De highlights van Ierland - 8 dagen

Aanbod reizen > De highlights van Ierland - 8 dagen >
Vanaf1529
04/05/2018 - 02/07/2018 - 10/10/2018

GRATIS
Bezoek Titanic museum
Bezoek Giant’s Causeway
Bezoek klooster en tuinen van Kylemore
Bezoek Connemara National Park
Bezoek Cliffs of Moher
Bezoek Kerry Bog Village

 

 

Dag 1 | Zaventem - Dublin - Monasterboice - Belfast
Bij aankomst in de luchthaven van Dublin rijden we door de Boyne Valley naar Belfast. Onderweg nemen we de vrije lunch en brengen een kort bezoek aan het vermaarde kruis van Monasterboice, het Muiredach's High Cross. In Belfast ontdekken we de geschiedenis van de stad met een lokale gids. Tijdens een rondrit met diverse fotostops zien we de belangrijkste monumenten. Wie vermoedt de pracht van het Grand Opera House, de Queen’s University, de City Hall, de St. Anne’s Cathedral en de Linen Hall Library, bij het zien van de beelden van de burgeroorlog tussen protestanten en katholieken. Toch is Belfast een bekoorlijke stad met een rustige Botanical Garden, een gezellige Entrieswijk met typische pubs in nauwe straatjes, en een schitterende Victoriaanse Crown Liquor Saloon, waar zelfs geheelonthouders niet voorbij lopen. Diner en logies.

 

Dag 2 | Belfast - Giant’s Causeway - Londonderry - Letterkenny
Deze voormiddag vertoeven we in het prestigieuze Titanic museum. Het ligt in de buurt van de vroegere scheepwerven en ziet eruit als een ster, gevormd uit vier voorstevens. Het museum focust enerzijds op de bouw van de Titanic en anderzijds op de pracht van het passagiersschip. De meest moderne interactieve middelen worden ingezet om bezoekers te boeien met de pracht en praal van de luxehutten, de monumentale trappen en nog meer overweldigende schoonheid. Na ons bezoek verlaten we de noordelijkste Ierse provincie van het Britse imperium en rijden via de schitterende Atrium Coast naar de Giant’s Causeway, waar 40.000 zeshoekige basaltzuilen uit de zee rijzen. Een buitengewoon natuurlijk fenomeen! Op een steile kaap boven de Ierse zee schitteren de ruïnes van Dunluce Castle. Londonderry getuigt nog steeds van de strijd tussen katholieken en protestanten, hoewel het vandaag een van de rustigste Noord-Ierse steden is. Een wandeling op de stadswallen vertelt ons de geschiedenis van de stad voor we het Bloody Sunday Monument en de Free Derry Corner bezichtigen. Nadien rijden we verder naar Letterkenny. Diner en logies.

 

Dag 3 | Letterkenny - Creevykeel - Drumcliffe - Kylemore - Galway
Na het ontbijt rijden we zuidwaarts. In Creevykeel treffen we een prehistorisch ganggraf en in Drumcliffe bezichtigen we het graf van W.B. Yeats, Ierlands grootste dichter. We rijden verder door het verbluffende Yeats Country en genieten van de schapen en turfvelden, hebben een mooi zicht op de heilige berg Croagh Patrick en houden een fotostop bij Leenane, de toegangspoort tot Connemara. Dit is de meest onherbergzame streek van Ierland, maar biedt gelijktijdig het meest lieflijke landschap. Met haar met stenen ommuurde velden, bruisende meren en rivieren en haar heuvels bedekt met heide, vormt de Connemara een afwisselend palet van kleuren en contrasten. We nemen de lunch in Kylemore Abbey en bezoeken het statige romantische kasteel waar sinds 1920 benedictijner nonnen zijn gevestigd. Diner en logies in Galway.

 

Dag 4 | Galway
Vandaag doen we het rustig aan. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de levendige universiteit- en havenstad Galway. We wandelen langs de Corrib rivier waar jaarlijks de zalmen stroomopwaarts trekken om verderop te paren. We bezoeken Galway Cathedral en bezichtigen Eyre Square, de St. Nicholas’s Collegiate Church, de Spanisch Arch, de Claddagh en Lynch’s Castle. Na de vrije lunch geniet u van een vrije namiddag om te shoppen in de gezellige stad. Diner en logies.

 

Dag 5 | Galway - Kinvara - Poulnabrone - The Burren - Cliffs of Moher - Limerick - Adare - Tralee
Nergens herbergt de natuur zoveel wereldwonderen als in Ierland. Na een fotostop aan Dunguaire Castle en een bezoek aan de dolmen in Poulnabrone rijden we door het barre karstplateau The Burren naar Kilfenora voor een bezoek aan de ruïne van de kathedraal en de prachtige High Cross. Nadien vervolgen we onze rit richting Cliffs of Moher, voor een aangename wandeling langs de kliffen. Onze volgende halte is Limerick, de oude Vikingstad aan de Shannon rivier. Tijdens een korte wandeling hebben we aandacht voor het imposante King John Castle en de Treaty Stone die het einde markeerde van de Williamite oorlog. Na nog een fotostop in Adare, dat omschreven wordt als het mooiste dorp van Ierland, rijden we naar Tralee. Diner en logies.

 

Dag 6 | Tralee - Ring of Kerry - Killarney
Na het Iers ontbijt start onze dagexcursie langs de Ring of Kerry. Het wordt een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen en adembenemende uitzichten op het omringende land, de zee en de eilanden in de Atlantische Oceaan. In Killorglin valt het standbeeld van de fiere geit King Puck onmiddellijk op. Bij Glenbeigh laat het Kerry Bog Village zien hoe het leven in de West-Ierse veengebieden er in de 18e en 19e eeuw uitzag. In het museumdorpje lopen Ierse wolfshonden, Kerry bog pony’s en wilde berggeiten rond. Het bezoek afsluiten met een heerlijke Irish coffee is hier een must! Nadien maken we kennis met een lokale schaapsboer die Europees kampioen is in het opleiden van border collies. In Waterville, de tweede thuis van Charlie Chaplin, nemen we de lunch. Verder via de zuidkust van Ierland met de Coomakista Pass naar het schilderachtige Sneem. We maken een wandeling door het dorp dat vooral bekend staat om de kleurrijke winkeltjes, het bijzondere dorpsplein en een bergstroom die midden door het dorp stroomt. Nadien rijden we doorheen de bergen van Moll’s Gap die een prachtig uitzicht op de MacGillycuddy's Reeks en verschillende meren bieden, langs Ladies View waar we een mooi panorama hebben over het landschap van Killarney National Park. Diner en Logies in Killarney.

 

Dag 7 | Killarney - Kilkenny - Glendalough - Enniskerry
We laten County Kerry achter ons en rijden naar Kilkenny, de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Ierland, met het strategisch gelegen Kilkenny Castle. Na ons bezoek rijden we verder noordwaarts en via de Wicklow Gap bergpas bereiken we Glendalough waar we de ruïnes van het 16e-eeuwse klooster St. Kevin bezichtigen. Nadien genieten we van de Wicklow Mountains met haar ruige bergen, glooiend heuvellandschap, heidevelden en meren. Diner en logies in Enniskerry.

 

Dag 8 | Enniskerry - Dublin - Zaventem
Onze laatste ochtend besteden we aan Dublin. Na een panoramische rondrit en een lunch, bezoeken we Trinity College met zijn wereldberoemde Book of Kells en schitterende Long Room. Vervolgens ontdekken we de stad te voet en zien het bronzen beeld van Molly Malone, het Leinster House, Dublin Castle, Temple Bar, Ha'penny Bridge, O’Connell Street en het standbeeld van James Joyce. U geniet nog van vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
De officiële munt van de Ierse Republiek is de euro en van Noord-Ierland de Britse pond.
De netspanning in Ierland is 220 Volt/50 Herz, in Noord-Ierland 240 Volt/50 Herz. U hebt een adapter nodig, aangezien de stekkers 3 platte pennen hebben.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 32

Toegangsprijzen: ca. € 20 en £ 10

Hotels***/****
Tijdens de rondreis verblijven we in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Elke ochtend geniet u van een uitgebreid Iers ontbijt en ’s avonds van een lekker driegangenmenu.
Hotels***/****