De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen 2021

Aanbod reizen > De nationale parken van Noord-Engeland - 8 dagen 2021 >
Vanaf1199
15/06/2021

GRATIS
Boottocht Lake District
Bezoek Chatsworth House

 

Dag 1 | Zeebrugge - Hull
Vanuit Zeebrugge zetten we in de vooravond koers naar Hull. Geniet van het uitzicht op zee en van de faciliteiten aan boord van het cruiseschip. Diner en logies in binnenhutten.

 

Dag 2 | Hull - North York Moors - Darlington
Rond 8.30 uur meren we aan in Hull. Ons avontuur start in het wilde North York Moors, met zijn met heide bedekte heuvels, diepe valleien en een lange, stoere kustlijn met schilderachtige vissersdorpjes, schitterende kastelen en abdijen, zanderige baaien en steile kliffen. Aan Sutton Bank genieten we misschien wel van het mooiste uitzicht van Engeland. We bezoeken Helmsley, het enige marktstadje in North York Moors en rijden na de lunch via de pittoreske dorpjes Hutton le Hole, Pickering en Goathland naar het kuststadje Whitby. Boven op een klif bezoeken we de prachtige abdijruïne die Bram Stoker inspiratie gaf tot het schrijven van Dracula. Nadien vertoef je vrij in de oude straatjes of langs de haven in het ‘Volendam’ van Engeland. In de late namiddag rijden we naar Darlington voor diner en logies.

 

Dag 3 | Darlington - Yorkshire Dales - Darlington
We ontdekken de natuurpracht van de Yorkshire Dales. In het heuvelachtig landschap met ontelbare beekjes, groene valleien en typische stapelmuurtjes, werd de populaire serie All Creatures Great and Small ingeblikt. De regio telt dertig keer meer schapen dan mensen. In de voormiddag bezoeken we Studley Royal Park, een landschapspark ontwikkeld rond de ruïnes van de 12e-eeuwse cisterciënzerabdij Fountains Abbey. De namiddag brengen we door in Grassington, waar we naast een stadsbezoek een korte wandeling maken tot de Wharfe rivier met haar kleine watervallen. Via Hawes en Askrigg keren we terug naar Darlington. Diner en logies.

 

Dag 4 | Darlington - Yorkshire Dales - Lake District - Cockermouth
We doorkruisen de noordelijke Yorkshire Dales en houden halt in het lieflijke dorpje Dent en het marktstadje Sedbergh, op de grens met de ruige oostelijke heuvels van het Lake District. Vervolgens rijden we naar Ullswater, een van de mooiste Lakes. Dit lintmeer werd gevormd door drie gletsjers in de ijstijd. We ontdekken Pooley Bridge, gelegen in het noordelijkste puntje en zakken nadien af naar Glenridding op de zuidwestoever. Iets voor Cockermouth houden we een fotostop aan Bassenthwaite Lake, een van de grootste meren in het Lake District voor we naar ons hotel rijden. Diner en logies.

 

Dag 5 | Cockermouth - Lake District - Bradford
De romantische uitstraling van het Lake District heeft dichters en schrijvers als William Wordsworth, Beatrix Potter en John Ruskin geïnspireerd. Hun woningen in Windermere, Coniston en Grasmere ademen een overweldigende passie voor de omgeving uit. In Keswick maken we een wandeling naar Friar’s Crag aan het prachtige Derwent Water. Door de glooiende heuvels van het adembenemende merenlandschap rijden we nadien naar het toeristische Grasmere voor de lunch. ‘s Namiddags nemen we in Ambleside een ferry die ons over Lake Windermere naar het pittoreske Bowness-on-Windermere brengt. Onderweg zijn er sublieme uitzichten op het berglandschap, de afgelegen baaien en beboste eilanden. We verlaten de regio en rijden naar Bradford. Diner en logies.

 

Dag 6 | Bradford - Peak District - Bradford
Na het ontbijt rijden we het wondermooie Peak District in, al meerdere keren het decor voor diverse films, zoals Pride and Prejudice en Jane Eyre. Het park biedt adembenemende landschappen en statige huizen. Het Romeinse stadje Buxton in het hart van het Peak District, kan bogen op schitterende architectuur dankzij de hertogen van Derbyshire. Zo is er The Crescent, een complex van 18e-eeuwse gebouwen in een halve boogvorm, gelegen tegenover een heuvel die het centrum domineert. Ook het prachtige Edwardiaanse Opera House en de Pavilion Gardens vragen om aandacht. Na ons stadsbezoek rijden we via Ashford-in-Water naar het weelderige Chatsworth House. We lunchen er in een van de tot restaurant omgebouwde paardenstallen en snuiven de grandeur van de voorbije eeuwen op. Diner en logies in Bradford.

 

Dag 7 | Bradford - York - Hull
Onze laatste uren in Engeland besteden we aan de middeleeuwse stad York. We maken een wandeling door het ommuurde centrum met de imposante York Minster als blikvanger. Na de lunch rijden we naar Hull, voor de nachtelijke overtocht naar Zeebrugge. Diner en logies in binnenhutten.

 

Dag 8 | Zeebrugge
Na het ontbijtbuffet meren we rond 9.00 uur aan in Zeebrugge en volgt de rit naar de diverse stopplaatsen.


TIPS!
Voorzie aparte handbagage voor het logies aan boord van het cruiseschip.
Lokale tijd: België -1 uur
Netspanning: 230 volt. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: Britse pond (GBP).
Documenten: identiteitskaart voor EU-burgers. Kids-ID voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Overtocht Zeebrugge/Hull en terug

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Nederlandstalige reisleiding

Niet inbegrepen

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. £ 45

Hotels***/****
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden je een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu.
Hotels***/****