De highlights van Ierland - 8 dagen

Aanbod reizen > De highlights van Ierland - 8 dagen >
Vanaf1490
20/09/2020

GRATIS
Panoramische rondrit in Dublin
Bezoek Kerry Bog Village
Bezoek klooster en tuinen van Kylemore
Bezoek Titanic Museum
Bezoek Cliffs of Moher, Connemara NP en Giant’s Causeway

 

Dag 1 | Zaventem - Dublin

Bij aankomst in de luchthaven van Dublin rijden we naar het centrum voor een panoramische rondrit. Na de lunch bezoeken we Trinity College met het wereldberoemde Book of Kells en de schitterende Long Room. Vervolgens ontdekken we de stad te voet en zien het bronzen beeld van Molly Malone, het Leinster House, Dublin Castle, Temple Bar, Ha'penny Bridge, O’Connell Street en het standbeeld van James Joyce. U geniet nog van vrije tijd voor het diner en logies.

Dag 2 | Dublin - Glendalough - Kilkenny - Castleisland
We rijden zuidwaarts door de Wicklow Mountains met haar ruige bergen, glooiend heuvellandschap, heidevelden en meren. In Glendalough bezichtigen we de ruïnes van het 16e-eeuwse St Kevin klooster. Een rit via de Wicklow Gap bergpas voert ons naar Kilkenny, de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Ierland. Diner en logies in Castleisland.

Dag 3 | Castleisland - Ring of Kerry - Castleisland
Onze dagexcursie langs de Ring of Kerry wordt een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen en adembenemende uitzichten op het omringende land, de zee en de eilanden in de Atlantische Oceaan. In Killorglin valt het standbeeld van de fiere geit King Puck onmiddellijk op. Bij Glenbeigh laat het Kerry Bog Village zien hoe het leven in de West-Ierse veengebieden er in de 18e en 19e eeuw aan toe ging. In het museumdorpje lopen Ierse wolfshonden, Kerry bog pony’s en wilde berggeiten rond. Het bezoek afsluiten met een heerlijke Irish coffee is hier een must! Nadien maken we kennis met een lokale schapenboer die Europees kampioen is in het opleiden van bordercollies. In Waterville, de tweede thuis van Charlie Chaplin, nemen we de lunch. Verder via de zuidkust met de Coomakista Pass naar het schilderachtige Sneem. We wandelen er langs kleurrijke winkeltjes, het bijzondere dorpsplein en een bergstroom die midden door het dorp loopt. Nadien rijden we doorheen de bergen van Moll’s Gap met een prachtig uitzicht op de MacGillycuddy's Reeks en verschillende meren, langs Ladies View waar we een mooi panorama hebben over het Killarney National Park. Diner en logies.

Dag 4 | Castleisland - Cliffs of Moher - The Burren - Galway
Nergens herbergt de natuur zoveel wereldwonderen als in Ierland. Na een fotostop in Adare, dat omschreven wordt als het mooiste dorp van Ierland, rijden we naar Limerick, een oude Vikingstad aan de Shannon rivier. Tijdens een korte wandeling hebben we aandacht voor het imposante King John Castle en de Treaty Stone die het einde van de Williamite oorlog markeert. Na de lunch in Lahinch aan de Atlantische Oceaan, rijden we naar de Cliffs of Moher, voor een aangename wandeling langs de kliffen. We vervolgen onze rit richting Kilfenora, de toegangspoort tot The Burren, en bezoeken de ruïne van de kathedraal en de prachtige High Cross. Verder door het barre Karstplateau naar de dolmen in Poulnabrone en een fotostop aan Dunguaire Castle, voor we doorrijden naar Galway. Diner en logies.

Dag 5 | Galway
Vandaag doen we het rustig aan. Na het ontbijt bezoeken we de levendige universiteit- en havenstad. We wandelen langs de Corrib rivier waar jaarlijks de zalmen stroomopwaarts trekken om verderop te paren. We bezoeken Galway Cathedral en bezichtigen Eyre Square, de Collegiate Church of St Nicholas, de Spanisch Arch, de Claddagh en Lynch’s Castle. Na de lunch geniet u van een vrije namiddag om te shoppen in de gezellige stad. Diner en logies.

Dag 6 | Galway - Connemara NP - Letterkenny
Nog meer natuur, maar van een totaal andere soort, brengt ons de Connemara. Dit is de meest onherbergzame streek van Ierland, maar biedt gelijktijdig het meest lieflijke landschap. Met haar met stenen ommuurde velden, bruisende meren en rivieren en haar heuvels bedekt met heide, vormt de Connemara een afwisselend palet van kleuren en contrasten. Onderweg naar Kylemore houden we diverse fotostops en een koffiestop in Maan Cross. We lunchen in Kylemore Abbey en bezoeken het statige romantische kasteel waar sinds 1920 benedictijner nonnen verblijven. Nadien doorkruisen we het verbluffende Yeats Country. We houden een fotostop bij Leenaun, hebben een mooi zicht op de heilige berg Croagh Patrick en genieten van de schapen en turfvelden. In Drumcliff bezichtigen we het graf van W.B. Yeats, Ierlands grootste dichter en in Creevykeel treffen we een prehistorisch ganggraf. Diner en logies in Letterkenny.

Dag 7 | Letterkenny - Londonderry - Giant’s Causeway - Belfast
We laten de Ierse Republiek achter ons en rijden naar Londonderry, De stad getuigt nog steeds van de strijd tussen katholieken en protestanten, hoewel het vandaag een van de rustigste Noord-Ierse steden is. Een wandeling op de wallen vertelt ons de geschiedenis van de stad voor we het Bloody Sunday Monument en de Free Derry Corner bezichtigen. Op weg naar de Giant’s Causeway houden we een fotostop aan de ruïnes van Dunluce Castle die schitteren op een steile kaap boven de Ierse zee. Ook de 40.000 zeshoekige basaltzuilen die uit de zee rijzen, zijn een buitengewoon natuurlijk fenomeen! Via de mooie Atrium Coast bereiken we Belfast. Tijdens een rondrit met een lokale gids krijgen we inzicht in de stadsgeschiedenis. Wie vermoedt de pracht van het Grand Opera House, de Queen’s University, de City Hall, de St Anne’s Cathedral en de Linen Hall Library, bij het zien van de beelden van de burgeroorlog tussen protestanten en katholieken. Toch is Belfast een bekoorlijke stad met een rustige Botanical Garden, een gezellige Entrieswijk met typische pubs en een schitterende Victoriaanse Crown Liquor Saloon, waar zelfs geheelonthouders niet voorbijlopen. Diner en logies.

Dag 8 | Belfast - Monasterboice - Dublin - Zaventem
Deze voormiddag vertoeven we in het prestigieuze Titanic Museum. Het ligt in de buurt van de vroegere scheepwerven en ziet eruit als een ster, gevormd uit vier voorstevens. Het museum focust enerzijds op de bouw van de Titanic en anderzijds op de pracht van het passagiersschip. De meest moderne interactieve middelen worden ingezet om bezoekers te boeien met de pracht en praal van de luxehutten, de monumentale trappen en nog meer overweldigende schoonheid. Na de lunch nemen we afscheid en rijden we door de Boyne Valley naar de luchthaven van Dublin. Onderweg brengen we nog een kort bezoek aan het vermaarde Muiredach's High Cross van Monasterboice.

TIPS!
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in België.
De elektriciteit in Ierland is 230 Volt/50 Herz, in Noord-Ierland 240 Volt/50 Herz. Neem een wereldstekker mee.
Munteenheid: euro in de Ierse Republiek en Britse pond (GBP) in Noord-Ierland.Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering

Toegangsprijzen: ca. € 25 en £ 20

Hotels***/****
Verblijf in aangename hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen in functie van de reisroute, omgeving of bezoeken. Alle hotels bieden de gasten een aangenaam verblijf in comfortabel ingerichte kamers. Iedere ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd en ’s avonds een driegangenmenu.

Hotels***/****