De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen

Aanbod reizen > De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen >
Vanaf1185
24/06/2020 - 02/09/2020

GRATIS
Boottocht Lake District
Bezoek Chatsworth house

 

Dag 1 | Zeebrugge - Hull

Vanuit Zeebrugge zetten we in de vooravond koers naar Hull. Geniet van het uitzicht op zee en de faciliteiten van het cruiseschip. Diner in buffetvorm en logies in binnenhutten.

Dag 2 | Hull - North York Moors - Darlington
Rond 8.30 uur meren we aan in Hull. Ons avontuur start in de wilde North York Moors, met haar met heide bedekte heuvels, diepe valleien en lange, stoere kustlijn met schilderachtige vissersdorpjes, schitterende kastelen en abdijen, zanderige baaien en steile kliffen. Aan Sutton Bank genieten we misschien wel van het mooiste uitzicht van Engeland. Vervolgens bezoeken we Helmsley, het enige marktstadje in de North York Moors. Na de lunch rijden we via de pittoreske dorpjes Hutton le Hole, Pickering en Goathland naar het kuststadje Whitby. Boven op een klif bezoeken we de prachtige abdijruïne (Bram Stoker liet zich er door inspireren tot het schrijven van Dracula). Nadien kunt u vrij slenteren door de oude straatjes of langs de haven in het ‘Volendam’ van Engeland. In de late namiddag rijden we naar Darlington voor diner en logies.


Dag 3 | Darlington - Yorkshire Dales - Darlington
Vandaag ontdekken we de natuurpracht van de Yorkshire Dales. In het heuvelachtig landschap met ontelbare beekjes, groene valleien en typische stapelmuurtjes, werd de populaire serie All Creatures Great and Small ingeblikt. De regio telt 30 keer zoveel schapen als mensen. We bezoeken Studley Royal Park, een landschapspark ontwikkeld rond de ruïnes van de cisterciënzerabdij Fountains Abbey uit de 12e eeuw. In de namiddag vertoeven we in Grassington, waar we naast een stadsbezoek een korte wandeling maken tot de Wharfe rivier met haar kleine watervallen. Via Hawes en Askrigg keren we terug naar Darlington. Diner en logies.


Dag 4 | Darlington - Yorkshire Dales - Lake District - Cockermouth
We doorkruisen de noordelijke Yorkshire Dales op weg naar ons volgende nationaal park en houden halt in het liefelijke dorpje Dent en het marktstadje Sedbergh op de grens met de ruige oostelijke heuvels van het Lake District. Vervolgens rijden we naar Ullswater, een van de mooiste Lakes. Dit lintmeer werd gevormd door drie gletsjers in de ijstijd. We vertoeven eerst in Pooley Bridge, gelegen in het noordelijkste puntje en zakken erna af naar Glenridding op de zuidwestoever. Iets voor Cockermouth houden we nog even halt aan Bassenthwaite Lake, een van de grootste meren in het Lake District. Diner en logies.


Dag 5 | Cockermouth - Lake District - Bradford
De romantische uitstraling van het Lake District heeft dichters en schrijvers als William Wordsworth, Beatrix Potter en John Ruskin geïnspireerd. Hun woningen in Windermere, Coniston en Grasmere ademen een overweldigende passie voor de omgeving. In Keswick maken we een wandeling naar Friar’s Crag aan het prachtige Derwent Water. Door de glooiende heuvels van het adembenemende merenlandschap rijden we nadien naar het toeristische Grasmere voor de lunch. ‘s Namiddags nemen we in Ambleside een ferry die ons over Lake Windermere naar het pittoreske Bowness-on-Windermere brengt. Onderweg genieten we van sublieme uitzichten op het berglandschap, afgelegen baaien en beboste eilanden. We verlaten de regio en rijden naar Bradford. Diner en logies.


Dag 6 | Bradford - Peak District - Bradford
Na het ontbijt rijden we het wondermooie Peak District in, al meerdere keren het decor voor diverse films, zoals Pride and Prejudice en Jane Eyre. Het park biedt adembenemende landschappen en statige huizen. Het Romeinse stadje Buxton in het hart van het Peak District, kan bogen op schitterende architectuur dankzij de hertogen van Derbyshire. Zo is er The Crescent, een complex van 18e-eeuwse gebouwen in een halve boogvorm, gelegen tegenover een heuvel die het centrum domineert. Ook het Opera House, een prachtig Edwardiaans gebouw en de Pavilion Gardens trekken onze aandacht. Na ons stadsbezoek rijden we via Ashford-in-Water naar het weelderige landhuis Chatsworth. We lunchen in een van de tot restaurant omgebouwde paardenstallen en snuiven de grandeur van de voorbije eeuwen op. Diner en logies.


Dag 7 | Bradford - York - Hull
Onze laatste uren in Engeland besteden we aan de schitterende stad York. We maken een wandeling door het ommuurde centrum met de imposante York Minster als blikvanger. Na de lunch rijden we naar Hull, voor de nachtelijke overtocht naar Zeebrugge. Diner in buffetvorm en logies in binnenhutten.


Dag 8 | Zeebrugge
Na het ontbijtbuffet meren we rond 9.00 uur aan in Zeebrugge en volgt de rit naar de diverse stopplaatsen.


TIPS!
Voorzie aparte handbagage voor het logies aan boord van het cruiseschip.
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk is 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Geld afhalen aan een geldautomaat: Gebruik uw debetkaart van Bancontact/Maestro en haal in één keer voldoende af dan verschillende keren een klein bedrag.
Betalen met uw kredietkaart – Visa/MasterCard/American Express – in winkels, restaurants, hotels… is de goedkoopste optie.
Vergeet uw wandelschoenen niet.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Hull/Zeebrugge en terug

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 45

Hotels***/****
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu.
Hotels***/****