De Loirevallei - 5 dagen

Aanbod reizen > De Loirevallei - 5 dagen >
Vanaf709
10/06/2019 - 09/09/2019

GRATIS
Alle toegangsprijzen
Een wijndegustatie


Dag 1 | Brussel - Chartres - Tours
We rijden naar Chartres voor de vrije lunch en een bezoek aan de indrukwekkende gotische kathedraal. Let vooral op de zuivere blauwe kleur van de gebrandschilderde ramen. De voorgevel, in het bijzonder het drievoudige koningsportaal met de beroemde statige beelden, is een van de mooiste van de romaanse kunst. In het goed bewaarde middeleeuwse centrum bewonderen we nog verscheidene historische huizen, voor we naar Tours rijden. Na het diner maken we een avondwandeling met de liefhebbers. Logies.

Dag 2 | Tours - Loches - Amboise - Chargé - Tours
In de voormiddag rijden we naar Loches voor een bezoek aan de citadel. Binnen de omwalling bewonderen we de koninklijke appartementen, de collegiale kerk St-Ours en de donjon, een stevige verdedigingstoren met kerkers en gevangenissen van waarop u een prachtig zicht op het stadje hebt. We lunchen in Amboise en bezoeken vervolgens het kasteel uit de 15e eeuw, dat de stad en de regio domineert. Naast het koninklijk verblijf zien we de kapel St-Hubert, de Minimen toren en de Heurtault toren. Het Manoir de Clos-Lucé, op 500 m van het koninklijk kasteel, behoort tot de pareltjes van de renaissance. In dit mooie landhuis bracht Leonardo da Vinci zijn laatste levensjaren door. De woning herbergt een verrassende collectie maquettes die gemaakt werden volgens de projecten van de kunstenaar. In Chargé besluiten we de dag bij een lokale wijnboer. Na de proeverij van enkele loirewijnen rijden we terug naar ons hotel in Tours. Diner en logies.

Dag 3 | Tours - Villandry - Chinon - Azay-le-Rideau - Tours
Na het ontbijtbuffet laten we ons aangenaam verrassen door de schitterende renaissancetuinen van het kasteel van Villandry. In Chinon volgt nadien een wandeling langs het ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc en het historische centrum met diverse uitzichten op het kasteel. In de namiddag bezoeken we het kasteel van Azay-le-Rideau, door Balzac omschreven als een diamant met vele facetten in de Indre, en een meesterwerk uit de renaissance. We sluiten de dag af met een wandeling door het oude centrum van Tours, hoofdstad van het departement Indre-et-Loire. Diner en logies.

Dag 4 | Tours - Blois - Chenonceau - Tours
Deze voormiddag bezoeken we het kasteel van Blois. Gedurende meer dan vier eeuwen huisden er koningen en koninginnen. Dit juweel van de Franse architectuur herbergt een prachtige gotische statenzaal uit 1215, het is de oudste van Frankrijk. Daarna volgt een stadswandeling en nemen we de vrije lunch. In de namiddag staan het dameskasteel en de tuinen van Chenonceau op het programma. De tufkrijtsteen van dit architectonische meesterwerk kleurt oker in de zon en weerspiegelt in de Cher rivier. Vanuit de lucht is Chenonceau een kasteel van eilanden, gelegen tussen de twee oevers van de Cher en omgeven door een prachtig park met twee tuinen. Terugrit naar Tours voor diner en logies.

Dag 5 | Tours - Chambord - Senlis - Brussel
Voor we de mooie Loirevallei verlaten, doen we het laatste en misschien wel meest fascinerende kasteel aan: Chambord, een toonbeeld van volmaakte architectuur met een perfecte harmonie van torens, carillons en koepels. Het is een ware mathematisering van kunst, zowel op het vlak van cijfers als architectuur: 156 bij 117 m gebouwen, 128 m gevels, 440 vertrekken, 83 trappen, 365 schouwen, 800 kapitelen en een park van 5500 ha, waarvan 4500 ha bossen worden omringd door een slotmuur van 32 km. Het getuigt van een gigantisme dat mensenmaat overstijgt. Een feodaal geïnspireerde centrale donjon gaat uit van de terrassen: hier ziet u een ‘architecturaal hangende tuin’, opgeluisterd met torentjes met conische helmdaken, schouwen met pilasters en gedurfde gevelspitsen. Op de terugrit naar België is er nog tijd voor een vrije lunch en houden we nog even halt in het oude stadje Senlis voor een wandeling en bezoek aan de kathedraal.

Inbegrepen

Vervoer per luxeautocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Toeristenbelasting

Niet inbegrepen
Annulerings- en bijstandsverzekering
Hotel Au Relais Saint Eloi
www.au-relais-st-eloi.com
Het Inter-Hotel Au Relais Saint Eloi ligt op wandelafstand van het centrum van Tours. In 2015 werd het volledig gerenoveerd. Elke ochtend kunt u genieten van een ontbijtbuffet en ’s avonds serveert het restaurant traditionele gerechten. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, wifi, wasserij, stomerij, strijkservice, kranten, kapper/schoonheidssalon, verwarming en airco. Kamerinformatie: flatscreen-tv, telefoon, wifi, airco en comfortabele badkamer met douche en föhn.


Hotel Au Relais Saint Eloi