De highlights van Ierland - 8 dagen

Aanbod reizen > De highlights van Ierland - 8 dagen >

Inbegrepen bezoeken:
Kerry Bog Village
Cliffs of Moher
Connemara National Park
Klooster en tuinen van Kylemore
Giant’s Causeway
Titanic museum

 

 Dag 1 | Zaventem - Dublin - County Wicklow
Bij aankomst in de luchthaven van Dublin rijden we naar het centrum voor een interessante stadsrondrit. Na de vrije lunch bezoeken we Trinity College met het wereldberoemde Book of Kells en de schitterende Long Room. Vervolgens ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een aangename wandeling: Leinster House, National Gallery, College Green, Dublin Castle, Christ Church en St. Patrick’s Cathedral. Diner en logies in County Wicklow.


Dag 2 | County Wicklow - Glendalough - Kilkenny - Killarney
We rijden zuidwaarts en genieten van de Wicklow Mountains, afwisselend gekenmerkt door ruige bergen, glooiend heuvellandschap, heidevelden en meren. In Glendalough bezoeken we de ruïnes van het 16e-eeuwse klooster St. Kevin. Daarna ontdekken we Kilkenny, de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Ierland, met het strategisch gelegen Kilkenny Castle. Diner en logies in Killarney.

 

Dag 3 | Killarney - Ring of Kerry - Tralee
Na het Iers ontbijt start onze dagexcursie langs de Ring of Kerry. Het wordt een aaneenschakeling van spectaculaire landschappen en adembenemende uitzichten op het omringende land, de zee en de eilanden in de Atlantische Oceaan. We bezoeken Kerry Bog Village en een lokale schaapsboer die Europees kampioen is in het opleiden van schaapshonden. Na de vrije lunch rijden we naar Waterville, de tweede thuis van Charlie Chaplin. Verder via de zuidkust van Ierland met de Coomakista Pass naar het schilderachtige Sneem. We maken een wandeling in het dorpje dat vooral bekend staat om de kleurrijke winkeltjes, het bijzondere dorpsplein en de bergstroom die midden door het dorp stroomt. Daarna rijden we doorheen de bergen van Moll’s Gap, met een prachtig uitzicht over de drie meren langs Ladies View, dat een mooi panorama biedt over het landschap van Killarney. Diner en logies in Tralee.


Dag 4 | Tralee - Adare - Limerick - Cliffs of Moher - Kilfenora - Poulnabrone - Corrofin - County Galway
Nergens herbergt de natuur zoveel wereldwonderen als in Ierland. Na een fotostop in Adare, dat omschreven wordt als het mooiste dorp van Ierland, maken we een korte wandeling door Limerick met haar King John Castle. Verder richting Cliffs of Moher, voor een aangename wandeling langs de kliffen. Na de vrije lunch rijden we naar Kilfenora, de toegangspoort tot de Burren voor een bezoek aan de ruïne van de kathedraal en de prachtige High Cross. We vervolgen onze rit door het barre karstplateau, bezoeken de dolmen in Poulnabrone en houden nog een fotostop aan Dunguaire Castle voor we Lisdoonvarna bereiken. Diner en logies.


Dag 5 | County Galway - Galway - County Galway
Vandaag doen we het ietsje rustiger aan. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het centrum van de levendige universiteits- en havenstad Galway. We wandelen langs de rivier de Corrib waar jaarlijks de zalmen stroomopwaarts trekken om verderop te paaien. We bezoeken Galway Cathedral en bezichtigen Eyre Square, de St. Nicholas’s Collegiate Church, de Spanisch Arch, de Claddagh en Lynch’s Castle. Na de vrije lunch geniet u van een vrije namiddag om te shoppen in de gezellige stad. Diner en logies.


Dag 6 | County Galway - Kylemore - Drumcliff - Creevykeel - County Donegal
Nog meer natuur, maar van een totaal andere soort, brengt ons de Connemara, de meest onherbergzame streek van Ierland, maar tezelfdertijd het meest lieflijke landschap. Met haar met stenen ommuurde velden, bruisende meren en rivieren en haar bergtoppen bedekt met heide, vormt de Connemara een afwisselend palet van kleuren en contrasten. Onderweg houden we diverse fotostops. In Kylemore bezoeken we het immense klooster en nemen we de vrije lunch. In de namiddag rijden we door het verbluffende Yeats Country. We houden een fotostop bij Leenane, hebben een mooi zicht op de heilige berg Croagh Patrick en genieten van de schapen en turfvelden. Verder naar Drumcliff, waar we het graf van W.B. Yeats, Ierlands grootste dichter, bezichtigen. In Creevykeel treffen we nog een uniek ganggraf. Diner en logies in County Donegal.


Dag 7 | County Donegal - Londonderry - Dunluce - Belfast
We laten de Ierse Republiek achter ons en kruisen langs de grens met Ulster, de noordelijkste Ierse provincie van het Britse imperium. Londonderry getuigt nog steeds van de strijd tussen katholieken en protestanten, hoewel het vandaag een van de rustigste Noord-Ierse steden is. Onze aandacht gaat vooral naar de immense achthoekige basaltzuilen bij Dunluce, die als orgelpijpen uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Het lijkt inderdaad wel een snelweg voor reuzen, een Giant’s Causeway. Tot Belfast volgt de Atlantic Drive de grillige kustvormen van het Noordkanaal en de Ierse Zee. In Belfast ontdekken we de geschiedenis van de stad met een lokale gids. Tijdens een rondrit met diverse fotostops zien we de belangrijkste monumenten. Wie vermoedt de pracht van het Grand Opera House, Queen’s University, de City Hall, St. Anne’s Cathedral en de Linen Hall Library bij het zien van de beelden van de burgeroorlog tussen protestanten en katholieken. Toch is Belfast een bekoorlijke stad met een rustige Botanical Garden, een gezellige Entrieswijk met typische pubs in nauwe straatjes, en een schitterende Victoriaanse Crown Liquor Saloon, waar zelfs geheelonthouders niet voorbij lopen. Diner en logies.


Dag 8 | Belfast - Monasterboice - Dublin - Zaventem
Op onze laatste ochtend bezoeken we het prestigieuze Titanic museum. Het ligt in de buurt van de vroegere scheepwerven en ziet eruit als een ster, gevormd uit vier voorstevens. Het museum focust enerzijds op de bouw van de Titanic en anderzijds op de pracht van het passagiersschip. De meest moderne interactieve middelen worden ingezet om bezoekers te boeien met de pracht en praal van de luxehutten, de monumentale trappen en nog meer overweldigende schoonheid. Daarna geniet u van vrije tijd tot na de lunch. In de namiddag rijden we door de Boyne Valley naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar België. Er rest nog even tijd om een kort bezoek te brengen aan het vermaarde kruis van Monasterboice, het Muiredach's High Cross.

 

TIPS!
U dient uw uurwerk één uur terug te draaien.
De officiële munt van de Ierse Republiek is de euro en van Noord-Ierland de Britse pond.
De netspanning in Ierland is 220 Volt/50 Herz. In Noord-Ierland 240 Volt/50 Herz. U hebt een adapter nodig, aangezien de stekkers 3 platte pennen hebben.


Inbegrepen

Vlucht heen en terug

Vervoer met lokale autocar

Nederlandstalige begeleiding

Halfpension vanaf het diner van de eerste t/m het ontbijt van de laatste dag

Niet inbegrepen

Fooi lokale gids en chauffeur

Annulerings- en bijstandsverzekering: € 32 Toegangsprijzen: ca. € 20 en £ 10

Hotels***/****
Tijdens de rondreis verblijven we in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Elke ochtend geniet u van een uitgebreid Iers ontbijt. Ons charmante hotel in Belfast ligt in hartje stad, zodat we er ten volle kunnen genieten van het stadsleven.
Hotels***/****