorkshire Dales op weg naar ons volgende nationaal park, het Lake District. We houden halt in het liefelijke dorpje Dent met zijn prachtig geplaveide straatjes en het marktstadje Sedbergh op de grens met de ruige oostelijke heuvels van het Lake District. Nadien rijden we door naar Ullswater, een van de mooiste meren van de Lakes. Het is een lintmeer dat gevormd werd door drie gletsjers in de ijstijd. We vertoeven eerst in Pooley Bridge, gelegen in het noordelijkste puntje en zakken nadien af naar Glenridding op de zuidwestoever. We rijden verder richting Cockermouth en houden nog even halt aan Bassenthwaite Lake, een van de grootste meren in het Lake District. Diner en logies.

Dag 5 | Cockermouth - Lake District - Bradford
De romantische uitstraling van het Lake District heeft dichters en schrijvers als William Wordsworth, Beatrix Potter en John Ruskin, geïnspireerd. Hun woningen in Windermere, Coniston en Grasmere ademen een overweldigende passie voor de omgeving. We rijden naar Keswick voor een wandeling naar Friar’s Crag aan het prachtige meer Derwent Water. Door de glooiende heuvels van het adembenemende merenlandschap rijden we nadien naar het toeristische Grasmere voor de lunch. Nadien nemen we in Ambleside een ferry die ons over Lake Windermere naar het pittoreske Bowness-on-Windermere brengt. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op het berglandschap, afgelegen baaien en beboste eilanden. Nadien verlaten we het Lake District en rijden door naar Bradford. Diner en logies.

Dag 6 | Bradford - Peak District - Bradford
We rijden het wondermooie Peak District in, al meerdere keren het decor voor diverse films, zoals Pride and Prejudice en Jane Eyre. Het park biedt adembenemende landschappen en prachtige statige huizen. Het Romeinse stadje Buxton in het hart van het Peak District, kan bogen op schitterende architectuur dankzij de hertogen van Derbyshire. Zo is er The Crescent, een complex van 18e-eeuwse gebouwen in een halve boogvorm, gelegen tegenover een heuvel die het centrum domineert. Ook het Opera House, een prachtig Edwardiaans gebouw en de Pavilion Gardens trekken onze aandacht. Na ons stadsbezoek rijden we via Ashford-in-Water naar het weelderige landhuis Chatsworth. We lunchen in een van de tot restaurant omgebouwde paardenstallen en snuiven de grandeur op van de voorbije eeuwen. Diner en logies.

Dag 7 | Bradford - York - Hull
Onze laatste uren in Engeland besteden we aan de schitterende stad York. We maken een wandeling door het ommuurde centrum met de imposante York Minster als blikvanger. Na de lunch rijden we naar Hull, voor de nachtelijke overtocht naar Zeebrugge. Diner in buffetvorm en logies in binnenhutten.

Dag 8 | Zeebrugge
Na het ontbijtbuffet meren we rond 9.00 uur aan in Zeebrugge en volgt de rit naar de diverse stopplaatsen.

 

TIPS!
Voorzie aparte handbagage voor het logies aan boord van het cruiseschip.
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
Het betaalmiddel is Britse pond (GBP).
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Hull/Zeebrugge en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Tickets Kynren: € 55 (te reserveren bij boeking)

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 55

Hotels***/****

Alle hotels zijn zorgvuldig uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle kamers zijn uitgerust met tv, telefoon, radio, airco, verwarming, wifi en badkamer met bad/douche en föhn. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.


Hotels***/****